Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 16:10, 06 mar 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Może wóz Drzymały na kółkach? Znam jedną osobę, co tak mieszka od lat. I ma całe gospodarstwo.

Plany ogrodowe ambitne. Podziwiam fotograficzne zachody słońca jak usta kobiety złożone do pocałunku Matki Natury.

Ewciu może to byłoby jakieś rozwiązanie, ale ja mam jeszcze dwóch synów w wieku szkolnym no i M, raczej się nie pomieścimy...
Plany mam i właśnie dzisiaj zaczęliśmy je wdrażać w życie
Uwielbiam robić zdjęcia nieba, jest fascynujące. Nigdy w taki sposób nie pomyślałam o zachodzie w taki sposób, piękne porównanie

Wschód słona na śląsku

...uDany ogród 15:57, 06 mar 2018

Do góry
Kiedy M się pastwił nad tą bidulką wyżej ja opitoliłam wszystkie małe krzewy.
Moje jeżyki

za stawem pod kosę poszły leszczyny, muszę dopuścić więcej światła na rabaty pod nimi. Cóż nie będzie wielu orzeszków

Jutro jadę to wszystko uprzątnąć i dociąć niedobitki. Poskładam na kupki i poczekam aż przeschnie , potem zezrębkuję i wysypię na rabaty z tyłu.
Szkoda, że na trawy za wcześnie bo już są paskudne. Jeszcze trochę się pomęczę.
Jurajski Ogród 15:34, 06 mar 2018

Do góry

Bajeczna fotka.....
Kwitnąca wiśnia to powiew wiosny Pokazuj więcej swoich piękności Pozdrawiam cieplutko
Mój ogródek 15:29, 06 mar 2018

Do góry
Pomożecie mi jeszcze?

Czy carexy się przycina czy wyskubuje?

To jest carex "Prairie fire"

Czy ją przyciąć?

Carex "Everlime"

Nie wiem co to za trawka

I co zrobić z hakone, przyciąć?

Jurajski Ogród 15:28, 06 mar 2018

Do góry
Mariolu, chciałabym już czuć zapach fiołków na łące... Jeszcze troszkę...

Ewo, jest pełen pszczół, gdy kwitnie, a kwitnienie zaczyna w kwietniu, najpierw nieśmiało, by w maju zalśnić niczym chmura liliowobłękitnymi kwiatkami, a w czerwcu nadal cieszyć swym kwitnieniem właścicieli i pszczółki. To chyba najdłużej kwitnąca roślina ze skalniakowatych, jaką znam.

dla przypomnienia...

...uDany ogród 15:25, 06 mar 2018

Do góry
Dzisiaj oficjalnie rozpoczęliśmy nowy sezon ogrodowy
Byliśmy w ogrodzie raptem dwie godziny, a i tak ledwo się ruszam. Zaczęliśmy od przycinania drzew. Zostały nam tylko 3 wierzby na jutro. Niestety nic nie posprzątałam i cały ogród wygląda jak zasieki na mamuty
Dotleniłam się i po powrocie do domu usnęłam jak dziecko

z cyklu co ja narobiłem

musieliśmy odmłodzić tą wierzbę, bo już wyglądała okropnie

teraz to taki bonsai

Przedziwny Ogród 15:23, 06 mar 2018

Do góry

Kondziowy ogrod cz II 15:23, 06 mar 2018

Do góry
mira napisał(a)
Bo na lisa trzeba obmyśleć pułapkę tak jak Ci - moi idole

Ciesząc się, że Was widzę dodam słowa piosenki do bajkowych ilustracji (znana piosenka dla dzieci)
"Oj, lisku, lisku wracaj już do lasu. Oj, lisku, lisku szkoda twego czasu. Kurki wciąż biegają sztuczki twoje znają."
...uDany ogród 15:21, 06 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Same smaczki u ciebie

Irciu to już nie mój dom
Teraz mieszkam u Mamy, w zasadzie gnieździmy się na piętrze. Mamy zdecydowanie za dużo mebli , albo zdecydowanie za mało miejsca
Liczyłam na szybką budowę, a tu nici...

Zielona przestrzeń 15:19, 06 mar 2018

Do góry
koliber napisał(a)
No i stało się
Pierwsze siewy zrobione Oczywiście zabrakło mi ziemi ech... No i boję się po nią jechać (ziemię), bo nie wiem czy tylko na tym się skończy

No to chyba jadę...

A ja kilkanaście dni temu wysiałem do skrzynki zebrane w tamtym roku śmierdziuszki.
Zaaa szybko. Już są spore, będę pikował do mikrodoniczek ale doczytałem teraz że powinienem to zrobić dopiero w marcu.
Co zrobić aby się nie "wyciągnęły"?
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:01, 06 mar 2018

Do góry

Jeszcze ten róg ...rośliny zabrane nic tam nie ma

druga to w kąciku wypoczynkowym długości 6 m przy płocie

od lewej jak widać ... a w prawo takie krzaczki

Ranczo Edy 14:43, 06 mar 2018

Do góry
eda napisał(a)
Kasiu !!!

