Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 21:51, 22 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)
Basiu zobacz u Sylwii ,,Ranczo szmaragdowa dolina" , ma podobny problem ale zna winowajcę.

Bogdziu, byłam. Sylwia pisze o chomikach, ale mnie się wydaje, ze nora u mnie jest dużo większa. Zresztą chomiki nie dałyby rady odsunąć takiego kamienia.
Skłaniam się raczej ku łasicowatym. Tym bardziej, że łaskę kiedyś u siebie widziałam.
Będę obserwować, może uda mi się rozwiązać tę zagadkę.
barbara_kraj... 21:57, 22 kwi 2018

boguslawa_madejska napisał(a)
Musi być silne zwierzątko skoro taki duży kamień odsunęło,skoro roślin nie uszkadza,tylko żywi się myszami ,może wychowa dzieci i się wyprowadzi

Liczę na to, Bogusiu. Na tym miejscu nie mam specjalnie cennych roślin i szkody, jakie do tej pory zrobione są niewielkie.
barbara_kraj... 22:03, 22 kwi 2018

Ivvvona napisał(a)
Ale śliczny ten narcyz dubeltowy, o szachownicach nie wspomnę. Lokator jakichś większych rozmiarów sądząc po otworze. Mam nadzieję, że szkód nie narobi.

To 'Ice King', szkoda że tylko jeden mi zakwita. Kiedyś było kilka, ale widać mucha narcyzowa go wypatrzyła. Cieszę się, że jeszcze żyje.

Stanowisko tulipanków Tarda opanował floks szydlasty i z tego powodu nie wszystkie wystartowały. Ale miejsce już oczyszczone.
hanka_andrus 22:04, 22 kwi 2018

Ktoś poluje jak nas nie ma. Dziś na ścieżce znalazłam jaszczurkę be z ogona i przetrąconym grzbietem. CÓż prawo natury!
barbara_kraj... 22:10, 22 kwi 2018

Aniu an_tre, Miłek potrzebuje gleby zasobnej w wapń, przepuszczalnej o przeciętnej zasobności i wilgotności, no i słonecznego miejsca, bo kwiaty otwierają się tylko w słońcu i za nim 'wędrują'.
U mnie sobie jakoś radzi, bo ja mam wystawę południową i kiepską ziemię.

U mnie zaś prawie całkowicie zginęły śnieżniki, które mam od Ciebie. W tym roku nie zakwitł ani jeden. Muszę poszukać im innego miejsca, aby resztkę uratować.
barbara_kraj... 22:14, 22 kwi 2018

Haniu, ja też dzisiaj spotkałam jaszczurczego samca bez ogona, ale to pewnie sprawka drugiego samca, bo one o teren i samiczki walczą. Poza tym był cały i zdrowy.
barbara_kraj... 22:31, 22 kwi 2018

Dzisiaj gościłam Basię - marba z mężem. Całe szczęście, że mogłam podzielić się nadwyżką pewnych roślin, bo wyrzucać na kompost szkoda.

Tych floksow Basia nie chciała

Wybrała takie

barbara_kraj... 22:36, 22 kwi 2018

Bergenie

Pierwiosnki

I ten pierwszy z omszonych od Bogusi Mad.

marba 22:47, 22 kwi 2018

barbara_krajewska napisał(a)
Dzisiaj gościłam Basię - marba z mężem. Całe szczęście, że mogłam podzielić się nadwyżką pewnych roślin, bo wyrzucać na kompost szkoda.

Tych floksow Basia nie chciała

Wybrała takie

Basieńko, wybrałam te różowe floksy, bo ich prawie nie mam, za to tych błękitnych mam w nadmiarze. Cieszę się, że pomogłam oczyścić teren.
Dziękuję za dzisiejsze miłe spotkanie, mam nadzieję, że nie ostatnie w tym sezonie.
barbara_kraj... 23:11, 22 kwi 2018

Basiu, wiem, wiem, że te lila masz, ale wykorzystałam okazję do ich wstawienia.
Dzięki za miłe spotkanie.