Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:44, 09 lis 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Listopad też piękny w Twom ogrodzie. Żurawki też mnie jakoś nie przekonały do końca (jeszcze zależy, jakie odmiany), bo słabo u mnie rosną. Mam plan na...bukszpany zamiast żurawek. Perukowca wyprowadziłam tak samo jak Ty - na pniu, bo mnie złościł taki "roztrzepaniec" przy domu. Czekam na metamorfozy ściany wodnej. Pozdrawiam serdecznie

Aga mam złą wiadomość... opuchlaki podgryzały mi też jedną kulkę bukszpanową.... zlałam go dursbanem... nie wiem czy przetrwa, wiosna się przekonam

Zaraz będzie historia ściany wodnej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:42, 09 lis 2013

Do góry
yolka napisał(a)
No to teraz już wiem dlaczego moje dwie żurawki wylazły z ziemi

To nie moje pierwsze.... to już czwarta rabata z żurawkami i opuchlakami....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:41, 09 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Ubolewam nad żurawkami to paskudne, wredne, ochydne i jak nie używam 'łaciny' to w tym przypadku sypałbym niemiłosiernie na te paskudy, ale chyba mam pomysł jak pogodzić żurawki z opuchlakami.... musze popytać wujka google
W kwadraciku pod magnolią są trawki Red Baron ?? bardzo łądnie to wygląda, a obwódka z bukszpanu perfekcyjna.
Te zdjęcia utwierdziły mnie w jednym w przyszłym roku muszę trzymać się kilku roślin, trawek bukszpanów i ewentualnie trzmieliny nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba
Napad na plantacje konieczny

Łuki ja już je lałam Dursbanem..... nie pomogło.... teraz kupie nicienie, bo na tej rabacie są setki malutkich larw... więc wszystko mi zeżrą... muszę wytrzymać do wiosny bo na sadzenie traw już za późno... Liczę na pomoc w znalezieniu antidotum...
Bukszpany, trzmieliny i trawy to jest to co tygryski lubią najbardziej

Pod magnolia rośnie red baron. W tym roku trawa już się rozrosła i coraz lepiej to wygląda. Wiosną po przekwitnięciu lekko podkrzesam magnolię aby red barona bardziej wyeksponować
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:39, 09 lis 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Moją żurawkę jednak nie krewetki żarły. Dzisiaj się wreszcie za pielenie skarpy zabrałam i znalazłam winowajców! Wypasione ufoludki!!!

U nas leje od południa Mało zrobiłam

Kindzia ufoludki? muszę wpaść do Ciebie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:48, 09 lis 2013

Do góry
Idę szukać zdjęć rabaty ze ścianą wodną... muszę poszukać historii... trochę mnie nie będzie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:47, 09 lis 2013

Do góry
Dzisiaj u ASC byłą dyskusja o perukowcu. Mój posadzony w czerwcu 2012 urósł w górę, ogoliłam go całego na dole a jeden pęd puściłam do góry i robie z niego pudla na pniu

Hoertensje niezbyt urodziwe...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:45, 09 lis 2013

Do góry
Robaczek ma pretensję , ze nie pokazuję nowych angielek
Jest jeszcze jeden kwiat i pąk. Za rok obiecuję festiwal różowych angielek

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:43, 09 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Oj jaka szkoda. Co za wredoty, nie mogą żreć chwastów

Wybredne są Szczególnie lubią żurawki... tak jak my ogrodowiczanie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:43, 09 lis 2013

Do góry
Ciemna ponura jesień

lubię trzmieliny na nózkach, bo na tle żywopłotu cisowego wylądają jak słoneczka

Wybarwione sliwy kiku-shidare, kótre z uporem maniaka ciągnę do góry....kupiłam za nisko szczepione..

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:40, 09 lis 2013

Do góry
Zostawiam tę rabatę pustą na zimę....wiosną będą wszelkie możliwe środki na nie...
ale ta rabata chyba już nie dostanie żurawek, będzie miejsce na trawki - amazon mist

Bo trawki na rabatach w których wypadły inne żurawki wyglądają tak...

i moje ulubione miejsce...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:36, 09 lis 2013

Do góry
Zanim historia ściany wodnej będzie.... to pozegnanie z żurawkami.....
tak wygladają żurawki zjadane przez krewetki ogrodowe.... zamierają

wystarczy lekko pociągnąć za listki i wychodzą z ziemi... nie podgryzanych nie można wyrwać

a tak wyglądają sprawcy.... drbniutki malutkie białe larwy...widać tez jajeczka - są białe a nie jak kulki nawozowe

10 kolejnych żurawek poszło do kubła.... po dokłądnym otrzepaniu z dwóch zrobiłam sadzonki ale całkowicie bez przekonania....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:20, 09 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

ja też mam wolny rozpęd
całe szczęście mamy wolne, a poleniuchować też miło cały rok orałaś w ogrodzie, teraz patrz i podziwiaj..

