Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 12:40, 26 sty 2018

Do góry

a to przykład "gorejącego krzewu" a raczej kiepskiej ekspozycji światła
Ogródkowe perypetie:) 12:37, 26 sty 2018

Do góry

Ogród w cieniu brzozy 12:37, 26 sty 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)
Myślałam, że zobaczę kwiaty tegoroczne kaliny, a tu tyle stron i tyle pięknych, letnich zdjęć z rabat. Tęsknota wzbudzona za takim rajem na ziemi, pełnym kolorów i zapachów, boskie dziewanny, nigdy nie miałam.

A czy je spotykałaś w zwiedzanych ogrodach?
I już się poprawiam, jak pisałam o niej to przypomniałam sobie, że już Filomenie wspomniałam, a nie pokazałam dotąd. Zdjęcia są z końca listopada, wyglądała tak do połowy stycznia, ostatni mrozik i śnieg spowodował zwinięcie kwiatów, jak będzie cieplej może będzie kontynuować. Zapachu jest niewiele, słonecznych dni mało.

Ogródkowe perypetie:) 12:35, 26 sty 2018

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 12:30, 26 sty 2018

Do góry
Jak jeszcze była zima.. przynajmniej można powspominać

Ogródkowe perypetie:) 12:28, 26 sty 2018

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 12:27, 26 sty 2018

Do góry
Powoli trzeba zdejmować ozdoby świąteczne. Akurat przed 2 lutym się wyrobię
U mnie było pudrowo..

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:26, 26 sty 2018

Do góry
Zmykam, zmykam.

Pokrzepiłam dzięki Wam ducha a teraz muszę zająć się moim ciałem.
Mus być sprawnym bo zaraz luty i coraz mniej tych rozlicznych prac relaksujących.

Dokonałam pierwszych zakupów
zamówiłam dalie i kanny
mam nadzieję dostać tez dalie - obiecane ! będzie więc daliowo - ale się cieszę i te dalie mam pod oczami jak mi źle albo ot tak

zamówiłam też trochę nasion i już przyszły
w moich zrobiłam mały przegląd ale jak chowałam przed przyjazdem wnuków wyleciało mi pudło z ręki jak wkładałam do schowka i ....tak leży - nie muszę pisać jaka wściekła jestem - nie wszystkie torebki były zamkniete

a jeszcze mam ochotę zamówić lilie - ale wciąż nie wiem jakie

no i zamówiłam eucomisy z ciemnymi liśćmi takie co mi się od dawna marzyły - i tak się cieszę

mam też w planie nabycie epimedium no i przy okazji pewnie jakaś paproć

o różach na razie nie myślę a o hortensjach tym bardziej, niech te róże co mam wreszcie pokażą co potrafią

rany ile tego a jeszcze kupiłam różne perlity i takie podobne jeszcze ziemia i sieję
zacznę jednak od wsadzenia cebul na zielone i pietruszki i wysieję nasiona na zielone listki a jeszcze szczypiorek w doniczce muszę nabyć

domowy chlebek z masełkiem i te zieleninki - i jakoś ten styczeń przeleciał

tymczasem

za równy miesiąc będzie tak a potem tylko chwila i braaaaaaatki
trzeba więc się spieszyć z ogarnięcim myślami ogrodu

Ogródkowe perypetie:) 12:24, 26 sty 2018

Do góry
Sprawdziłam co w ogrodzie bo śniegu już nie ma i proszę, ciemierniki chyba będą

Moje małe królestwo 12:17, 26 sty 2018

Do góry
olga80 napisał(a)
U mnie mrozi wieje śniegu brak a szkoda bo i roślinkom było by miło w kołderce a i młody by poszalał na sankach.W ogrodzie nic ciekawego się nie dzieje,w wolnych chwilach przeglądam zdjęcia z lata i tęsknie już bardzo za kolorami

Witaj Teresko Jakie piękne kolory masz w swoim pięknym ogrodzie Bardzo podobają mi się zestawienia kolorystyczne... Lubię mocne barwy. Pozdrawiam ciepło
Z Pszenicznej ... 12:12, 26 sty 2018

Do góry

Witaj Agatko Lepiej już się czujesz?
Pięknie masz w ogródku.....Ale w tych pergolach i i kratkach po prostu się zakochałam....A kwiaty przy nich - bajka Gratuluję pomysłu i pozdrawiam
Ogród w cieniu brzozy 12:07, 26 sty 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Biała dziewanna bardzo ładna Może się wysiały same

Na to liczę, nie będę wysiewać, tylko w czerwcu szukać na rabatach.
W tym sezonie, będzie mi ich brakować, ale ta poniższa będzie, ta jest kupiona, bylinowa Southern Charm, zaczęła w czerwcu.

Lipiec, sierpień, przekwitała, pojawiały się też nowe pędy.
Z ogródka na wsi 12:04, 26 sty 2018

Do góry
Patrzcie co udało mi się wychwycić na starociach dzisiaj. Za 15zł obok takiego dużego kota nie mogłem przejść obojętnie Bedzie ładnie wyglądał na murku przy wejściowych schodach/tarasie do domu babci. Szkoda tylko ze nie wziąłem więcej kasy bo były takie dwa i jeszcze widziałem białą ceramiczna doniczke z wzorkami u góry. Ładnie by wyglądały te dwa kotki po dwóch stronach doniczki w której rosłyby kremowe surfinie. Ale może jeszcze kiedyś uda mi się takie kupić
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:02, 26 sty 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Czytam ten tekst po raz piąty. Zaraz go wydrukuję na lepszym papierze i włożę do książki ogrodniczej. Jeszcze nie wiem jakiej z tytułu: na pewno będzie Twój tekst w książce autorstwa Carol Klein.

Ewo,

od razu zmienia się mój nastrój, bo jak napisałam to się zastanawiałam czy ludziska nie pomyślą że się mądrzy mądralina no ale od czasu do czasu próbuję tak blogiem zajechać .

Być pod dokładką Carol Klein to wielki zaszczyt.

Ponoć fiolet na 2018 ogłosili modny - zobacz jaka ja modnisia będę

Metamorfoza- nowy ze starego 11:59, 26 sty 2018

Do góry

Pierwsze projekty.. mąż uparł się strasznie na tym ostatnim i coś podobnego na ten wzór powstało. Teraz żałuję że się tak śpieszyliśmy.
Ogród w cieniu brzozy 11:54, 26 sty 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne widoki nam serwujesz, ja już tęsknię za wiosną i to bardzo.

Dziękuję Doroto, ja staram się ją wyciszać.

Ogrodowy spektakl trwa ... 11:48, 26 sty 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tnij bez żalu. To nie jest drzewo do kompozycji ogrodowych.

Ja wycięłam xxx, to Bogdzia mnie naprowadziła na myśl wycięcia, wszyscy w rodzinie poparli.

Hm, róża może być - nawet na studni, czemu nie? . Przecież mam w pamięci dyskusję o "róże kontra hortensje".

No to będzie cięcie - byłam przy tym jak Bogdzia argumetowała cięcie modrzewia i zaraz mojem M przekazałam - jest przkonany

Teraz oglądam książkę jakąś z japońskimi obrazkami - i widzę taki minimalizm - też są wnętrza - staram się tym zarazić - może na studni nic nie dam skoro obok stoi wielka donica - posadzę w niej mech albo karmnik

A tak serio pojechałabym do Chin zwiedzać ogrody - chyba drogo przelot a jak na miejscu to nie wiem. Zaczyna mnie intrygować tamtejsza sztuka ogrodowa i ich filozofia .........
nie dziw się wchodzę w wiek najlepszy dla filozofów

ach znów ostrość brr co zrobić filozof kiepsko widzi

Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 11:41, 26 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ilex crenata Golden Gem plus wrzośce na dole, może miskanty białe 'Variegatus'?

Sosna pójdzie w górę, podetniesz gałęzie i pod nią może dadzą radę horyensje bukietowe, ale czy nie będzie za ciemna dla nich? nie wiem teraz, okaże się.

Sosna jest za wielka na twój ogród.

jejku dziekuje
sosna zostala nam polecona przez fachowca ze szkolki :-/ nie wiem jaka to odmiana ale doradzil urywac czubki mlodych galezi po osiagnieciu docelowej wielkosci drzewa, zeby sosna sie zagescila :-/ Troche za szybko podjelismy decyzje, najpierw byly drzewka a potem ten olbrzym zaczal wyrastac..

Grujecznika tez nam doradzil, ale bardzo sie ciesze ze go mam. Ciekawa jestem jak wysoko nam wyrosnie. Narazie mamy go od paru miesiecy, w dzien zakupu mial doslownie kilka witek, teraz ma wiecej przyrostu. Zobaczymy jak w tym roku sie zaprezentuje
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:41, 26 sty 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pospacerowałam sobie u Ciebie na samym początku i mam pytanko co miałaś posadzone w tym oczku z balii?

Aż sobie popatrzyłam na początek i się nieźle ubawiłam z moich zdjęć i nie tylko .
To może był tatarak - chyba potem wsadziłam do donicy i cudnie wyglądał ale zimy nie przetrzymał.
Teraz mam Pontederia sercolistna - kwitnie na niebiesko - mam nadzieję że przezimowała pod wodą i w tym roku pokaże swoje wdzięki.

Ja do tej bali wrzucam co się nawinie, co wyłowię ze ścieku kolo mnie albo co dostanę - od Kasi dostałam trochę takich co wodę czyszczą ale nie wiem czy przetrwały.

Patrz nic się nie nauczyłam znów kiepska fotka z września - jeszcze września nie przejrzałam bo wywalam wszystkie fotki co wg mnie są zle

Tu ma być ogród :) 11:35, 26 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A wczoraj w necie na taką fotkę się natknęłam czytając jakiś artykuł

Myślisz, że sąsiedzi to przeżyją? o zazdrość mi chodzi..., mimo że to Zawiść u Ciebie.

Kibicuję tym zmianom.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies