Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:54, 21 kwi 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:54, 21 kwi 2018

Do góry
Tulipany pod oknami salonu - to jedyne które niestrudzenie ładne wychodza co roku takie same

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:53, 21 kwi 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:51, 21 kwi 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:49, 21 kwi 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:49, 21 kwi 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:47, 21 kwi 2018

Do góry
Doniczkowo

coś mi bratki klapły

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:46, 21 kwi 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:46, 21 kwi 2018

Do góry
druga strona warzywnika'

wszystkie bergenie do przesadzenia

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:44, 21 kwi 2018

Do góry
Nowa różanka - jak patrzę na te zdjęcia to już mnie wszystko boli i cisy które już są w ziemi

kazałam wyjąć panom śliwkę na trzinnikowej - więc tu i po drugiej stronie różanki mam 2 miejsca na jakieś drzewa - jeszcze nie wiem co to będzie

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:42, 21 kwi 2018

Do góry
Wzoraj udało mi się wygospodaować w sumie - bo na raty 4 godziny na ogrodzie.
Zagrabiłam warzywnik motyką z pazurkami - nie wiem jak się toto nazywa , bo sie okazało że panowie ogrodowi mi grabie zawinęli hahahaha
a potem wsadziłam cisy przy warzywniku
dziś zabieram się za róże

cisy przy boisku
W Gąszczu u Tess 06:39, 21 kwi 2018

Do góry
Tess napisał(a)

A jak nazywa się ta brązowa trawka z brzegu rabaty?
Wszystkiego po trochu 06:38, 21 kwi 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dzisiaj dokończyłam cięcie bukszpanów. Jak ja nienawidzę tej roboty, tak samo jak oprysków Stożki trochę pijane, przechylają się na bok kulki jako tako
Widoczne ślady grzyba.

Mirka ja takie klimaty lubię. Kostka z bukszpanami. Jak dla mnie kule tniesz perfekcyjnie i stożki. Ja mam do ostrzyżenia. Też boję się, że sknocę.

W Gąszczu u Tess 06:36, 21 kwi 2018

Do góry
Tess napisał(a)

W tym roku u mnie rośliny od startu są w galopie
Róże Pashmina (nowi mieszkańcy), na których uprawie zupełnie się nie znam (ogólnie róż, nie Pashminy) przycięła mi Ania Kwartet. Dziękuję, Aniu

Hi hi też ją kupiłam i też się nie znam ale za nic nie mogłam oprzeć się jej urodzenie
Anna i Ogród 06:19, 21 kwi 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Jeszcze jedna rewolucja ale wśród owocówek. Wywaliliśmy czereśnię bo eM miał na nią wścieka od kilku lat. Miała mnóstwo owoców ale zawsze robaczywe. Wszystkiego próbowaliśmy i jakoś nie udawało nam się im zapobiec. Poza tym on uważał że jest źle poprowadzona.
Mi ona nie przeszkadzała choć te robaki mnie dobijały.

Posadziliśmy zamiast niej Burlat. Ona jest bardzo wczesna i nie powinna mieć robali bo za wcześnie zawiązuje owoce. Już na początku czerwca powinny być owoce. Miejmy nadzieję że to prawda z tymi robakami.

No i przewaliliśmy jabłonkę. Miała z 8 lat i tylko jeden sezon były owoce. Zawsze miała parcha albo nie było wcale owoców. W to miejsce przesadziliśmy już kwitnącą morelką Early Orange.

Witaj Aniu, czytam u Ewy z Doświadczalni, że masz czereśnie. Ja jestem na etapie myślenia czy nie kupić, Napisz trochę więcej o nich. Na jakich są podkładkach? Wyglądają na duże, ja chcę kupić na podkładce skarlającej Gizela 5.
Masz Reginę i dokupiłaś Burłat, czy one są dla siebie zapylaczami ?

Jakie mają owoce, smaczne? Czy pryskasz przeciw robalom?
Wymarzony sielankowy ogród..... 06:06, 21 kwi 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Dla Ani pierwsze kwiecie na Amonagawach

Cudne

Moje teraz też dają po oczach, chodzę wokół nich i wzdycham
Mój ogródek 03:32, 21 kwi 2018

Do góry
patrycja napisał(a)

Pieknie! Uwielbiam je w takich falach
Uprasza sie o wiecej zdjec wiosny - ona szybko przemija
Macham!
W Gąszczu u Tess 01:28, 21 kwi 2018

Do góry
Tess napisał(a)

Ależ cudny ten ciemiernik, aż mi serce mocniej zabiło. Znasz może jego nazwę? Czy z niego też masz siewki? Oczywiście równie cudniasta biało-zielona rzeczka ciemernikowa - to Helleborus niger? Sama je rozmnażałaś z siewek? Ciekawi mnie w którym roku jest szansa na zakwitnięcie
Banieczki świetne - są ze szkła? Widziałam bardzo podobne u siebie i też wpadły mi w oko ale nie kupiłam bo zastanawiałam się nad ich wykorzystaniem. Czytam, że sypiesz tam ziarno dla ptaków - ciekawa jestem czy wlatują do nich ptaki
Cudny masz ogród, taki klimatyczny
Pozdrawiam
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:16, 21 kwi 2018

Do góry
Pogodowo szaleńczy czas. W ciągu 2 tygodni z zimy wskoczyliśmy w lato. Temperatura w ciągu dnia grubo ponad 20 stopni. Krokusy i irysy tylko przez kilka dni cieszyły oczy. Hiacynty nawet nie wiem kiedy rozkwitły a już kończą swoje 5 minut. Tulipany dopiero co wyłaziły z ziemi a już kwitną. Pewnie za kilka dni przy takich upałach również zakończą swój spektakl. Czosnki w pąkach. Dodatkowo mam wrażenie, że z tego pośpiechu cebulowe nie zdążyły nabrać masy i są jakby mniej dorodne, zdecydowanie mniejsze niż w ubiegłym roku
Nie lubię takiej przyspieszonej wiosny. To moja najbardziej ulubiona pora roku a nie ma kiedy jej smakować, delektować się nią....
Lubię jak z dnia na dzień powoli robi się coraz cieplej. Roślinki jedna za drugą pokazują swoją urodę a my możemy delektować się nimi

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:13, 21 kwi 2018

Do góry
W tym moim niedoczasie czasem wpadam na chwileczkę na forum zerknąć (po cichutku) co słychać w cudnych ogrodach i nawet nic nie piszę bo czasu brak, bo dziesiątki spraw różnego typu się skumulowało. A na O. istne szaleństwo i w ogrodach i na forum. Wrze jak w ulu
W ogrodzie próbuję ogarnąć na ile się da najpilniejsze prace. Hortensje, clematisy, lawenda, róże i berberysy przycięte na rękach pomimo długich rękawic wciąż tego ślady - w pracy kolega pyta czy mam jakiegoś dzikiego kota w domu
Większość bylin oczyszczona. Trawy przycięte (miskanty, rozplenice żyją, a hakone cudna jest i już szaleje). Kompost przesiany (tu synuś pomógł) - 4 worki czystego złota
Sałata posadzona. Koper, pietruszka, cebula i szpinak posiane.
Kupiłam na lokalnym ryneczku czosnek niedźwiedzi i na razie do doniczki posadziłam - dzisiaj degustacja w kanapeczkach była. Ciekawy smak
Co ciekawe 1 sałata (czerwona) i 3 rukole przetrwały nieokrywane całą zimę i mają się dobrze
Hakonka pięknie wystartowała

mahonia wręcz obklejona pąkami

korony cesarskie kwitną

i masowo tulipany kwitną

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies