Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 14:57, 23 kwi 2018

Do góry
Moja wiosna stąpa po ogrodzie bardzo powoli i ostrożnie...i rozkęca się bardzo niepozornie...Pomagam jej obsadzając donice pelargoniami, które narazie też są mikrych rozmiarów...

obwódka bukszpanowa po wiosennym cięciu
Ogród z rzeźbą 14:56, 23 kwi 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Paulinka miło mi bardzo czytać to co piszesz. Wiesz, u mnie ta gnojówka stoi sobie na balkonie w W-wie, więc sąsiedzi zagrożeni jej zapachowym rażeniem. Ale koty już zdążyły się do pokrzyw dobrać.

Łucja masz swoje prywatne pokrzywy?. Dzisiaj to czasami łatwiej o wiadro niż o pokrzywy.

Brunnera

Piękna...do tej pory byłam przekonana, ze takie oczka tylko w niezapominajkach.
Metamorfoza- nowy ze starego 14:56, 23 kwi 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
fajny efekt z tym defektem telefonu akurat rozmywa tam gdzie trzeba
linie prima sort! teraz juz kumam z tymi bocznymi drzwiami do domku ogrodnika.

spojrzalam na to zdj i tak sobie szybko pomyslalam zeby dodac tam rabate za czerwona linia i dac rozanke - np roze pnace blizej gazonow wiec docelowo wyjda wyjrzej, na pewno czesc gazonu przyslonia ale maja gdzie się piąć, a w niższym piętrze może trawy i róże może okrywowe? albo mix? na pewno coś do róż bo po sezonie różanym będzie smutno.

z róż pnących polecam eden rose - cudna, biało-zielony pąk który przechodzi w zimny różo biel. U mnie ciągle się rozrasta ale w tym roku planuję dać jej więcej papu i może się odwdzięczy?!
Gertrude Jekyll zimny, dość mocny róż ale nie ciemny - ale obłędnie pachnie [ma sporo kolców]. już w ub roku na boki poprowadziłam jej pędy i przez to miała sporo więcej kwiatów. w tym roku licze na wybuch kwiecia!

Łatwiej też będzei kosić trawnik- to taki bonusik.

sorki za prywatę, wiem że nie pytałaś... ale ja bym zotawiła linię tej rabaty co jest i po prostu odcięła w ten sposób rabatki.
tak jakoś zobaczyłam na tej rabacie róże o poranku takie piękne słonce i dość sporo przez chyba większą część dnia?

Z tym telefonem jak sie uda to nawet tworcze fotki wychodza hy hy
Nie ma za co przepraszac, wszystkie uwagi biore pod uwage Czegos tam pod grujecznikiem mi brakuje i roze to ciekawa opcja. Owszem slonca tam nie brakuje, jest caly dzien patelnia.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:55, 23 kwi 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
I oczywiście zaczęłam już pracować nad nową rabatą Dowiozłam ziemi, wyrównał am teren, dorzuciłam obornika i kompost i przesadziłam Śś oraz buksy

Pracuś jesteś....zmiana bardzo pasuje do Twojego ogrodu. Ja zawsze nie mogę wyjść z podziwu-jak fajnie u innych jest darń zdjęta-u mnie przy glinionie to jakieś takie kęsy się zrywają.
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:50, 23 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)

To są hakone już takie wielkoludy???
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:46, 23 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Chyba Aureola, ma piękną zieleń soczystą - na razie ukryta wśród tulipanów, ale mam nadzieję, że potem przykryje ich liście

Stephanie baronin zu guttenerg już chce kwitnąć

Kwiatki z okienka

Szerszy kadr - póki nie patrzę na fotki, to zupełnie nie zwracam uwagi na wieżowiec w tle

Fajne kadry...a miałam Ci napisać, że w kontraście z Twoim ogrodem i zielenią ten wieżowiec jakiś takie nierealny się wydaje.

i na zakończenie emperorki z miejsca cienistego - tu o wiele ładniej wyglądają - mam wrażenie, że są bielsze niż te na słońcu
Typografia ogrodu 14:44, 23 kwi 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Tez lubie

Też poproszę...w planach mam larmacką
Typografia ogrodu 14:43, 23 kwi 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dwa latał czekania na okazje. Okazja = super cena + możliwość transportu no i dostępność piaskowca na nizinach

Aleś sobie kamulca nawiozła-super

A ja się zastanawiam jak moich mniejszych się pozbyć.
Ogrodowe szaleństwo ... 14:42, 23 kwi 2018

Do góry
Wczorajszy dzień uważam za udany
Plan zrealizowany, mostek zrobiony... Ale inną miałam wizję. No cóż, taki też mi się podoba, bo robiłam sama...
Brakuje mi kamieni

Obłożę go kamieniami i będzie git majonez
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 14:35, 23 kwi 2018

Do góry
beata_m napisał(a)
dziewczyny narobiłam się ... cały dzień mi zeszło ... przy czym mąż mi dołek wykopał! No niby efektu wow nie ma ale jestem dobrej myśli, że za rok może dwa

podlałam, lekko przycięłam
no tak to póki co wygląda:

Jest i żywopłocik cisowy Super

Przyszłam na Twoje tulipany... lecę oglądać
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:35, 23 kwi 2018

Do góry
Takie cosik się u nas dzieje....Zgryzałkowaliśmy cały tył działki. Dziś dojechała pierwsza partia ziemi i piasek do poluźnienia gleby.
Powojnik - Clematis 14:34, 23 kwi 2018

Do góry

Na pewno urośnie Polish spirit

Ogród Mirelli 14:31, 23 kwi 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)

Przyszłam Twoją kolorową wiosne popodziwiać

Magnolia cudna!
Ogród z rzeźbą 14:29, 23 kwi 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Jesienią posadziłam wśród nich tulipany i nawet ładna kompozycja mi wyszła:

Rzekłabym nawet, że bardzo ładnie
Ogród z łezką II 14:28, 23 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

tulipanki na cycku słońcu i cieniu

chyba mamy takie same

piekne Magnolie masz moja zakwitla jednym kwiatem i to z dwa dni kwitla. Obrazilam sie i nie zrobilam jej fotki

Czekam na deszcz
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 14:26, 23 kwi 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)
o tu jest carex i kopytnik. Całkowity cień.

Piękny ten carex (kopytnik zresztą też )- Magda jak po zimie wygląda? Szukam właśnie na wschodnią rabatę
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:23, 23 kwi 2018

Do góry
Magda no czekamy na ten deszcz. Ponoc dzis wieczorem ma padac i niech wreszcie lunie. U nas wszystko tak pyli, ze moje alergiczne kolezanki ledwo zipia. Moje Auto jest zolte nie mowiac juz o podlewaniu

Dla Was nasze przedszkolne tulipany. Nigdy jeszcze nie mialam tak pieknie pachnacych tulipanow mhhhhhhm

...uDany ogród 14:22, 23 kwi 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Dzień dobry Witam w moim wiosennym ogrodzie!
Powojnik całkiem ładny za dwie dychy

Miło mi bardzo, ja uwielbiam uwieczniać mój ogród. Cieszę się, że podobają Ci się moje ujęcia Dziękuję
Ogród i dom to jedno to jedno ciało i musi współgrać, tak uważam i do tego dążę. Ogród ma być trochę po angielsku, dom również. Ciekawe czy mi się to uda?
Pozdrawiam również!

Dziękuję Ci bardzo za odzew!Dzwoniłam tam-twierdzą, że nie ma.nie chce mi się tam jechać-by sprawdzić,czy faktycznie tak jest-zamówiłam na internecie. Mam nadzieję, ze przyjdą fajne.

Co do klimatu-ja już widzę pod wyposażeniu, że uda Ci się jak najbardziej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:21, 23 kwi 2018

Do góry
malkul napisał(a)

Trawnik przy stopniach jak puchaty dywanik Boooooski

Cudnie Gosia
Metamorfoza- nowy ze starego 14:13, 23 kwi 2018

Do góry
fajny efekt z tym defektem telefonu akurat rozmywa tam gdzie trzeba
linie prima sort! teraz juz kumam z tymi bocznymi drzwiami do domku ogrodnika.

spojrzalam na to zdj i tak sobie szybko pomyslalam zeby dodac tam rabate za czerwona linia i dac rozanke - np roze pnace blizej gazonow wiec docelowo wyjda wyjrzej, na pewno czesc gazonu przyslonia ale maja gdzie się piąć, a w niższym piętrze może trawy i róże może okrywowe? albo mix? na pewno coś do róż bo po sezonie różanym będzie smutno.

z róż pnących polecam eden rose - cudna, biało-zielony pąk który przechodzi w zimny różo biel. U mnie ciągle się rozrasta ale w tym roku planuję dać jej więcej papu i może się odwdzięczy?!
Gertrude Jekyll zimny, dość mocny róż ale nie ciemny - ale obłędnie pachnie [ma sporo kolców]. już w ub roku na boki poprowadziłam jej pędy i przez to miała sporo więcej kwiatów. w tym roku licze na wybuch kwiecia!

Łatwiej też będzei kosić trawnik- to taki bonusik.

sorki za prywatę, wiem że nie pytałaś... ale ja bym zotawiła linię tej rabaty co jest i po prostu odcięła w ten sposób rabatki.
tak jakoś zobaczyłam na tej rabacie róże o poranku takie piękne słonce i dość sporo przez chyba większą część dnia?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies