Dziękuję Dorotko
Róża to Alchymist. Silnie rosnąca pnąca róża, kwitnie raz w sezonie. Kolor kwiatów to wspaniała mieszanka barw moreli, brzoskwini, żółci i kremu. Kwiat bardzo pełny i duży do 10 cm średnicy w formie rozetowej. Pachnie mocno i przyjemnie.
Ogólnie jestem z niej zadowolona i jak do tej pory nie mam z nią żadnych problemów.
Twoje ptaszki są bardzo ładne, ciekawy projekt. Chetnie zobaczę całą garderobę. Lubię je prawie wszystkie ( oprócz tych co mi zasrywają rh)te żywe i te sztuczne. W ubiegłe lato wysiałam różne odmiany jeżówek, liczę na podobny efekt, mam nadzieję, ze przezimują. Wkrótce wysieję następne nasionka, wiem, że trzeba poczekać na efekt, ale satysfakcja ogromna.
Ago, co mobilizujesz mnie do spojrzenia w kierunku nasionek ..., radość mnie rozpiera - moje zdjęcie z białą asclepias incarnata - trojeść biała, którą siałam dawno temu z nasion, na fb na grupie dutch dreams "zalajkował" sam Mistrz Oudolf.
Sowy może zawisną w sobotę dopiero
Stara jabłoń jest nad rowem to ta co tron pod nią stoi
Jabłoń w lewym rogu, clematis się po niej wspina, rabata będzie wzdłuż tych pionowych betonowych płyt ,żeby je zasłonić
Witaj, zdradź mi proszę czy po lewej stronie rośnie cyprys ? Jaka to odmiana ? Poszukuję czegoś takiego. Jest piękny, cudowny. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Ogród zapiera dech..... Jeśli pozwolisz podpatrzę co nieco i spróbuję przenieść na grunt ROD. ...
Ania