No są beee... robią się brzydkie, suche, łyse od środka - ja ich nie lubię i nie sadzę ale jak już masz (a pozbywać się nie zamierzasz, bo nie pytałabyś co dać między nie) rzuciłam taką propozycję
Dla uspokojenia pomysł z wysokimi trawami ok (ML?), hortek chyba tu nie widzę - ale to tylko moje zdanie
tak bo już dawno o rym myśle a słoiki tej dziewczyny widziałam na tego i się zmobilizowalam
Słoik kosztował całe 45 zł ale to giwldiwa cenisz a jest na prawdę duży i gruby. Może ma z 8 litrow
Taką łopatkę mam, a nawet nie wiedziałam, że tak się nazywa.
Jestem przeciwnikiem ciągłego przesadzania i nie wędruje z roślinami z miejsca na miejsce. Szkoda mi tych berberysów, bo ewidentnie nie rosną.
Ja nie planuję już rewolucji ogrodowych, ale drobne zmiany zawsze się znajdą
NO co Ty ja nigdy hihihi...hihi miałam wcześniej z balkonu na tej zepsute karcie ...ale w sobotę sąsiad ciągle siedział i nie chciałam na balkonie z aparatem latać bo jeszcze sobie pomyśli ze go pstrykasz. Z dołu nie mogę ich jakoś ująć za mały ogrod mam hihi
Asia teraz wiem skąd pytanie na fejsie o roślinki pod postem z takim lasem
Las piękny Ci wyszedł kiedyś taki chciałam (nawet gdzieś inspirki na kompie mam zapisane), ale ceny słoi mnie powaliły - zdradzisz na priv ile za swój dałaś?
Danusia pisała u siebie, że łopatką angielską najlepiej jej się sadzi, może w żwirku będzie ułatwienie, bo sadzarką to nie da się raczej w nim (ja w żwirku właśnie łopatką coś na kształt tej angielskiej sadziłam )
Makusia chyba wagon kawy Ci podeślę, co by Cie wybudziła przecie to zima się nawet nie zaczęła żeby w sen zimowy zapadać
Rowery jak rowery ja będę przeszczęśliwa albo i nie bo firma robiąca takie pawilony kontenerowe ogłaszająca się, że robi pod projekt klienta odpisała, że nie stosują żadnych szyb bezszprosowych, przesuwnych czy chowanych tylko tradycyjne z ramą, drzwi otwierane też nie tak jak chciałam :/
eM mi tu napomknął, że może jednak sami spróbujemy skoro tak... zima długa na poszukiwania, przemyślenia
Na wiosnę - dość wcześnie (jakoś w marcu), bo mam tam tulipany i jak już pokazują się muszę ciachać - później mogę uszkodzić je.
Drugie cięcie po pierwszym kwitnieniu tj. przełom lipca/sierpnia.