Martuś, tak właśnie myślę i mam nadzieję, że utrzymają listki długo A niebawem na dniach zakwitną, tylko zimnooo jest. A tymczasem jadę sadzić kolorowe sałaty do naszego pięknego warzywnika
Dział trawniki i tytułu jego wątków powinny dotyczyć problemów trawnika, tytułem nie może być zdanie "od zera do bohatera", to watki specjalistyczne. W takim razie nie zakładaj wątku a wklej pytanie odnośnie swojego trawnika, w odpowiedni wątek
Jeśli wiatr przywieje nasionka to wyrosną w ściółce, nic nie ochroni akurat przed tym. Pielenie jest wpisane w zajęcia ogrodnika i tego nie da się uniknąć.
Tło jest za niskie i za zielone, wszystko jest zielone, drzewko powinno być np. bordowe, żółte, ale nie zielone, bo monotonia wdziera się w każdym miejscu. Lawenda jest smutna, szara niajaka
Jest zasada: pierwsza to proporcje i styl, druga poczucie estetyki, trzecia - umiejętności artystyczne w zakresie komponowania kolorów, tekstury..tak w skrócie (napisano wiele książek o zasadach projektowania), jedni to mają od urodzenia, inni tego się uczą z różnym skutkiem, a niektórzy nie nabiorą tej umiejętności nigdy, nawet jeśli są.. o dziwo zawodowcami. Czasem amator jest lepszy od niejednego zawodowca. Dlatego niezorientowani powinni skorzystać z wiedzy specjalisty, który umie to doskonale Albo będą przerabiać w nieskończoność. Albo szkolić się, podpatrywać, szukać inspiracji.
Jak zaprojektować ogród marzeń - wyjdzie 20 kwietnia moja książka, będą tam pomocne wskazówki dla tworzących swój ogród.
Odnośnie oddzielania trawnika napisałam artykuł, przeczytaj i zdecyduj co wybierzesz.