Wczoraj prace ruszyły pełna parą. E-M pod nadzorem Jarka zaczął kłaść kostkę przy tarasie. Dzięki temu zabiegowi dolna część tarasu będzie czystsza. Zawsze po deszczu cały dół jest ubłocony. To mnie irytowało.
Kamienna też w wiosennej odsłonie na razie biało pastelowo ale jak zakwitną tulipany to dopiero będzie koktajl
Tam będą same energetyczne kolory czerwień, pomarańcz, żółć i fiolet
pracuś z ciebie, żeby te maleństwa pikować to trzeba mieć cierpliwość. Co to za magnolia na zdjęciu?? Jak sztuczna wygląda. Te wierzbowe plecionki już w kilku ogrodniczych widziałam. Nawet zastanawiałam się nad kupnem...
co to za fikus? kwitnie mi już drugi raz w tym roku, ma masę kulek na każdej gałęzi, które później powiększają się i żółkną
liście długości ok 15cm i więcej
A teraz rzecz techniczna.
M robi ścieżkę do drewutni i placyk gospodarczy przed drewutnią.
Wydzielił mi rabatę pod garażem o szerokości około metra.
Doradźcie mi w sprawie cieniolubnych. Slonce jest tam o wschodzie.
Obok jest kulkowisko.
Może jakieś carexy lubią cień?
Moja miśkowa rabata chwilowo bardziej tulipanowa miśków prawie nie widać chociaż są i biorą się do życia dzielnie.
Mam tylko nadzieję, że prócz tych białych będą jeszcze inne kolory ) bo z tego co pamiętam, to sadziłam tam i różowe i fioletowe a na razie to biało
Moje misiaczki tak mniej więcej wyglądają zastanawiam się czy ich nie powinnam jeszcze trochę przyciąć czy zostawić tak jak jest?
Odstukać odpukać paki mają ładne i dużo ich jest )
Nie wiem jak u was ale u mnie wiosna na całego z tulipanami, hiacyntami, żonkilami, magnolią i innymi co to na wiosnę kwitną
Nawet mój nowy nabytek, rododendron cunningham whit zakwitnął choć to pewnie rozpęd sklepowy.