To motto piękne, cieszę się, że są ludzie którzy zachwycają się zwykłym chwastem, czy liściem i potrafią znaleźć piękno wszędzie. Będą zawsze szczęśliwi, czego Ci życzę Edo Czasem wiadomo, coś pójdzie nie tak, człowiek się zawiedzie, czy ma jakiś smutek, ale to właśnie go ratuje w życiu.

Napisz co teraz u ciebie kwitnie? Masz śnieg?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:17, 06 mar 2018

Do góry
Przesyłam zdjęcia działki.

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:08, 06 mar 2018

Do góry
Ewo
pierwsze miejsce ,w które chcę obsadzić różami

To jest róg -strona pólnocno wschodnia..

w prawo...

10,5m do pierwszej tui...pierwsze drzewo 4,5 m drugie 7,5 m i jakieś 0,5 m od siatki( drzewka nie do ruszenia)
Tu gdzie tuje.. są posadzone na jesieni miskanty i hortensje.. tulipany i rozchodniki,,muszę jeszcze wyrównać ale to już wszystko razem i dosadzić owbódkę

teraz w lewo na północ
cala rabatka 12 m ..do obsadzenia tylko 3 m do gruszy dalej 2 tuje podsadzonych bodziszkiem(widać na 1 zdjeciu)
siatka z powojnikami (fioletowymi) i rabatka z hortensjami zakończona krzewem białej róży

Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:00, 06 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Nad wyłapywaniem ostrości jeszcze muszę popracować , ale za to ciekawe gałązki wierzby

A co tam ptaki Gałęzie ładniejsze
Zielona przestrzeń 13:34, 06 mar 2018

Do góry
Czy ktoś z Was ma może pomysł na to, co to mogłoby być? Znalazłam je w nasionkach i pamiętam, że zebrałam je z niskich roślinek, które (chyba wiosną) kwitły na pomarańczowo - też chyba
Fajnie byłoby wiedzieć co to, i czy mogę to teraz siać

Czekam na sugestie
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:30, 06 mar 2018

Do góry
mira napisał(a)
Tak, tak dziś rozpoczęłam sezon !

Dość już, w słoneczku, przy śpiewie ptaków wyjechałam z "ciężkim" sprzętem i zabrałam się za cięcie bylin

ten pierwszy dzień celebruję więc i fotki zrobiłam

śnieg zniknie szybko

na razie mam fajny trzymak sekatora

Przeszłam też szlakiem rozchodnika i zrobiłam bukiet

na koniec walnęłam na kolana i dokumentuję wzrost mojej ulubionej kępki przebiśniegów - pewnie już w sobotę będę nad nimi stać i cmokać z zachwytu

Pogoda sprzyja więc dobrze by było ciąć co się da.

Najważniejsze że już

Właśnie miałam pisać zapytanie czy można już trawy przycinać. Po tych fotkach już nie pytam. Taczkę muszę naprawić
Zakręcony ogród 13:22, 06 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
narysuj na zdjęciu najlepiej .....bo tak to nie wiem ,gdzie te niewdzięczne tujki byś chciała dać
zaglądam cały czas i widzę ,że kombinujesz mocno jak ja ...

..ale już niedługo będziemy działać ,łopaty wyciągać i przesadzać ,sadzić itd.....nie mogę się doczekać

Chodzi mi o to ,żeby usadowić je (te holmstrupy ) tutaj :

Oczywiście nie od linijki w rzędzie , bardziej porozrzucane. Tak sobie właśnie pomyślałam,że oprócz szmaragdów przy płocie i kilku kulek to praktycznie nic zimozielonego nie ma. Fajnie było wypełnić ten trójkąt nie tylko bylinami. Nie będę się upierać przy tych holmstrupach ( je wysadzę tak czy owak ) ale tutaj brakuje wysokości. Niższego piętra dla dębów a wyższego dla hortensji. Co myślicie ?
p.s mam jeszcze na froncie ładną tujke yellow ribbon prawie 2 metrową, którą można wykorzystać.
Bawarka 13:03, 06 mar 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Ela dobrze zwrocila uwage, ten zamek jest w czolowce bajek W.D

Przecież wiadomo, że w Ameryce to plaża zamkowa. Europa to historia i kultura co tam Ameryka tylko banki.

Piękne cudeńka na tych targach te dzbonki na mlyko mi się podobają i figurki postarzane. Czy to made in Germany czy China.

Kasiu pozdrawiam z +8 Warszawy.
Zielona przestrzeń 12:49, 06 mar 2018

Do góry
Już wróciłam i tak jak podejrzewałam, oprócz ziemi przyjechało ze mną to

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies