Carex morravi variegata
Paprocie .zimozielome
Liriope
Kościan
Zawilcow
Zachodzą tam jeszcze jarzmianki
I te.no.........żurawki co kwitną na różowo...i graby co miały być kostką....
W ramach przecen pojechalam pojechalam po buty....i kupilam......paste do zebow....ech...nie mój dzień
Pokaże przód...choć mi wiem nawet czy mam jakieś zdjęcia
Łuki.pod.moja stipa mam dywan.nasion.DYWAN! chcesz możesz sobie dokleic
Sesleria była juz olbrzymia po trzech sezonach i od wody zrobiła się rozlazła i sie pokładała. Sianowatosc nie jest problemem pod warunkiem , ze nie leje sie na nią woda. Na pewno wymaga odmładzania bo po prostu robi sie olbrzymia, długo na to nie trzeba czekac. Wiosna sadziłam mikre niwe sadoznki i juz zaczynały mi pożerać bukszpany.
Nowy carex Kyoto niestety na słońce, pytanie gdzie ja nie mam słońca.... Tylko z tyłu domu....
Bardzo modne jest łączenie różnych stylu meble besta ikeowe się do tego nadają zgłasza jednokolorowe białe robią jako niewizialne tło dla np oryginalnego lozka
ale mam wrażenie że tylko u mnie taka wielka. SEBEK ja propoknowal na drugie piętro. ..ja swoja na trzeci rząd roslin....wiec u mnie wyzsza niz u sebka...a u.Ciebue klimat blizszy sebkowemu chyba ??
a jakie drewno masz na elewacji ? Ja mam modrzew syberyjski.
Przód.domu to dla mnie męka...to co lubi cień i jest zimozielome to mi sie nie widzi albo si tego boję a to lubię do cienia znika zimą; ) poza tym cały przód do przekonania schody nie dokończone ,donica mnie denerwuje...suma.sumarum mało tam zaglądam i natchnienia tam nie mam.