Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz przydomowy ogródek 09:47, 18 mar 2018

Do góry
Agatko u mnie też już zima. Bocian sobie poradzi bo to pewnie chwilowe zawirowanie. Bociana Kajtka który został na zimę w noweli M. Konopnickiej dokarmiali i przeżył he he he.

Przyszła już wiosna - tak się wydawało
a tu znów dookoła mróz i biało.
Krokusy stoją w śniegu po kolana
ratuj! krzyczą do swojego pana.

Działeczka Asi :) 09:42, 18 mar 2018

Do góry
Jeszcze mała chwileczka i przyjdzie wiosna

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 09:34, 18 mar 2018

Do góry
I taki mam widok
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:13, 18 mar 2018

Do góry
A słoneczko rozleniwia
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 09:06, 18 mar 2018

Do góry
Piotr_ napisał(a)
I fajnie że zaglądacie a to moje donice z przecieranych na szaro w kolor latarenek sznur ściągnąłem do malowania

Ładnie będą się prezentować z roślinkami. Jaką farbą malowałeś? Ja w tamtym roku pomalowała sprayem - na szybko. Niestety, takie malowanie nie jest trwałe i w tym roku muszę od nowa malować.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:03, 18 mar 2018

Do góry
padalo cala noc. Na szczescie temp nie spadla do zapowiadanych -7

Ptasi gaj 08:57, 18 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Skoro zero to u mnie co najmniej sporo wiatr wschodni na moim wydmuchowisku gdzieś wywiał aby w innym miejscu nawial.
Dzisiaj piękny dzień słoneczny, ale dla spacerów nie odpowiedni teraz -6 w dzień -2 odczucie chłodu znaczne poniżej tej temperatury. Nawet ptaki wywiało.

]

Elu ..taka to zima..piękne fotki...
Na zielonej... trawce :) 08:51, 18 mar 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Z ogrodowych spraw nadmienię, że udało mi się pociachać większość trawy (wiem wiem, mrozy idą ale nie będę miała potem ani natchnienia ani czasu) i hortki (zostały anabelle i vanilki).
Pawilon ogrodowy robi się tempem ślimaczym... jest już prąd, na dniach eM będzie montował płytę na suficie i ścianach w środku i resztę styropianu na zewnątrz...

A tymczasem na ten mam nadzieję ostatni, weekendowy podmuch zimy... kwiatki zostawiam

Dziękuję, że zaglądacie... postaram się nadrobić Wasze wątki niebawem...

Witam po moim zimowym marazmie Mam nadzieję, że dzisiejsze mrozy jakoś ominą nasze wiosenne zapędy ogrodowe - też dużo traw i wrzosów już przycięłam. Piękne hiacynty u ciebie. Nie wiem, czy Andzeliko pisałam Ci, ale jesienią odkurzacz ogrodowy nisamowicie mi pomógł. Daj jeszcze znać po wiosennych porządkach, jak sprauje ci się odkurzacz do kostki Zazdroszczę nowego pawilonu. Mnie chyba czeka remont altany, ale to trochę taki relikt z ubiegłej dekady i nie wiem, czy nie byłoby lepiej zbudować wszystko od nowa...
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:49, 18 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)

Uwielbiam je. Marzę o takich gigantach, jak w ciepłych krajach, chyba nierealne w naszym klimacie.
Ta wszystkie ogrodowe. Ale jest różowa Anabel, brzydko przekwita, wtedy ścinam kwiatostan i zdarzyło się, że nowe wytworzyła, niemniej polecam ją
Mury jednak robią dobrą robotę, nagrzewają się i oddają ciepło.
mam Laguny 2 sztuki, sama z patyków wyhodowałam
jedna jest pod łukami, puszczam długie pędy i będę je nią oplatać.

pod tujami różowe Anabel
połączone z różami i hortensją Grandiflora
coś bordowego może tam wcisnę, co.... nie wiem..Danusia tak doradziła

w donicach tez mam, wymieszane z białą
i kolejna połączona z Laguną, pod perukowcem

