A teraz z wczorajsza focie, żeby nie było za kolorowo to pokażę rabatę tarasową, z której powoli znika wszystko co ma zniknąć i powoli gromadzę materiał roślinny
Młode wiosenne są przyrosty roślin takie jedyne, niepowtarzalne i kształtem i nasyceniami barw.
Dziękuję.Teraz już mamy wszędzie piękną wiosnę.
I huk roboty.
O,, tak roboty nie do przerobienia.!!
Wiosna już cieszy na całego, po mimo,że czasu na relaks brak.
No nie całkiem zielona ta trzmielina.Takie ma jasno żółtawe paski.
Masz taką ??
Kwiatuchy chyba wszystkie cieszą.Tyle ,że jedne mocno, inne średnio u mniej.Ale buzia do nich się śmieje zawsze.
Oj, przykro czytać takie wieści o powojniku M.Skłodowska.Ale jeszcze może wypuścić od korzenia.
Jeszcze go podlewaj i daj mu jakiegoś nawozu.
Ta kaczuszka też mi się podobała.Kiedyś będzie na nowym areale mały staw.
Bo w jednym miejscu jest trochę mokro.Sąsiad też zrobił staw.I mi obok zrobimy.
I wtedy kaczuszka pójdzie nad wodę.
Ale sad, z prawdziwego zdarzenia! Pięknie migdałek cudny i właśnie zmotywowałaś mnie żeby pojechać do mojego sklepu ogrodniczego po migdałki, ożywią moją buksową rabatkę
Witam, Myślę nad założeniem nawadniania na istniejącej już trawie ale chciałbym zapytać czy projekt jaki dostałem jest wykonany prawidłowo i poradzić czy dam radę sam to ogarnąć i wykonać. Mam tam samą trawę i nie planuję na razie nic więcej. Projekt zakłady 3 sekcje i 5 szt. zraszacze Super Pro K-rain. Wiadro 15 litrów napełniło się w 17 sekund. Poniżej zdjęcia wymiary działki i sekcje.
Co myślicie o zakładaniu nawadniania na istniejącym trawniku ? Sypać ziemię na folie czy nie ? Będę wdzięczny za porady.
Trawa już po wertykulacji i nawożeniu florovit efekt dywanowy (rewelacyjny nawóz).
W odpowiednim wątku dodam przebieg prac oraz trawnik po nawozie ale niech się trochę zazieleni