Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:12, 12 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Nie mam bladego pojęcia jak go przekonać...aczkolwik jest zagrozenie wytrucie tych drzew przez niewiadomego pochodzenia zarazę. . .
ooooo jak miło.... ale z drugiej strony dobrze, ze wiesz ze taka zaraza moze nadejść...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:08, 12 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Się pewnie rozpędzila, bo mój post był pod Twoim Ale mam nadzieje, że nie uwłacza to aż tak Twojej godności?
Sebek...uwielbiam Twoje poczucie humoru
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:02, 12 sty 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
szczerze mówiąc to się uśmiałam że jesteś w wieku w którym należy robić listy Poszłam na łatwiznę i skopiowałam Twoja i porównam ze swoimi, chociaż na pierwszy żut oka widzę że u mnie nie ma kostrzew
Nie wiem ale wydaje mi się ze zapomniałaś o red baronie?

Bingo zapomńiałam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:16, 12 sty 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
ale przecież u mnie to samoróbka długo szukałam takiej wielkiej donicy w rozsądnej cenie...,do tego zwykła pompka i już, cała tajemnica

A masz u siebie pokazane w jaki sposób zostało to zrobione? Bo nie przypominam sobie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:22, 12 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ana
Mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie szukać fajnych ciurkadełek ... coś na wzór takiego jak Ty masz?
ale przecież u mnie to samoróbka długo szukałam takiej wielkiej donicy w rozsądnej cenie...,do tego zwykła pompka i już, cała tajemnica
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:54, 12 sty 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

kupiłam go już takiego dość ładnego, w tej chwili nie mam dostępu do zdjęć z 2012, ale wydaje mi się że przyrasta wolno bo to mariken, nigdy go nie przycięłam, raz chłopaki ułamali kawałek jednej gałązki jak się ganiali

no właśnie też mam Marikeny i kupiłam już dosyć spore okazy i to będzie ich trzeci sezon u mnie w ogrodzie, porównując zdjęcia po posadzeniu już ładnie przyrosły, ale czekam kiedy będą takie ładne gęściutkie swoją drogą bardzo Cię podziwiam za wychowywanie czwórki chłopaków, ja ogłaszam kapitulację po pierwszym.. ale tak to jest jak kobieta rodzi swoje pierwsze dziecię po 30-stce
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:22, 12 sty 2016

Do góry
marta_d napisał(a)

no właśnie! dlatego hortensje tak pięknie wyglądają! a pytałam o miłorzęba, ponieważ mam u siebie 2 egzemplarze w formie piennej, dosyć ładnie przyrastają, ale jeszcze nie są tak gęste, stąd moja ciekawość ile czasu im potrzeba, żeby były takie.. dorodne a czy gałązki, które nieco wyrastają poza obszar kuli przycinasz?

kupiłam go już takiego dość ładnego, w tej chwili nie mam dostępu do zdjęć z 2012, ale wydaje mi się że przyrasta wolno bo to mariken, nigdy go nie przycięłam, raz chłopaki ułamali kawałek jednej gałązki jak się ganiali
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:02, 12 sty 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Hej odwzajemniam życzenia i nie dziękuję by nie zapeszyć... wszystkie hortensje tnę piętrowo, a miłorząb mam od 2012

no właśnie! dlatego hortensje tak pięknie wyglądają! a pytałam o miłorzęba, ponieważ mam u siebie 2 egzemplarze w formie piennej, dosyć ładnie przyrastają, ale jeszcze nie są tak gęste, stąd moja ciekawość ile czasu im potrzeba, żeby były takie.. dorodne a czy gałązki, które nieco wyrastają poza obszar kuli przycinasz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:57, 12 sty 2016

Do góry
ogrodomaniaczka napisał(a)
Witaj Ana, w tym roku bedę pierwszy raz przycinała hortensje i mam pytanie do Ciebie ,czy przycinasz piętrowo tzn.przód niżej a tył wyżej ,czy jest to bez znaczenia
dokładnie tak te gałęzie które są od frontu rabaty tnę o oczko, dwa niżej od tych tylnich, wówczas hortensję mają kwiaty od samego dołu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 12 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Planuję ten mój przedogródek i mam jeszcze do Ciebie pytanie.