To na pergole będzie się nadawać? Mam nadzieje, że nie wymarza? Czytam o niej i piszą same pozytywy. Mi się udało jedną ukorzenić dopiero. Kiedyś próbowałam patyczki z hortensji i też nic mi z tego nie wyszło. Ale Anabell będe próbować jak piszesz, że łatwo. Dwie ogrodowe z przysypania gałezi mi się udało. Ta różowa ma mniejsze kwaty? Ale cudne są hortensje. Może berberysy za tym szpalerem? Narazie to martwi mnie co wymrozi bo śniegu nie ma a tak silny mrozny wiatr dużo złego zrobi niestety. Dobrze, że chociaż masz ten śnieg. No ale siła wyzsza.....Pozdrawiam i ciepełka życze
Ogrodowe przygody 08:41, 18 mar 2018

Do góry
Aspiryna uważana jest za okrywową, ale u mnie dorasta ok. 1,2 m
Ogród z wilkiem zamkn. 08:38, 18 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Madziu inaczej roznosi się zapach jednej róży inaczej jak jest ich mnóstwo jak w Hiszpanii.
Jakoś tak dziwnie ta śnieżnych szła. 50 km na północ od Warszawy śniegu mało.

u mnie śniegu mało ,ale zimnica straszna
a ja już wiosny chcę bardzo

Ogród z wilkiem zamkn. 08:35, 18 mar 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Tu też byłam i ja Ale fajnie takie zdjęcia oglądać, gdy śnieg za oknem pada.

a tu byłaś

Ogród z wilkiem zamkn. 08:30, 18 mar 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Madziu piękne zdjęcia nam tu pokazujesz,aż się rozmarzyłam.. A tym czasem u mnie gorączka u syna, zimny wiatr i deszcz, samo życie

oj ....współczuję choremu maluszkowi .....mam nadzieję ,że już lepiej

u mnie też zimno ,wieje i śnieg .....pogoda do bani

Ogród z wilkiem zamkn. 08:29, 18 mar 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Ogród z wilkiem zamkn. 08:28, 18 mar 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Kochana, ależ zapodałaś piękne zdjątka ależ bym se pochodziła po tych górach a że jestem okropna kociara, to na kocie focie wracałam kilka razy cudniste, uwielbiam te trzykolorowe, szylkretkowe kotki

cieszę się ,że Ci się spodobały
a za oknem hula wiatr ,śnieg leży i zimno okrutnie ......mam nadzieję ,że to ostatnie podrygi
Ogród Cioci cz. 3 08:13, 18 mar 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja też jestem dekoracyjny, najbardziej

Nawet bardzo dekoracyjny
Ozdoby prześliczne aż zapachniało świętami.
Ogród Cioci cz. 3 07:04, 18 mar 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Moje dzisiejsze prace ręczne

Gosiaczku, przepiękne
Podziwiam Cię, bo u cuebie tak radośnie i wiosennie
Ranczo Edy 01:03, 18 mar 2018

Do góry
Hanusia ,Kasiu-Kitek ,Irenko ,Kasiu Bawareczko,

Macham w niedzielę

wczoraj słońce ale zimny wiatr w nocy 7 na minusie brrr
gdzie ta wiosna gdzie ?
Miłej niedzielki wszystkim

buziaki

Mirkowy ogród (początki) 00:39, 18 mar 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Zobaczcie jaką niespodziankę mi sąsiad zostawił w stawiku.
Emuś dziś przeprowadził śledztwo no i sąsiad się przyznał że śmieci że swojej budowy u mnie wywalił(mam nie ogrodzone). Wiecie jak się tłumaczył że nie wiedział że tam to jeszcze nasza działka i że przecież nie dużo wywalił.
Jutro kontrola. Ech ludziska.

Ćwok zawsze, będzie ćwokiem. Syfi przecież blisko siebie. Jesteśmy podobno wielkim narodem wstających z kolan a wszędzie pełno idiotów.

Po budowie oprócz różnych folii i innych sztucznych materiałów wszystko zostało u mnie zagospodarowane gruz jest w skalniaku przesypany ziemia, humusem i gliną.

Mirus piękne wschody. U mnie stipa ma już ok 8 cm. Werbena też wschodzi. Orliki posiałam i bardzo ładnie po wschodzily. Tak wszyscy sieją więc i ja zaśmiałam.

Pozdrawiam
Ogród z uśmiechem 23:27, 17 mar 2018

Do góry
jolanka napisał(a)

Podlewasz?

Foty z ptaszonami kapitalne. Zazdroszczę takich widoków i możliwości obserwacyjnych. Namiastkę mam w pracy, jedna z naszych pań urządziła pod oknami stołówkę dla ptaków, wszyscy mamy radochę. Najwięcej jest sikorek, ale codziennie przychodzi też bażant na lunch.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies