Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:13, 14 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Souvenir du Docteur Jamain ( zdjęcie z ogrodu Helenki)

O takiej róży kiedyś Ci mówiłam, tzn o takim kolorze.. Poczytałam o niej trochę. Może przy ogrodzeniu będzie rosła bo tam nawiezioną mam glinę. Tylko szukam gdzie mają w szkółkach....
Ja ją zamówiłam we Floribundzie.
Ogród z rzeźbą 22:12, 14 mar 2018

Do góry
Patrycja wygrzebałam co nieco. U mnie jest przed różami Lavender Ice - na pierwszym zdjęciu na wysokości daszka od latarenki po jego lewej stronie.

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:45, 14 mar 2018

Do góry

Zdjęcia na konkurs fotograficzny. Wygrana gwarantowana MISTRZOSTWO ŚWIATA
Nawożenie, zasilanie trawnika 21:41, 14 mar 2018

Do góry
Użyj siarczanu amonu. W jakiej dawce? Nie wiem, może stacja badawcza wyliczy, bo nie wiem ile trzeba nasypać aby zmienić pH do właściwego poziomu. MOże zrób to w etapach, po prostu zastosuj właściwą dawkę, żeby nie spalić trawnika a pH się obniży na pewno, nie wiem o ile. Na raz nie da się tego załatwić na zasadzie -"nasypię podwójnie i z głowy">

Może zobacz tutaj, są podpowiedzi, ale gleba była badana.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1874-nawozenie-zasilanie-trawnika?page=31

Osom napisał(a)

Wyniki analizy są następujące:

A zalecenia takie:

Jak na razie wczoraj zasiliłem trawnik saletrą amonową a tuje siarczanem amonu zgodnie zaleceniami.
Jeśli uważacie, że zalecenia są dobre to super i będę postępował zgodnie z nimi, natomiast jeśli macie jakieś rady lub inne zdanie to z góry dziękuję za podzielenie się nim!
Podwórkowa rehabilitacja 21:35, 14 mar 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Dziś takie oto jajka zrobiłam
Historyjka obrazkowa.

Ale jaja! Prawdziwa z Ciebie artystka.
Ogród w remoncie 21:30, 14 mar 2018

Do góry
Obiecałam ,że pokażę co wymyśliłam na front więc oto plan. Mam trochę wątpliwości jeszcze ale wszystko pewnie i tak wyjdzie jak zawsze w terenie. Ufff...trochę mam tremę chyba

Legenda
P-Pissardii
H-Hortensje Phantom
B-brzozy Doorenbos
D-dereń jadalny
K-klon Artropurpureum
Ś-świerki
1-hakonechloa Albostriata +krokusy
2-hortensje Bobo lub Little Lime cięte dość nisko by stworzyły efekt dywanowy + tulipany turkiestańskie + czosnki Purple Sensation
3-tu muszę poeksperymentować bo nie wiem co tam da radę,paprocie,bergenie,może jeszcze coś z traw mi przyjdzie do głowy
4-bodziszki albo hosty albo brunery ewentualnie carex The Beatles
5-miał być śmiałek darniowy a przed nim
8-molinia Variegata
i tu trochę nie wiem jak to będzie wyglądało,to połączenie traw. Poza tym śmiałek póki co nie bardzo mnie zachwyca ale może warto spróbować?
6-hosty
7-liriope spicata

Rh trochę za gęsto na planie,tu trochę poprawiłam

I tak jeszcze trzeba będzie poprzymierzać przy sadzeniu.

Wielka prośba o pomysł na zagospodarowanie takiej rabatki. 21:27, 14 mar 2018

Do góry

A tu zdjęcie, w tle ogrodzenie do wykończenia.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:08, 14 mar 2018

Do góry
Souvenir du Docteur Jamain ( zdjęcie z ogrodu Helenki)

O takiej róży kiedyś Ci mówiłam, tzn o takim kolorze.. Poczytałam o niej trochę. Może przy ogrodzeniu będzie rosła bo tam nawiezioną mam glinę. Tylko szukam gdzie mają w szkółkach....
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:02, 14 mar 2018

Do góry
A dzisiaj pierwsze u mnie krokusiki, tulipanki też wychodzą

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:57, 14 mar 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
No to tak:

ciut niezgrabnie w jednym miejscu wyszły, ale wiesz o co chodzi

Asia to spróbuję jeszcze tak jak narysowałaś dla porównania szlauf pociągnąć teraz mam powbijane kołki jak wąż szedł, bo węża musiałam schować, bo zaś sztywny się zrobił..., ale jak ciepło się zrobi to polatam i zrobię jeszcze tą opcję i zobaczymy, która będzie lepsza bo podobają mi się obydwie możliwości
Wśród brzóz i dębów 20:41, 14 mar 2018

Do góry
marba napisał(a)

Danusiu, zima wraca, ale mam nadzieję na niezbyt długo. Ma padać śnieg, więc trochę zabezpieczy rośliny przed mrozami.
Rzeczywiście, sporo u nas książek, nie wyobrażam sobie bez nich domu i życia, podobnie jak bez muzyki i ogrodu.

W ten pochmurny i dżdżysty dzień wspomnień lata ciąg dalszy:

Mam tak samo, tylko u mnie muzyka na pierwszym miejscu i jeszcze do tego co wymieniłaś to jeszcze zdjęcia Dzisiaj Basiu poszłam też do ogrodu i okryłam troche no i w dodatku dziś powiedzieli, że i koniec miesiąca też ma być śnieżny i mrozny echh Ostróżki masz cudowne, kupowałas sadzonki, czy też masz z siewu?

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:36, 14 mar 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Dzisiejsze zakupy

Ale zakupy!
A ile będzie radości z sadzenia
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:34, 14 mar 2018

Do góry
Sylwia ja po prostu je lubię

Sezon 2017 u Hanusi 20:11, 14 mar 2018

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Edytko, ciemierniki od ciebie pełne kwiecia będą, i to mnie bardzo cieszy. Na fachowców od kompa siły nie mam,ale nic to. Jakos radzę. pogody bez deszczu dla nas życzę.

suuuuper ale się cieszę nasz mieszaniec rusza jak go nie przymrozi znów to będziemy miały kwiatowo zobacz

a kompem się nie przejmuj w końcu zrobią przecież no

tak tak deszczu dość ale on chyba o tym nie wie ...
Buziaki i pogody jak mówisz dla Ciebie ode mnie
Ukojenie 20:11, 14 mar 2018

Do góry
Na szybko:
Penstemonowe nasionka sie budza

Ciesze sie podwojnie - to pierwsze nasionka, ktore zebralam.

Wczorajsze patyki
Wśród brzóz i dębów 19:59, 14 mar 2018

Do góry

Witaj Basiu Piękny i bardzo oryginalny jest Twój ogród Ostróżki niesamowite. Pozdrawiam cieplutko
W cieniu - zacieniona 19:48, 14 mar 2018

Do góry
...i z B. ...w sumie 8 szt.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:45, 14 mar 2018

Do góry
Ja bym dodała jeszcze kawałek murka.
Przedziwny Ogród 19:43, 14 mar 2018

Do góry
Tuyaj młodziutkie róże Pastelle w liczbie 19 sztuk ( wsadzone wiosną) rosną w towarzystwie lilii, surfinii, werbeny patagońskiej

A tu moje ulubione zajęcie ( naprawdę to lubię...) - prasowanie na świeżym powietrzu

Na tym murku lubię przesiadywać i obserwować kaskadę wody... a wieczorem słuchać kumkania żab

Wśród brzóz i dębów 19:26, 14 mar 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Ale Ci rosnie ta peonia, piękny kolor tej malwy. a i rózeczka widze u Ciebie pączek ma. Poczekamy sobie jeszcze z tą wiosną, zimnica już jest Chodz po deszczu trawa w oczach się zieleni i jak pachnie, szkoda, że znowu zimę będziemy mieć. Widze, że u was też dużo ksiązek? Pozdrawiam

Danusiu, zima wraca, ale mam nadzieję na niezbyt długo. Ma padać śnieg, więc trochę zabezpieczy rośliny przed mrozami.
Rzeczywiście, sporo u nas książek, nie wyobrażam sobie bez nich domu i życia, podobnie jak bez muzyki i ogrodu.

W ten pochmurny i dżdżysty dzień wspomnień lata ciąg dalszy:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies