byłam ,czytałam .....bardzo Ci współczuję ....to bardzo smutne i przykre ,jak przyjaciel odchodzi
przy tym placyku musi być dobre dojście -chociażby po to ,żeby ten basen tam przynieść -ciężkie i wielkie toto jest .....
dlatego z którejś strony musi być cały bok wolny ......przynajmniej póki basen będzie w użyciu ....
więc te cisy ,albo od strony umbrowej ,albo od skalniaka chyba najlepiej
tylko nie wiem jak z tą umbrową wyjdzie .....musi tam za placykiem być dojście do skrzyń też....
dzięki za głos ....bardzo mi miło,że w takiej trudnej chwili przyszłaś mi doradzać ...
Hania zima jest ok. Bo rozplenice powiązane i ujarzmione. najbardziej przeszkadzają mi s sierpniu, bo ta ścieżka względem ich masy jest za wąską. Takie mam poczucie.
Drzewa wysokie będą wzdłuż płotu. Raczej graby lub konsekwentnie brzozy doorenboosy. Te dyskusje już mamy za sobą zeszłej jesieni.
Ale w stronę domu i ścieżki chciała bym coś niższego.
Machałam tak trochę nieśmiało i z lekką dozą niepewności (to przez te bratki...)
Gdybyś miała gdzieś przepis o tej pasteryzacji (ile czego i jak długo pasteryzować) wrzuć w wolnej chwili.
Czy dobrze rozumiem? Fiołki można ucierać tak jak płatki róży pomarszczonej na konfiturę? Robiłaś kiedykolwiek? Fiołki są jadalne?
Macham jeszcze raz i jeszcze radośniej
O matko, od kilku lat sadze krokusy setkami i nigdy tyle na raz nie miałam
Iryski holenderskie też w tym roku zostaną w postaci kłów.
Piękna wiosna u Ciebie. Ja będę dopiero jutro szukała i ocenię konkretnie straty różane.
Ten szalony przeskok temperatur porywa wszystkie cebulowe.Dzisiaj zerwałam jednego dużego narcyza i musiałam się nawąchać.Cudowne są zapachy wiosny. Jutro będę delektować się maleńkimi listkami które już ma mój klon no i inne.
Poza pracą w ogrodzie na wszelkich frontach uwielbiam tą chwilę kiedy lustruję ogród szukając co nowego wyłazi albo jak się coś tam powiększa. Cudne to jest.
Mój eMuś bardzo ciężko pracował.
To dla ogrodnika przykry widok, ale na głupotę, moją, nie ma rady, bo kto sądzi duże drzewo tak blisko domu. Zdjęcia ku przestrodze dla innych, myśleć trzeba za wczasy.