Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nawożenie, zasilanie trawnika 09:32, 07 kwi 2018

Do góry
Mam pytanie odnośnie trawnika, który zakładałem we wrześniu. Jako, że było u mnie sporo opadów a słońca niewiele to trawnik nie zagęścił się należycie. Czy teraz powinienem dosiać trawę po całości? Czy może nawieźć i czekać aż się rozkorzeni? ( tak to wygląda na zdjęciach)
Chciałbym nawieźć saletrą, tylko nie wiem jaką dawką powinienem? Napisane jest, że na trawniki 4 kg/100m2 ale czytając posty z wcześniejszych lat nie jest to do końca wyjaśnione: czy podzielić na mniejsze dawki i co pewien okres nawozić czy nawieźć raz a później normalnym nawozem do trawników?

Ogród do odnowy 09:20, 07 kwi 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

Żółta będzie
Ja się szykuje na degustacje

To najwyżej ja się będę smakować jak oddam Ci zbiory i sama ją zrobisz

taki poranek dziś był za oknem

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:19, 07 kwi 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Jeszcze tak sobie myślę, że jeśli jedynym problem z wersją prostokątną jest niechęć eMa do chodzenia w kancik, to może po prostu poszerzyć ścieżkę?

Przy szerokich ścieżkach można ścinać kąty i w praktyce idzie się po łuku

Chciałabym tak ułożyć kostkę czy płyty? żeby ułatwić wygodne przejście ... przydałoby się do rozpracować bo już na koniec miesiąca zaklepałam fachowców
Kwiaty we włosach 09:18, 07 kwi 2018

Do góry
Od rana wszystkim witam , świeci słoneczko, zaraz wybieram się do miasta a potem sprzątanie w garażu.

Ogród do odnowy 09:18, 07 kwi 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Nadrobiłam okna i futerkowe rudości, śliczne zresztą Dereń pachnie wodą, świeżym jeziorem? bo ja tak odbieram jego zapach

Nie miałam pojęcia jak pachnie, poszłam specjalnie powąchać - jak dla mnie pachnie morzem i wodorostami. Totalna niespodzianka. Tyle, że nad wodą dawno nie byłam, a to taki zapach dzieciństwa nad wodą

Ogród do odnowy 09:15, 07 kwi 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Szykuj się na robienie dereniówki.

dziś rano było -4C, mam nadzieję, że to nie szkodzi?

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:15, 07 kwi 2018

Do góry
Wczoraj po południu wreszcie Jarek nasz majster i kolega e-Ma znalazł czas na kładzenie kostki. Prace ruszyły. Od strony północnej czyli z boku garażu kostka położona będzie w eske. Nie sprawdziłam jak się to prawidłowo pisze. Następnie podjazd przy garażu w mewę. Sory za pranie w tle

Oto sam Mistrz Jarecki przy pracy.

istrz Jarecki przy pracy

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:13, 07 kwi 2018

Do góry
Wracam w końcu do Was
Kuchnia za niedługo będzie gotowa ... największe nerwy już za mną ... teraz zostało dopieścić całość
Powolutku zaczynam żyć ogrodem a jest czym bo krokusy zachwycają
Co się stało kwiatom ... 09:12, 07 kwi 2018

Do góry
WIOSNA,

Peonia Ewa

Przesadzona jesienią ,wygląda o niebo lepiej, może zakwitnie w tym sezonie.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:27, 07 kwi 2018

Do góry
Znalazłam Larissy. Pastellę mi diabeł ogonem przykrył...jak znajdę, wkleję Ci.

Miejski ogród w wersji mini 08:20, 07 kwi 2018

Do góry
Mówisz, masz . Tu podczas wczorajszej próby. Zastanawiam się jeszcze nad tym czy sadzić na mijankę czy jednak jeden rząd, bo miejsca mam trochę mało. Dzisiaj postanowię podczas sadzenia .

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:14, 07 kwi 2018

Do góry
A wczoraj przyznam się że zdjęcia ogrodowe zrobiłam przy okazji bo cały dzień robiłam bransoletki i wyszłam żeby im zrobić zdjęcia
Po wiankach chciałam zrobić wreszcie coś dla siebie

ale dziś jem tylko śniadanie i idę działać
zapowiadają bardzo ciepły tydzień więc wszystko buchnie momentalnie więc wypadałoby żeby rabaty był posprzątane, co do wycięcia wycięte żeby już po nich nie chodzić a tylko przyglądac się jak roślinki budza się do życia

komplet pasujący to uschniętego rozchodnika.chyba muszę sobie zrobić coś weselszego

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:04, 07 kwi 2018

Do góry
Na jesieni wsadziłam pas pomarańczowych krokusów
jakoś tak przyzwyczaiłam się że mam same wielkokwiatowe więc byłam trochę zaskoczona jak w żwirku prawie wsadzając w niego nos zobaczyłam miniaturowe kwiatuszki hahahahahahaha

może jak się rozmnożą będzie jako taki efekt

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:02, 07 kwi 2018

Do góry
I taka tam mała wiosna

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:01, 07 kwi 2018

Do góry
Krokusy pod oknami salonu juz przekwitły nawet zdjęcia nie mam

inne wychodzą sobie pod nieprzyciętymi jeżówkami w połamanych suchych kwiatostanach hortensji - Aga chyba wreszcie złapała dystans i może w tym sezonie popatrzę na mój ogród troche z innej perspektywy - a nie tylko od strony CO JEST DO ZROBIENIA i urabiania się non stop

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:56, 07 kwi 2018

Do góry
Wreszcie się zmobilizowałam i kupiłam nowy szpadel - bo na koniec tamtego sezonu przy wyciąganiu wielkiego zebrinusa stary złamałam i nowy sekatorek bo stary gdzieś wcięło - także mogę działać

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:55, 07 kwi 2018

Do góry
Melduję że Aga wreszcie wylazła do ogrodu
Mimo ładnej pogody jakoś mi tak zeszło

na tygodniu wyszłam tylko dosłownie na 2 godziny
zrobiłam rabatę z incrediball przy furtce bo musiałam zebrać liście bo wychodza już czarne szachownice

wyczyściłam żółtą i część niebieskiej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies