Fiu, fiu jak tu pięknie. Przyszłam zobaczyć ogród mojej doradczyni i niespodzianka - stwierdziłam, że mamy sporo wspólnego Irysiki już Ci tak pięknie kwitną?? Ja moje tymczasowo z braku pomysłów wsadziłam w donice powstałą na skarpie, a już u ciebie inspiracje znalazłam.. z jaką trawką je skomponowałaś? Cudo
A to moje ostatnio przerobione rabaty. Obiektywnie patrząc to niewiele widać ale ja jestem zadowolona. Wywaliłam pęcherznicea w ich miejse posadziłam hortensje. Przesaziłam dzielżany z cienia na pełne słońce a tawułki ze słońca w cień. Rudbekie i marcinki przesadziłam do siostry bo u mnie za bardzo sie panoszyły. Przyciełam też trawy i derenie. Mam nadzieję że wiecej zmian tu nie bedzie poza naprawdę drobnymi.
Mam odkurzacz tymczasowy ale jeszcze go nie używałam ... a przesłałabys na priv jaki kupiłaś teraz i czy zbiera ścinki ze żwirku (bo w sumie na tym najbardziej mi zależy)?
Z trawnikiem wiadomo, że teraz trzeba odczekać ze dwa tygodnie zanim zacznie wyglądać ... ale pogoda sprzyja ... dzisiejszy deszcz cieszył mnie jak nigdy ... bo zraszacze ciągle czekają na serwis
A z różami to mnie zmartwiłaś ... na jakim watku pisałaś z mazanem? Może u mnie jest podobnie?
eM. obstalowywał, w jednej jest ziemia rodzima (siana) a w drugiej z ogniska (popiół), jeszcze dołożę kompostu.
Na dnie jest siatka przeciwko nornicom (mam nadzieję, że tak szybko nie przegryzą): trudno ki było znaleźć siatkę: jak była siatka stalowa, to miała za duże oczka, jak jest siatka o dobrych oczkach, to wykonana ze słabszego ocynkowanego drutu.
Berberysy przycięte, clematisy przycięte, połowa wrzosów ogolona. Jutro druga połowa i sadzenie roślin bo dostałam paczuszkę od kolegi
I zostanie już cięcie zimozielonych oraz plewienie wszystkiego.
Wczoraj coś tam jeszcze zrobiłam
Em nawet nie wie
Wystarczyło kilka dni po 20 stopni i ogród ruszył z kopyta. W zeszłym tygodniu zastanawiałam sie czy mi przeżyły tulipany na skarpie przy tarasie a dzisisj juz kwitną. Narazie tylko białe ale pomarańczowe już je gonią.
w tym roku tylo nawoż i obserwuj jak rośnie
tylko nawoż w mniejszych proporcjach(z głową) pamiętaj trwa jest młoda składniki odżywcze ma jeszcze w świeżej ziemi
wretykulacja za rok a może dopiero za dwa zalęży też czy kosisz trawe do kosza czy na trawnik
Kasiu druga piesa też uwielbia głaskanie więc szykuj obie rączki. Oba są takie że zamiast przegonić potencjalnego złodzieja to jeszcze by mu latarkę potrzymały byleby ich pomiział.