Irenko dlatego lubię zimę, popatrzę na ogrod, poplanuję i bedę czkać z utęsknieniem na pierwsze krokusy ah kpjak przyjmemnie będzie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:18, 09 lis 2013

Do góry
Zielona napisał(a)
Madżen... możesz śmiać się w głos.... nie umiem wejść w inspiracje Dziewczyn.... buuuuuu Bo ja z tych, co tylko wątek na ogrodowisku mają, a poza nim wirtualnie nie istnieją... więc poproszę instrukcję obsługi jak dla... nawet nie wiem dla kogo.... podejrzewam, że moja 7 letnia Córka poradziłaby sobie bez problemu...

Eee nie przesadzaj, pinteresta wcale nie jest taki intuicyjny, potrzebowalam trochę czasu aby go rozgryźć. Wieczorkiem puszczę ci linki na prive. A teraz ciesz się Londynem m i cykaj fotki bukszpanom
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:16, 09 lis 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko macham z Jeleniej G. 11 stopni i nie pada

Ojoj , to klapa... A w ubiegły weeknd było tak cieplutko... Jutro ma byc lepiej, tzn ma nie padać.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:15, 09 lis 2013

Do góry

asc napisał(a)
U mnie napisałam ci informację

Zaraz poczytam przy kawce
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:14, 09 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Oj jak fajnie że ścianka wodna będzie Czekam

Ja też czekam ..... Na kasę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:14, 09 lis 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...macham Marzen.... u nas pada i zimno brrrr...aura nie zachęca do wyjścia z domu....deskę i kij powiadasz? no to nieźle...ja mam problem z delfinem a teraz zaczęliśmy pranajamę i to jest dopiero dla mnie wyzwanie hihi...starucha ze mnie....lecę jakieś pinsy pooglądać...oj tam tez dawno nie byłam...

Aga u mnie zimno, w czapce w ogrodzie pracuję. Wyrywam chwasty miedzy ganionami i plotem....zaraz wyjdę za płot odchwaszczać....

Ćwicz, za pół roku bedziesz wygibasy ze swoim cialem robić mi sie bark odblokowal, wczoraj mnie głowa cały dzien bolała, poszłam na jogę i jak ręką odjął,
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:12, 09 lis 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)
Marzen ile róż masz posadzonych na tym kawałku?

Tylko 3 szt okrywowej NN , podejrzewanej że jest Marią Teresą
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:55, 09 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Odniosę sie do wpisów wieczorkiem, bo teraz lecę do ogrodu .. jeszcze nie pada...... a ma mte tulipany.. i niezapominajki.. i miejsca nie mam.. i muszę podgrandzić .. fotki nawet dziś porobiłam.. i tak sobie robiłąm, robiłam.... i grrrrr patrzcie co... prawdziwy pies ogrodnika, esteta na maksa.. wie jaka rabata jest najpiękniejsza.... no w byle czym nie będzie leżał i spał... żurawek praktycznie już nie mam bo mi wykosił.. A teraz smacznie sobie śpi..... centralnie na czarnej trawie..... Dziś go przeganiałam z tego miejsca 10 razy, słyszałam że M też....
Pięknie sie komponuje.. no nie???????? Grrrrrrr

Idę stawiać zasieki........ tak nie będzie, bo nic nie będzie...

no to kolega przesadził ...

ale powiedz sama czyż nie uroczo wygląda ? ...

Anek moje juki takiego turbo jak Twoje nie mają ... ale to jedyne co ma z własnej nie mimo woli )))) ...
Madżenka to najlepsze juki na świecie )))
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:38, 09 lis 2013

Do góry
Anula na te juczki to ja się piszę!!!

Hm pies ogrodnika.... Hm uważa że to jego królestwo..... Hm trzeba jednak zasieki postawić..... A tak pieknie bez...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies