no właśnie też mam Marikeny i kupiłam już dosyć spore okazy i to będzie ich trzeci sezon u mnie w ogrodzie, porównując zdjęcia po posadzeniu już ładnie przyrosły, ale czekam kiedy będą takie ładne gęściutkie swoją drogą bardzo Cię podziwiam za wychowywanie czwórki chłopaków, ja ogłaszam kapitulację po pierwszym.. ale tak to jest jak kobieta rodzi swoje pierwsze dziecię po 30-stce
kupiłam go już takiego dość ładnego, w tej chwili nie mam dostępu do zdjęć z 2012, ale wydaje mi się że przyrasta wolno bo to mariken, nigdy go nie przycięłam, raz chłopaki ułamali kawałek jednej gałązki jak się ganiali
no właśnie! dlatego hortensje tak pięknie wyglądają! a pytałam o miłorzęba, ponieważ mam u siebie 2 egzemplarze w formie piennej, dosyć ładnie przyrastają, ale jeszcze nie są tak gęste, stąd moja ciekawość ile czasu im potrzeba, żeby były takie.. dorodne a czy gałązki, które nieco wyrastają poza obszar kuli przycinasz?
średnio na oko... wstawiałam taką fotkę na której stoje za hortensjami w ich niższym miejscu (ta część jest dwa sezony młodsza) a ja mam 168, za mną jest gracilimus, ML mam takie do 'cycków' według miary Gierczusi i według mnie nie będzie ich widać zza vanilek czy limek
szczerze mówiąc to się uśmiałam że jesteś w wieku w którym należy robić listy Poszłam na łatwiznę i skopiowałam Twoja i porównam ze swoimi, chociaż na pierwszy żut oka widzę że u mnie nie ma kostrzew
Nie wiem ale wydaje mi się ze zapomniałaś o red baronie?
oj to trudne pytanie najmniej pracy mam przy Pinki i Limelight, bo poza przycięciem wiosną, nawozeniu nic więcej nie robie. Ale Vanilki sa piękne i idzie przeżyć to podwiązywanie