Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 16:13, 30 kwi 2018

Dziękuję, miło mi słyszeć Agatko, człowiek tyle lat ryje, żeby stworzyć coś ładnego ile rewolucji było
beamilusia 17:49, 30 kwi 2018

Witam Ciebie serdecznie, Irenko! Dziękuję, że zajrzałaś w moje progi. Ja w Twoim ogrodzie goszczę cichutko bardzo często. Podziwiam, że wśród ogromnych drzew stworzyłaś przepiękne pokoje ogrodowe, pełne ciekawych roślin, barwnych kwiatów. Wszędzie, nawet w zakamarkach ogrodu, coś się dzieje. Piękny ogród powstał, chociaż wiem, ile pracy i wysiłku Cię to kosztuje. Ale też wiem, że jest przyjemnością pracować w takim cudnym, ciekawym, miejscu. Pozdrawiam serdecznie.
hankaandrus_44 18:02, 30 kwi 2018

Irenko, współczuję Wam tej ciężkiej pracy. Ale jutro pozwólcie sobie na odpoczynek.

Zaglądam do Was codziennie, i podziwiam! Buziaczki i uściski zostawiam.
inka74 18:19, 30 kwi 2018

Milka napisał(a)

Tej odmianie, Kasia mówiła, że kiedyś Florovitem podlała i pochorował się, aż bała się że go straci. Inne lubią nawożenie, a te górskie nie.
Ja oprócz rodków, azalii i hortensji nic nie nawożę, u mnie ziemia najwyższej klasy.
Te na łukach to mają prawie piach akurat, bo dopiero głębiej moja ziemia, a i tak rosną, tak samo jak i magnolie tam, 3 sztuki
jak ja ci tej ziemi zazdroszczę. U mnie glina lub piach. Do wszytkich rabat musiałam dobrej ziemi dodawać. Teraz na początek florovitu wszystkie przy podlewaniu dostały, a róże głównie obornik granulowany i żelazo. I to z krwi proszkowane i rolnicze. Biohumus też dostaną w 2 części lata. Jak najmniej staram się sztucznych ale u mnie się nie da inaczej. Ziemia słaba

Górskiego powojnika nie mam. Trochę się wystraszyłam powiem szczerze, że coś robię źle lub źle zapamiętałam. Głównie mam powojniki bylinowe i włoskie. Za zimno na inne. Ale u innych uwielbiam patrzeć na takie okazy jak twoje na łukach. U ciebie dużo roślin unikalnych, zawsze coś się dzieje innego. Bardzo takie ogrody lubię ))
UlaB 19:50, 30 kwi 2018

Milka napisał(a)

Wszystkie tu widoczne trawki, to carex Elata Aurea. No dziś upalnie. Gadałam z koleżanką, mieszka w Hanowerze, tylko 13 stopni u nich.
Bardzo dziękuję Ula

a mi samochod pokazal 32
kurcze, u mnie wciaz trudno upolowac elate, wlasciwie nigdzie jej nie trafilam
pozostaje zzukac wysylkowo
Bogdzia 20:39, 30 kwi 2018

Milka napisał(a)

Bożenko, w innych rejonach też rosną z powodzeniem

dla ciebie CW

CW i u mnie kwitnie ale w jakich innych rejonach rośnie judaszowiec , paulownia ,? Nie słyszałam.Rodki masz juz wielkie, sliczne.
BKosimkArt 20:46, 30 kwi 2018

Cudowne rodo!
agata19762 21:09, 30 kwi 2018

Irenko wszystko rośnie jak na drożdżach.
Oczy zostawiłam i dalej się gapię.

Moją drzewiastą piwonię coś zeżarło i wiele innych roślin.
Dzisiaj rozłożyłam opakowanie trucizny na gryzonie.
yolka 21:28, 30 kwi 2018

Na laurowiśnie apetyt rośnie, wiem że sadzonkujesz, ale jak się do Cię dostać jak czasu brak. Może na lilaki przejeżdżasz?
kamila66 21:40, 30 kwi 2018

Milka napisał(a)
bez problemu w donicach przezimowały kocimiętki i kwitną

lubię ten etap w klonach

Irenko czy to klon brilliantissimum. Kupiłam takiego, ciekawa jestem jak się sprawuje.