Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 07:10, 07 kwi 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Przepiękne kwiatuszkowe portrety!!!
Ogród z wilkiem zamkn. 07:08, 07 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Muszę oderwać myśli od dzisiejszego dnia, patrząc z góry od strony umbrowej i po prawej stronie placyku zrób zielony parawan z cisa taki nie bardzo wysoki i rabatę od umbrowej pociągnij wzdłuż tego parawanu prawą stroną.....tak bym zrobiła.

byłam ,czytałam .....bardzo Ci współczuję ....to bardzo smutne i przykre ,jak przyjaciel odchodzi

przy tym placyku musi być dobre dojście -chociażby po to ,żeby ten basen tam przynieść -ciężkie i wielkie toto jest .....
dlatego z którejś strony musi być cały bok wolny ......przynajmniej póki basen będzie w użyciu ....
więc te cisy ,albo od strony umbrowej ,albo od skalniaka chyba najlepiej

tylko nie wiem jak z tą umbrową wyjdzie .....musi tam za placykiem być dojście do skrzyń też....

dzięki za głos ....bardzo mi miło,że w takiej trudnej chwili przyszłaś mi doradzać ...
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 06:27, 07 kwi 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
"Zabijałaś się" o rozplenice, bo hakuro są dla nich zbyt niskie. Zlały się te hakuro z trawami w jedną masę.
Uparcie stoję na stanowisku, że na froncie brakuje dużego drzewa (drzew) i zimozieloności. Mam podejrzenia, że myśl o modernizacji tej rabaty bierze się stąd, że denerwuje Cię jej widok gdzieś od początków grudnia do maja, czerwca.
Zostawiając te nieszczęsne hakuro na froncie będziesz co roku wpadała na kolejne plany przeróbek. Twoja wola. Turzyce na froncie to też ryzykowny wybór.
A możesz wybrać karłowe sosny, cyprysiki Filifera nana, świerki serbskie nana, kosodrzewinę Wintergold.
Nie bij!

Nie biję. Przyzwyczaiłam się

Hania zima jest ok. Bo rozplenice powiązane i ujarzmione. najbardziej przeszkadzają mi s sierpniu, bo ta ścieżka względem ich masy jest za wąską. Takie mam poczucie.

Drzewa wysokie będą wzdłuż płotu. Raczej graby lub konsekwentnie brzozy doorenboosy. Te dyskusje już mamy za sobą zeszłej jesieni.
Ale w stronę domu i ścieżki chciała bym coś niższego.

Tu może lepiej widać, o co mi chodzi

Dwa ogrody 06:18, 07 kwi 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Kasya, kurki są fajne, mięciutkie, wszystkie szyłam w ubiegłym roku, mają różną wielkość. ChceszByły też wianki, zdjęcia na szybko, niezbyt wyszły

Urocze te kurki , bardzo pieknie ci wyszły
Ogród Nebel 00:52, 07 kwi 2018

Do góry
Zastanawiam się nad zakupem tej róży "Eva"

Jeżeli uda mi się dostać sadzonkę, to kupię.

Gorzej z wyborem odmiany powojnika - nie mam zupełnie pomysłu jaką odmianę mam wybrać.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 00:46, 07 kwi 2018

Do góry
Hej specjalistki,dzisiaj po drodze do pracy widziałam 3 kwiatuszki rozkwitniętej forsycji,a reszta w pąkach. Czy już można ciachać ?

Zamówienia zimowe zaczynają spływać,mam nadzieje,że ta wiosna już zostanie.

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:25, 07 kwi 2018

Do góry
mira napisał(a)

Gosia jaka radość bije z Twojego machania - macham !!!

Soku z brzozy się opiłam i już z jednej brzozy kiepsko leci.Podobno można pasteryzować z miodem i cytryną ale mi chyba wystarczy to co w siebie wlałam .
Fiołków zawsze mi mało.Widziałaś u Reni - chciałabym zrobić takie jak róże żeby potem w zimie upiec jakieś rogaliczki. Te zatrzymane zapachy są w zimie niesamowite.

Machałam tak trochę nieśmiało i z lekką dozą niepewności (to przez te bratki...)
Gdybyś miała gdzieś przepis o tej pasteryzacji (ile czego i jak długo pasteryzować) wrzuć w wolnej chwili.
Czy dobrze rozumiem? Fiołki można ucierać tak jak płatki róży pomarszczonej na konfiturę? Robiłaś kiedykolwiek? Fiołki są jadalne?
Macham jeszcze raz i jeszcze radośniej
Ogródek Iwony II 00:17, 07 kwi 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, Lolek jest rozpieszczany przez wszystkich.

I ciągle mnie się pilnował w ogrodzie. To był jego pierwszy dzień tak długo na zewnątrz. Trzymał się mnie ciągle blisko, często w kadr wchodził

Sfociłam też młodego, jak mi pomagał trawę wygrabiać

Słuchawki w uszach i tańczył w rytm muzyki, hi, hi

no super widać że się dzieje ! kociaki cudne macham wiosennie Iwonko
Bawarka 00:14, 07 kwi 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Ciag dalszy nastapi

morduchny kochane Kasiu ale cudowności się dzieją jeeejuuu
u nas pomalutku coraz fajniej
buziolki lecą
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:58, 06 kwi 2018

Do góry
mira napisał(a)

O matko, od kilku lat sadze krokusy setkami i nigdy tyle na raz nie miałam
Iryski holenderskie też w tym roku zostaną w postaci kłów.
Piękna wiosna u Ciebie. Ja będę dopiero jutro szukała i ocenię konkretnie straty różane.
Ogródek Ewy 23:42, 06 kwi 2018

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Co za piękne łaciate cudo

Żywa iskra, nawet jak śpi to czuwa.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:42, 06 kwi 2018

Do góry

robótka na jutro - rozsadzić przebiśniegi -to dobry moment

miłego ogrodniczkowania !
Daleki od ideału..... 23:41, 06 kwi 2018

Do góry
A teraz milsze widoki.

I zakupy styczniowe dzisiaj dotarły, bardzo ładne sadzonki jestem bardzo zadowolona.
Kiedyś będzie tu ogród 23:40, 06 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
A są drzewiaste z pełnymi kwiatami? Mnie się w większości kojarzą z widocznym środkiem, za czym nie przepadam niestety. Też mi żal, że te zwykłe tak krótko kwitną A peonie UWIELBIAM! Ale wciąż jestem na etapie, że mega żal jest mi je ścinać do wazonu
Kasiu niestety nie wiem. I ogromnie jestem ciekawa jak te moje zakwitną.

Kasya napisał(a)
Tak ?
U mnie pospolity rosnie od 3 lat w krzakach i bardzo ładny jest
Hortensje go zjadły
Światło ma w zimie
Może w końcu je przerośnie
Może to wyjątek potwierdzający regułę?
W tym miejscu już postanowione, że będą pendule. I nie dam się wkręcić w nic innego.

inka74 napisał(a)
Piwonie drzewiaste dopiero po 5 latach kwitną? A ja się tak wkurzałam, że moja 2 sezony bez kwiatka była. Wiosna widzę nabiera rozpędu krokusy cudne
Iwonko tak jak już Kasia napisała to się tyczy tych z siewu. A ty zapewne masz szczepione. Ja też z niecierpliwością będę czekać na kwiaty.

Liliowo i kolorowo:) 23:37, 06 kwi 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Już wiosna, pachnie wiosną chodz dziś znowu zimno, szkoda, że tak mało deszczu było. Pszczoły latają, ptaszki pięknie śpiewają a ja jak zasypiam to w głowie układam co będe zaraz po świętach robić w ogrodzie, pracy multum a sama do tego jestem ale jak jest zdrowie to dam radę

Danusiu, życzę dużo zdrowia...i czekam na wiele tak pięknych zdjęć z Twojego ogrodu
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:34, 06 kwi 2018

Do góry
Ten szalony przeskok temperatur porywa wszystkie cebulowe.Dzisiaj zerwałam jednego dużego narcyza i musiałam się nawąchać.Cudowne są zapachy wiosny. Jutro będę delektować się maleńkimi listkami które już ma mój klon no i inne.

Poza pracą w ogrodzie na wszelkich frontach uwielbiam tą chwilę kiedy lustruję ogród szukając co nowego wyłazi albo jak się coś tam powiększa. Cudne to jest.

Zostawiam więc trochę mojej wiosny.

Daleki od ideału..... 23:32, 06 kwi 2018

Do góry
Mój eMuś bardzo ciężko pracował.

To dla ogrodnika przykry widok, ale na głupotę, moją, nie ma rady, bo kto sądzi duże drzewo tak blisko domu. Zdjęcia ku przestrodze dla innych, myśleć trzeba za wczasy.
Kwiaty we włosach 23:32, 06 kwi 2018

Do góry
Ale się zasiedziałam , na dobranoc.

Dwa ogrody 23:32, 06 kwi 2018

Do góry
na dobranoc z cyklu " Niecierpliwy ogrodnik"

Kwiaty we włosach 23:29, 06 kwi 2018

Do góry
Pokażę jedną róże NN z delikatnym kolorem

Jeszcze na koniec fotki dla Ciebie Rosanny

Ona jest podobna do tych tulipanów

Jak się patrzy na fotki , już się cieszę , co będzie za tydzień, 2 tygodnie itd.
Przyroda w tym wydaniu jest piękna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies