Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 13:38, 09 lis 2013

Anula na te juczki to ja się piszę!!!

Hm pies ogrodnika.... Hm uważa że to jego królestwo..... Hm trzeba jednak zasieki postawić..... A tak pieknie bez...
Sebek 13:38, 09 lis 2013

Ja nie wierzę....Że juka potrafi tak urosnąć przez rok...Nieprawdopodobne!
Milka 13:50, 09 lis 2013

Komponuje się super, ale masz taki problem, jak ja z moimi, zawsze na trawy się pokładają, na zurawki a potem to wszystko wygląda!!!..
Konstancja30 13:55, 09 lis 2013

asc napisał(a)
Odniosę sie do wpisów wieczorkiem, bo teraz lecę do ogrodu .. jeszcze nie pada...... a ma mte tulipany.. i niezapominajki.. i miejsca nie mam.. i muszę podgrandzić .. fotki nawet dziś porobiłam.. i tak sobie robiłąm, robiłam.... i grrrrr patrzcie co... prawdziwy pies ogrodnika, esteta na maksa.. wie jaka rabata jest najpiękniejsza.... no w byle czym nie będzie leżał i spał... żurawek praktycznie już nie mam bo mi wykosił.. A teraz smacznie sobie śpi..... centralnie na czarnej trawie..... Dziś go przeganiałam z tego miejsca 10 razy, słyszałam że M też....
Pięknie sie komponuje.. no nie???????? Grrrrrrr

Idę stawiać zasieki........ tak nie będzie, bo nic nie będzie...

no to kolega przesadził ...

ale powiedz sama czyż nie uroczo wygląda ? ...

Anek moje juki takiego turbo jak Twoje nie mają ... ale to jedyne co ma z własnej nie mimo woli )))) ...
Madżenka to najlepsze juki na świecie )))
agniecha973 14:11, 09 lis 2013

Moje juki też takiego turbo nie mają, ale rosną od kilku lat w cieniu. Kiedyś sadzilam w slońcu, ale brzozy podrosly i cień sie zrobil.

No patrz, a moje psy żwirek w miare odstrasza, a Misiek twardziel
AgnieszkaW 14:53, 09 lis 2013

Ale sobie Misiek miejsce znalazł, jak go z tamtąd wyprosić? Kompozycja juki z kostrzewą super. Ja dwa lata temu przesadzałam jukę, bo robiłam "kamienne" donice przy domu, juki wyrastają mi tam do dziś, przebijają się przez kamień i pół metra ziemi, randapuję, a ona i tak rośnie (oczywiście nie w tym miejscu, co trzeba). Ma niespożyte siły.
malgorzata_s... 15:11, 09 lis 2013

A ja myślałam że Misiek rabatę odpuścił. Twardziel jednak
Mala_Mi 18:16, 09 lis 2013

mira napisał(a)
Aniu dziękuję za sesję perukowcową - na początku wygląda jak pudel tak mi się skojarzyło , a potem różowy
właśnie siedzę i szukam i ten pudel na skraj bylin może będzie bo kaliny są szerokie
ja mam czerwonego perukowca ale nie tnę mocno tylko korekcyjnie bo te peruki ładne są
pozdrawiam

Mira.. dziś zrobiłam foto i kaliny Eskimo i perukowca..
Ten perukowiec rośnie wolno Mniejszy ode mnie

Kalina też mniejsza.. ale fotograf uciekł

Tak kwitnie, jak nie umrozi Odmiana niezbyt na nas klimat .
Mala_Mi 18:18, 09 lis 2013

Loosiuu napisał(a)
Moje perukowce w tym roku na jesień zaatakowała mocno werticilioza i boję się, że konieczne się okaże wycięcie całkowite krzewów

Werticilioza albo inny syf swego czasu skasował mi duuuużo w ogrodzie .... nawet wolę nie rozpamiętywać co.... znam ten ból...
Mala_Mi 18:21, 09 lis 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Bylam, poczytałam o perukowcu. Podoba mi się ale sadzić nie będę. Chyba że w ogrodzie córki

Basiu mam dużo większy ogród i też brak miejsca na wszystkie chciejstwa Nie można mieć wszystkiego

Zwykłe stokrotki...a jak teraz cieszą Biegałam po ogrodzie i szukałam tego co jeszcze ładne.. bo chociaż nie było pogodnie, to nie padało... ale już pada..