Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy song 22:34, 10 kwi 2018

Do góry
frezja napisał(a)
Foteczki z dzisiejszego, słonecznego dnia.

Fiu, fiu jak tu pięknie. Przyszłam zobaczyć ogród mojej doradczyni i niespodzianka - stwierdziłam, że mamy sporo wspólnego Irysiki już Ci tak pięknie kwitną?? Ja moje tymczasowo z braku pomysłów wsadziłam w donice powstałą na skarpie, a już u ciebie inspiracje znalazłam.. z jaką trawką je skomponowałaś? Cudo
Tu narazie jest ściernisko... 22:32, 10 kwi 2018

Do góry
A to moje ostatnio przerobione rabaty. Obiektywnie patrząc to niewiele widać ale ja jestem zadowolona. Wywaliłam pęcherznicea w ich miejse posadziłam hortensje. Przesaziłam dzielżany z cienia na pełne słońce a tawułki ze słońca w cień. Rudbekie i marcinki przesadziłam do siostry bo u mnie za bardzo sie panoszyły. Przyciełam też trawy i derenie. Mam nadzieję że wiecej zmian tu nie bedzie poza naprawdę drobnymi.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:23, 10 kwi 2018

Do góry

Tu narazie jest ściernisko... 22:23, 10 kwi 2018

Do góry
Inne roslinki dosłownie rozwijają się w oczch. Aż szkoda że trzeba iść do pracy zamiast sie przyglądać.

Miejski ogród w wersji mini 22:20, 10 kwi 2018

Do góry
Dwa dni ciepła wystarczyło aby wszystko w ogrodzie ruszyło. W końcu i u mnie widać wiosnę.
Jeżówki

Derenie

Magnolia Susan

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:20, 10 kwi 2018

Do góry
Sporo lampek zamontowane, ale aparat brzydko zmierzch foci niestety

albo ustawienia mam nie takie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:17, 10 kwi 2018

Do góry
Kocham drewno szkoda, że ma krótki żywot w ogrodzie

dalej działamy przy tej rabacie, ale tak z doskoku

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:17, 10 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mucha nie siada, wysprzatane na glanc! Odkurzacz ogrodowy masz? Ja w weekend kliknąłem drugi bo ten co mieliśmy dla mnie za duży I za ciężki, rura za duża żeby dotrzeć w niektóre miejsca, teraz sobie kupiłam kompaktowy I leciutki.
Trawnik faktycznie teraz wygląda kiepsko, ale jak się pozbiera to będzie wzorowy jak co rok.
Ja jakoś nie odwzajemniam miłości do seslerii H, a patrząc jaka ona rośnie duża to wróżę Ci wysadzane co drugiej .
Ja się cieszyłam że róże ładnie przezimowaly, a przy cięciu zaniepokoil mnie przekrój pęda, Mazan zdiagnozował zawieranie pędów róż, obawiam się, że mogę tej walki nie wygrać I będzie ogród bez róż.
Hortki faktycznie każdy tnie inaczej, mamy chyba w tym samym czasie kupowane, wiosna 2015. Ja tne nizej I u mnie przykładowo w tym roku takie są po cięciu.

Mam odkurzacz tymczasowy ale jeszcze go nie używałam ... a przesłałabys na priv jaki kupiłaś teraz i czy zbiera ścinki ze żwirku (bo w sumie na tym najbardziej mi zależy)?
Z trawnikiem wiadomo, że teraz trzeba odczekać ze dwa tygodnie zanim zacznie wyglądać ... ale pogoda sprzyja ... dzisiejszy deszcz cieszył mnie jak nigdy ... bo zraszacze ciągle czekają na serwis
A z różami to mnie zmartwiłaś ... na jakim watku pisałaś z mazanem? Może u mnie jest podobnie?

Myślisz, że moje hortki są wyżej przycięte?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:13, 10 kwi 2018

Do góry

na środku frezje w tylnych rogach łubin, a przód bratkowo

eMuś podlewał
Tu narazie jest ściernisko... 22:09, 10 kwi 2018

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:08, 10 kwi 2018

Do góry
bratki wczoraj sadziłam

Pszczelarnia 22:07, 10 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja planuję z bali ale nie na kwiaty, a na truskawki. Może się w tym roku uda U Ciebie to fachowa robota

eM. obstalowywał, w jednej jest ziemia rodzima (siana) a w drugiej z ogniska (popiół), jeszcze dołożę kompostu.

Na dnie jest siatka przeciwko nornicom (mam nadzieję, że tak szybko nie przegryzą): trudno ki było znaleźć siatkę: jak była siatka stalowa, to miała za duże oczka, jak jest siatka o dobrych oczkach, to wykonana ze słabszego ocynkowanego drutu.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:05, 10 kwi 2018

Do góry
Berberysy przycięte, clematisy przycięte, połowa wrzosów ogolona. Jutro druga połowa i sadzenie roślin bo dostałam paczuszkę od kolegi
I zostanie już cięcie zimozielonych oraz plewienie wszystkiego.
Wczoraj coś tam jeszcze zrobiłam
Em nawet nie wie

Tu narazie jest ściernisko... 22:01, 10 kwi 2018

Do góry
Wystarczyło kilka dni po 20 stopni i ogród ruszył z kopyta. W zeszłym tygodniu zastanawiałam sie czy mi przeżyły tulipany na skarpie przy tarasie a dzisisj juz kwitną. Narazie tylko białe ale pomarańczowe już je gonią.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 21:50, 10 kwi 2018

Do góry

Nawożenie, zasilanie trawnika 21:48, 10 kwi 2018

Do góry
Rusek26 napisał(a)

Trawnik ma rok czasu, czy mam robic wertykulacje juz ladnie grzeje sloneczko i widze ze trawa rosnie tylko ze jest duzo suchej trawy
Moze pomoze samo koszenie i wtedy dac nawoz

w tym roku tylo nawoż i obserwuj jak rośnie
tylko nawoż w mniejszych proporcjach(z głową) pamiętaj trwa jest młoda składniki odżywcze ma jeszcze w świeżej ziemi
wretykulacja za rok a może dopiero za dwa zalęży też czy kosisz trawe do kosza czy na trawnik
Tu narazie jest ściernisko... 21:44, 10 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Tych pociętych buksów to Ci zazdroszczę, to jeszcze przede mną...
Ale masz błysk Basiu!!! Narobiłaś się bardzo!!!
Piesa przepiękna!!! Dalej taki łagodny? Jak zawitam do ZG, to musowo na głaskanie się wpraszam Wiesz, że mam psiowego fisia, chyba nie dasz rady mnie wygonić...

Macham

Kasiu druga piesa też uwielbia głaskanie więc szykuj obie rączki. Oba są takie że zamiast przegonić potencjalnego złodzieja to jeszcze by mu latarkę potrzymały byleby ich pomiział.

Ptasi gaj 21:38, 10 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
To są moje wszystkie kroku reszta u nornic lub bazanty wygrzebały.

Piękne tło mają te krokusy Dużo porządków wiosennych już z zrobiliście. Trawnik na pewno odwdzięczy się za to.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:34, 10 kwi 2018

Do góry
i w nagrodę dzisiaj zakwitła mi pierwszym kwiatem magnolia soulangeana:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies