Witam Haniu w nowym sezonie, tak się cieszę z odwiedzin
Na razie spaceruję, ale maj będzie już mój
Ciemiernikowe rondo widzę z najczęściej wyglądanego, kuchennego okna.
Praca nad ziemią przyniosła efekty. Niestety przyciągnęła też podziemnych łasuchów.
Dlatego nie będę tu inwestować w cebulowe.
U mamy rosną w ilości hurtowej klasyczne żółte żonkile.
Przeprosiłam się z tym kolorem i posadzę je w rondzie na środku, gdzie oprócz cisa są tylko hakone i jeżówki.
Na ten moment myślę, że to dobry pomysł. Będzie energetycznie.
A ciemierniki kwitną długo i na razie nic ich nie zjada
Juzia bierz, ale oni z gór są. Kasina I Mszana Dolna. Do Ciebie to juz w ogole daleko! Robote maja na rok do przodu, mlode chlopaki ale ogarniete. Gdyby nie to to bym w zyciu nie odwazyla sie budowac. A tak to SSO bedzie z jedna firma, a reszte sie ogarnie. Jakos.
Do ogrodzenia mialam ludzi ze Slaska, 35zl za mb robocizny, u nas ponizej 90 trudno kogos znalezc. A I tak chcialo im sie przyjezdzac codziennie... panel od producenta, przy duzym zamowieniu dobra cena. A I tak wyszlo duuuzo bo I działka duza...
Jakby co namiarami sluze.
Jegomość z totemu ma okulary, żeby lepiej pilnował truskawek...
Koniczynka ma nową obwódkę z trzmieliny Fortunea Emerald Gold. Zastanawiałam się nad różnymi wersjami roślinnymi, a w końcu stanęło na pierwotnym pomyśle..., sprawdzona nie przemarza, powinno być ok, posadzona, podlana, a jutro chcę ją przyciąć, bo już nie zdążyłam.
Dopiero na zdjęciu zauważyłam, że berberysy pokazują kolorki listowia...bo to, tak jest...jak słońce wyżej, to ogrodnik niżej...
Patrycji, Vicie, Wafelkowi, Asi, Lidce, Oli, Basi, Makao, Polonce, Magdalence oraz Wszystkim Koleżankom, które napisały do mnie e-maile, sms-y, pw - > bardzo, bardzo dziękuję za zainteresowanie, dobre słowo, przychylność.
Pragnę również gorąco podziękować za wszelkie dobro, jakiego na tym Forum doświadczyłam.
Koty nie próbowały skorzystać z okazji i poczęstować się mięsem? U mnie taka konstrukcja zdecydowanie byłaby zauważona przez łakomczuchy
Ale masz fajną wędzarnię
Potrzebuję porady na temat aranżacji huśtawki. Po bokach mam ambrowca i wiśnie Kiku Shidare. W środku hortensja burgundy i krzewuszka Wings of Fire. Zastanawiam się czy zamiast tych dwóch krzaków nie posadzić jakiegos drzewa np brzozy doorenbos? Tylko boję się, że będzie miała mało miejsca, między pniami drzew jest jakieś 4,80, a od brabantow do koła ok 2-2,5m. Może jakieś inne pomysły? Czy nie zmieniać tego na siłę?
Całe to terytorium ma jakieś 60m2.
Na ogrodowisku nauczyłam się, że nie sztuką jest jak kwitnie jedna roślina. Aby było ciekawie trzeba tworzyć kompozycje. Biała szałwia mi tutaj ułatwiła zadanie