Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 19:20, 14 mar 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Pochwalę się jeszcze Wam moimi ostatnimi ogrodowymi zakupami.A to wszystko przez Was
I nie myślcie,że to z zazdrości...że Wy już takie macie!...no po prostu to są rzeczy pierwszej potrzeby ...

I jeszcze dla mojej małej pomocnicy :

Widzę,że kratki mamy podobne {z tego samego źródła}.Pozdrawiam.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:02, 14 mar 2018

Do góry
Dziewczyny No właśnie ja czuję tak samo Ale trzeba w końcu coś zdecydować ...
Plan nr 1 z prostymi liniami:

Plan nr 2 z falistymi:
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:39, 14 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
jesteś
wspólczuję przeżyć chorobowych .....bardzo ....
rozumiem priorytety
nowy członek rodziny -śliczna morda ....jak się wabi ?

a co do traw i hortensji .....ja przycięłam już ,ale coś mi po głowie chodzi ,że powinno się w czasie kwitnienia forsycji ,ale nie wiem czy dobrze podpowiadam -ktoś mądrzejszy podpowie
fajnie ,że jesteś

Madziula
W ten weekend mają wrócic mrozy więc powstrzymam się od cięcia. Mam nadzieję, że dostanę dalsze zwolnienie i znajdę chwilkę w przyszłym tygodniu na porządki.
W ogóle straszny syf mam w ogrodzie. Pełno stipowych źdźbeł, liści i innego badziewia się wala wszędzie. Strasznie dużo roboty mnie czeka i już wiem, że prace które sobie założyłam na ten rok nie będą nawet ruszone.
Zdrowie ważniejsze.

Nowa piesa wabi się Afra.
Tak miała w papierach schroniskowych i tak już zostało, szybko sobie to imie przyswoiła. W ogóle inteligentna z niej bestia Zawładnęła naszymi sercami, puszczamy w niepamięć jej wejście z przytupem, po którym miała wracać tam skąd przybyła. Już pierwszego dnia pogryzła nasze staruszki Ale już jest oki, już jest kochaną dziewczynką
Trochę przerasta ns trzeci pies po przejściach, plan był taki że przygarniemy jak już seniorki odejdą. No ale ona czekała już teraz a dom bez wyżła to nie jest pełny dom

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 18:31, 14 mar 2018

Do góry

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 18:29, 14 mar 2018

Do góry
Dzisiejsze zakupy

Żywopłotki cisowe. 18:19, 14 mar 2018

Do góry
Anabell napisał(a)

Asiu słoneczko mamy teraz a te mrozy przeszkadzają z wyjściem do ogrodu.
Pokaż co jeszcze zrobiłaś!

Też mam zwinąć swoje warsztaty.

Raz robię jajka, w między czasie kończę bombki, ale już spakowałam do pudełek.

Jajka czekają na umycie okna w kuchni i zawisną.

akrylowe bombki od środka malowane, w pudle jesienią dodam zawieszki.

dyski ze styropianu, próbuję co jak wygląda.

szyszki

Tu wnusia jeszcze zrobię ją w większych bombkach.

Cudności Haniu
A te wnusiowe najpiękniejsze Haniu. Takie chwytające za serce.
Moje robótki już schowane, część podarowana, a zdjęć nie zrobiłam bo takie mało ogrodowe som
Uśmiecham się do Ciebie o parę siewek rozplenicy Mayesty bo moje nasionka nie wschodzą.
Buziaki
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:56, 14 mar 2018

Do góry
w 2015roku o tej porze bulbokodium wyglądało już tak
2015.03.10

a iryski też cieszyły oko w 2015

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:38, 14 mar 2018

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:54, 14 mar 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Twoje ogrodówki widze już liście mają? Ale praca u Ciebie wre. Piękne widoki, a Twój ogród to i o tej porze piękny Dziś pada i tak pięknie ziemia pachnie aż żal, że takie zimno nadciąga Pozdrawiam

I pąki i liście.
Wrzała, teraz zimno jakoś się robino i te mrozy, co zapowiadają, strach się bać, co to z ogrodem będzie.
Wczoraj w końcu już wszystkie hortensje wycięłam, jeszcze Gret Star mi tylko została, ale tę malutko ścinam.
Część limek w lesie przy rodkach wyprowadzam na pniu, całkiem sporo, rok temu test z jedną zrobiłam i super wyszło.
Na razie wszędzie w ogrodach nijako, choć jak słońce zaświeci, to jakoś ładniejbuź

a tu zmieniałam na jesień, w tym roku muszę uzupełnić dalej buksy, już po mrozach ze swoich starych odmian.
Ogród bacowej 16:37, 14 mar 2018

Do góry
bacowa napisał(a)

Renia witam w moim wątku
Na tym zdjęciu jest chyba 5 lub 6 sadzonek perowskiej, które sama w zeszłym roku ukorzeniałam z patyczków. Ja raczej sadze daną roślinkę po kilka sztuk żeby je dobrze było widać z daleka.
Tutaj też jest posadzonych kilka sztuk, chyba z pięć.

pozdrawiam

Witaj po zimie

Możesz u mnie te fotki zacytować, tak mi w pamięć zapadły jesienią że do nich wracam
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:32, 14 mar 2018

Do góry
Trochę porobione
Wśród brzóz i dębów 16:09, 14 mar 2018

Do góry
marba napisał(a)
Zima w odwrocie, mam nadzieję, że od jutra będzie coraz cieplej. Posadzone roślinki chyba też to czują, bo rosną jak szalone.
To peonia z marketu, dziesięć dni temu wsadziłam mały korzonek.

A to czarna malwa. Rośnie jak na drożdżach, ale chyba poczeka z kwitnieniem, aż znajdzie się w ogrodzie.

Ale Ci rosnie ta peonia, piękny kolor tej malwy. a i rózeczka widze u Ciebie pączek ma. Poczekamy sobie jeszcze z tą wiosną, zimnica już jest Chodz po deszczu trawa w oczach się zieleni i jak pachnie, szkoda, że znowu zimę będziemy mieć. Widze, że u was też dużo ksiązek? Pozdrawiam
Miejski ogród w wersji mini 16:09, 14 mar 2018

Do góry
Pierwsze w tym roku wiosenne obrazki. Zakwitły wrzoścce .

Ogród Nebel 16:03, 14 mar 2018

Do góry
nebel napisał(a)
I jeszcze chciałabym pokazać to co robię...jak nie pracuję w ogrodzie !!!

Jakiś czas temu kupiłam sobie weneckie lalki.
Ubranie, tej z lewej zostało uszyte w całości przeze mnie...ale to dopiero nieudolne początki

Ale piękne masz te lalki Magiczne i tajemnicze Kwiatki w czerwonych filiżankach na parapetach energetyczne no i te Twoje robótki cudeńka to już cała pracownia Pięknie Pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 15:18, 14 mar 2018

Do góry
zoja napisał(a)

co to?

Polska nazwa to:Gloksynia ogrodowa{zimowa}.
Małymi kroczkami do celu... 15:17, 14 mar 2018

Do góry
Wszędzie straszą,że zima od soboty ma do nas powrócić ze względu na to,że tulipany sadzone w koszyczkach rosną jak szalone doszłam do wniosku,że najlepiej je uchronie przed mrozem wsadzając do doniczek i schowam do chłodnego pomieszczenia i tak dzisiaj stworzyłam pierwszą wiosenną kompozycje na taras, oto efekty na resztę tulipanów zarzucę agrowłóknine na wszelki wypadek.

Podmiejski ogródek 15:14, 14 mar 2018

Do góry
kwartet napisał(a)
Kibicuję w wyborach.
Moje schody mają czarne metalowe tralki,czarne słupki i podstopnice.Stopnie i poręcz w jesionie.
Pomysły kontra budżet to niestety zmatwienie większości z nas

No niestety.
Na ołtarzu oszczędności została złożona taka zewnętrza wanga jak tu:

oraz schody ładnie zawijające, bez dodadkowych słupków, jak wyżej, lub jak tu:
Małymi kroczkami do celu... 15:11, 14 mar 2018

Do góry
Tulipanów przybywa każdego dnia

Liliowo i kolorowo:) 15:08, 14 mar 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Danusiu, dobre posunięcie. Szkoda że Tak długo musiałaś czekać
A jaki kancik bardzo fajnie się robi w tej części ogrodu. Jeszcze po prawej stronie masz strzyżenie chyba. Co to takie duże tam rośnie?

To ten piękny duży bukszpan,jak tylko będzie po mrozach to zaraz go będe ciąc i formować i wszystkie mam do cięcia bo z powodu nogi zeszłego lata nic z nimi nie robiłam, tam też jest pamietny klon co z nim latałyśmy obie po całym ogrodzie Tam jeszcze posadze jednego rh w miejsce azalii bo za dużo cienia tam ma. A kancik też dopiero do odnowienia.
Małymi kroczkami do celu... 15:06, 14 mar 2018

Do góry
Dzisiaj u nas zimno, mąż ma wolne myślałam,że coś podziałam w ogrodzie, ale zrobiłam tylko ogólny obchód i stwierdziłam,że poczekam jeszcze na cieplejsze dni

Czosnki zaczyną się pokazywać

Krokusy nabierają koloru

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies