Czosnki już duże Zaczynają powoli orliki, nie pamiętam aby bzy kwitły w kwietniu, za dwa dni to i konwalie będą ale idzie ochłodzenie. Magnolie też nietypowo bo kwiaty i liście razem? Ale jest cudnie delektuje sie od wczesnego ranka Tak na zapas bo chyba poczekamy sobie na słoneczko...a szkoda bo jak będą wnusie to pogody nie będzie.
Bożenko nie pamiętam aby lilaki kwitły w kwietniu? Niezapominajki całymi kępami a że je bardzo lubie to pozwalam im rosną gdzie chcą a czerwone rh już dziś w wiekszym rozkwicie
Wczoraj róże pnące w koncu posadziłam i lawende i jeszcze pozostały boki do wykonczenia. Wiosna jest cudna
Ubiorek już też pięknie zakwitłKocimiętka już lada moment..
Oj wszystko zaczyna kwitnąc i takiej wiosny to nie pamiętam, dziś już bzy całkiem kwitną, na dębach są już liście, buki już też listki pokazują. Wczoraj był taki upał, że zrezygnowałam z podkaszania i plewienia, zrobiłam tylko to co konieczne i to już pod wieczór a dziś delektuje się słoneczkiem od rana ale w cieniu
No i doczekałyśmy się wczesnej wiosny, Danusiu. Bardzo lubię tą najzwyklejszą, starą odmianę narcyzów, jak na ostatniej fotce. Pięknie pachną. U mnie lilaki też już kwitną.
Pozdrawiam.
Witaj Danusiu. Myślałam, że zaznaczyłam powiadomienia, a tu niestety nie. Już się poprawiłam. Uwielbiam obserwować kwiaty, a tych u Ciebie mnóstwo. Pachnące narcyzy "babcine" też lubię bardzo. Będę stałym gościem w Twoim ogrodzie.