Te hortensje to jaką mają wysokość, tak średnio na oko?

Trawy za hortkami to jakie masz?
Zastanawiam się czy Miskant ML pasuje do hortensji czy może lepiej Gracymillius?

średnio na oko... wstawiałam taką fotkę na której stoje za hortensjami w ich niższym miejscu (ta część jest dwa sezony młodsza) a ja mam 168, za mną jest gracilimus, ML mam takie do 'cycków' według miary Gierczusi i według mnie nie będzie ich widać zza vanilek czy limek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:48, 12 sty 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ooo to tu ...wątek z serii....hortensji w ogrodzie nigdy dość! ....aż wyjrzałam przez okno żeby sobie na moje suchelce popatrzeć ...tak warto je mieć w ogrodzie , nawet teraz cieszą

oj gdybym miała więcej miejsca to dalej bym hortki sadziła uwielbiam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:46, 12 sty 2016

Do góry
marta_d napisał(a)
Aneto!
Na początku wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Mam pytanie odnośnie hort Limelight - przycinasz ją piętrowo? Jak długo rośnie u Ciebie miłorząb ?

Hej odwzajemniam życzenia i nie dziękuję by nie zapeszyć... wszystkie hortensje tnę piętrowo, a miłorząb mam od 2012
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:51, 12 sty 2016

Do góry
szczerze mówiąc to się uśmiałam że jesteś w wieku w którym należy robić listy Poszłam na łatwiznę i skopiowałam Twoja i porównam ze swoimi, chociaż na pierwszy żut oka widzę że u mnie nie ma kostrzew
Nie wiem ale wydaje mi się ze zapomniałaś o red baronie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:43, 11 sty 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
bardzo fajny ten projekcik z kołem przed hortkami, daje poczucie ładu
ML nie będzie widać w przyszłym roku zza limek, jestem prawie pewna

Ana czyli ta?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:35, 11 sty 2016

Do góry
bardzo fajny ten projekcik z kołem przed hortkami, daje poczucie ładu
ML nie będzie widać w przyszłym roku zza limek, jestem prawie pewna
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:20, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Może zrezygnować z berberysa i rozchodnika? Plan Asi podoba mi się najbardziej Jedna i druga strona taka sama. A za hortkami nic bym nie dawała. Możesz typowo ogrodowiskowo w hortenje posadzić czosnki

"typowo ogrodowiskowo w hortensjach czosnki " hahahahha uśmiałam się
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:04, 11 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ana jaka hortensja wg.Ciebie jest najpiękniejsza i najmniej problemowa?
oj to trudne pytanie najmniej pracy mam przy Pinki i Limelight, bo poza przycięciem wiosną, nawozeniu nic więcej nie robie. Ale Vanilki sa piękne i idzie przeżyć to podwiązywanie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:02, 11 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ana ja jeszcze odnośnie hortensji

Podsumowując

Pinki Whinki się przebarwia na bordowo, ma ażurowy kwiat, twarde gałęzie, nie wymaga podpierania.

Vanilla Fraise się przebarwia na bordowo, ma pełne kwiaty, wykłada się, wymaga podwiązania.

Limelight się przebarwia limonkowa, śnieżno biała, różowo-brązowa, ma pełne kwiaty.

Dobrze zanotowałam?

bardzo dobrze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:34, 11 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wiesz że kocham Twoje hortensje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:34, 11 sty 2016

Do góry
asza napisał(a)
Dzięki za zilustrowaną odpowiedź; nad moimi muszę jeszcze trochę popracować. A tak w ogóle, to jestem z siebie dumna, ze odważyłam się napisać coś na twoim wątku... Dobrego tygodnia.
szczerze się uśmiałam dlaczego bałaś się napisać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies