Łuki ja już je lałam Dursbanem..... nie pomogło.... teraz kupie nicienie, bo na tej rabacie są setki malutkich larw... więc wszystko mi zeżrą... muszę wytrzymać do wiosny bo na sadzenie traw już za późno... Liczę na pomoc w znalezieniu antidotum...
Bukszpany, trzmieliny i trawy to jest to co tygryski lubią najbardziej
Pod magnolia rośnie red baron. W tym roku trawa już się rozrosła i coraz lepiej to wygląda. Wiosną po przekwitnięciu lekko podkrzesam magnolię aby red barona bardziej wyeksponować
Dzisiaj u ASC byłą dyskusja o perukowcu. Mój posadzony w czerwcu 2012 urósł w górę, ogoliłam go całego na dole a jeden pęd puściłam do góry i robie z niego pudla na pniu
Zostawiam tę rabatę pustą na zimę....wiosną będą wszelkie możliwe środki na nie...
ale ta rabata chyba już nie dostanie żurawek, będzie miejsce na trawki - amazon mist
Bo trawki na rabatach w których wypadły inne żurawki wyglądają tak...
Zanim historia ściany wodnej będzie.... to pozegnanie z żurawkami.....
tak wygladają żurawki zjadane przez krewetki ogrodowe.... zamierają
wystarczy lekko pociągnąć za listki i wychodzą z ziemi... nie podgryzanych nie można wyrwać
a tak wyglądają sprawcy.... drbniutki malutkie białe larwy...widać tez jajeczka - są białe a nie jak kulki nawozowe
10 kolejnych żurawek poszło do kubła.... po dokłądnym otrzepaniu z dwóch zrobiłam sadzonki ale całkowicie bez przekonania....
Eee nie przesadzaj, pinteresta wcale nie jest taki intuicyjny, potrzebowalam trochę czasu aby go rozgryźć. Wieczorkiem puszczę ci linki na prive. A teraz ciesz się Londynem m i cykaj fotki bukszpanom
Aga u mnie zimno, w czapce w ogrodzie pracuję. Wyrywam chwasty miedzy ganionami i plotem....zaraz wyjdę za płot odchwaszczać....
Ćwicz, za pół roku bedziesz wygibasy ze swoim cialem robić mi sie bark odblokowal, wczoraj mnie głowa cały dzien bolała, poszłam na jogę i jak ręką odjął,