Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Narsilia 21:16, 05 sie 2024

Domek z sesleria w tle
Narsilia 21:17, 05 sie 2024

Funkia daje popis w donicy
Narsilia 21:18, 05 sie 2024

Budleje po deszczu ,little candy zaczyna kwitnąć od nowa.
Narsilia 21:19, 05 sie 2024

Rozchodniki już w blokach startowych i drugie kwitnienie szałwi.
Narsilia 21:23, 05 sie 2024

Liriope od Lidki ,piękne jestem nim oczarowana będę dzielić rozmazać urok trawy, piekno byliny , jeszcze raz bardzo dziękuję Lidka.
JoanNa 21:26, 05 sie 2024

Narsilia napisał(a)
Funkia daje popis w donicy

Kurcze a moja na początku tak pięknie wyglądała w donicy a potem liście zaczęły żółknąć takimi jakby plamami i pręgami..i wyglada coraz gorzej..W gruncie pieknie się prezentowała, ale musiałam ją wysadzić zanim przyszli brukarze. Mam nadzieję, że odbije w nastepnym sezonie. A Twoja tak w słonecznym miejscu daje czadu?
Narsilia 21:34, 05 sie 2024

JoanNa napisał(a)

Kurcze a moja na początku tak pięknie wyglądała w donicy a potem liście zaczęły żółknąć takimi jakby plamami i pręgami..i wyglada coraz gorzej..W gruncie pieknie się prezentowała, ale musiałam ją wysadzić zanim przyszli brukarze. Mam nadzieję, że odbije w nastepnym sezonie. A Twoja tak w słonecznym miejscu daje czadu?

Mama mi ją przyniosła w zeszłym roku bo ktoś wystawił na przedwiośniu na wystawki żeby zabrali śmieciarze , a tu wyrosła piękna funkia , hosta , to jest ta odmiana bardziej tolerancyjna na słońce ale tu jest od zachodu jeszcze ma za małą donice i mało ziemi , ale nie zdążyłam jej ogarnąć bo ona tak szybko startuje , funkia terminatorka hihi
Ale pomimo tego że w tym roku lekko zaniedbana to naprawdę kwitnie mega.
LIDKA 22:05, 05 sie 2024

Narsilia napisał(a)
Liriope od Lidki ,piękne jestem nim oczarowana będę dzielić rozmazać urok trawy, piekno byliny , jeszcze raz bardzo dziękuję Lidka.

Ciesze sie że rośnie. Dołoże jeszcze do seslerii. To roślinka z ogrodowiskowych darów sprzed 3 lat. Też juz namnożyłam.
LIDKA 22:07, 05 sie 2024

Narsilia napisał(a)

Mama mi ją przyniosła w zeszłym roku bo ktoś wystawił na przedwiośniu na wystawki żeby zabrali śmieciarze , a tu wyrosła piękna funkia , hosta , to jest ta odmiana bardziej tolerancyjna na słońce ale tu jest od zachodu jeszcze ma za małą donice i mało ziemi , ale nie zdążyłam jej ogarnąć bo ona tak szybko startuje , funkia terminatorka hihi
Ale pomimo tego że w tym roku lekko zaniedbana to naprawdę kwitnie mega.

Czy ona stale jest żółtawa?
Mam taką jedną zieloną nn z podobnym kwiatem. Wyłazi w marcu i szybko przyrasta.
Twoja spokojnie można podzielić.
Bardzo dorodna jest.
LIDKA 22:10, 05 sie 2024

Narsilia napisał(a)
Mój autorki pomysł na automatyczne podlewanie , burza spaliła nam switcha i od 1,5 miesiąca nie działa podlewanie to trzeba sobie radzić , a że mąż elektryk w domu to wiadomo że zrobione będzie może w zimie ehh.

Są takie zraszacze do wbicia w ziemie i podpięcia węża ale Twój pomysł fajniasty.

Szewc bez butów chodzi. Mówią. I w przypadku Twojego M chyba prawda