Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:07, 06 gru 2017

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:54, 06 gru 2017

Do góry
Dalsza częśc rabaty:

Zurawki chciałabym ciemne bordo i citronelki, puzlle nie mają ich w katalogu więc wstawiłam takie jakie były.
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:30, 06 gru 2017

Do góry
U mnie dzisiaj od rana pada i po zimie już ani śladu.
Wybacz ;że taka gapa ze mnie. Mało teraz na forum jestem .
I dopiero dzisiaj zobaczyłam; że miałaś Basiu i ty imieniny.
To spóźnione ale szczere wszystkiego naj najlepszego!!! Radości wszelakich I zdrówka.
W cieniu - zacieniona 15:27, 06 gru 2017

Do góry
nebel napisał(a)

Już jesień, a właściwie o tej porze roku kiedyś dawno, dawno temu to była zima...
Ale ja tam nie bardzo tęsknię za mrozami -20C
Na "Zacienionej" jak zwykle... interesująco

Też za zimą nie tęsknię...
Pszczelarnia 15:03, 06 gru 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Czy tak powinny wyglądać eukomisy? Jakieś takie mikro zabiedzone, nie wiem czemu.

Ewo, wróciłam u Ciebie do pięknej jesieni, choć urokiem Twojej zimy też nie gardzę

Z eukomisami mogą być dwie przyczyny; jedna to zbyt młode cebulki, za małe by wydać duży kwiat, a druga to może miały chwilami sucho w doniczkach. Zauważyłam, że eukomisy rosną dobrze w żyznej i nie przesychającej glebie.
W przyszłym roku będzie lepiej
Ogród Cioci cz. 3 14:56, 06 gru 2017

Do góry
Zapraszam wieczorem na fotki dekoracji
Na zachętę

Widać jak wygląda trawnik po moich kilku przejściach.Gdyby wczoraj tak było to zamiast trawy zostałoby błoto.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:54, 06 gru 2017

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:50, 06 gru 2017

Do góry
Dziś wysokie góry dla odmiany. Miejscowość Ella .
Ogród pod lasem 14:49, 06 gru 2017

Do góry
Dziewczyny, odpowiadam zbiorczo - byłam właśnie zobaczyć jak tam sytuacja. Chłopaki idą jak przecinaki! Fotki tylko dwie, bo jacieżp... jak ziiiimno! Mży, mokro i zimno, no przegwizdane mają.

Kolorowy ogród na piasku 14:33, 06 gru 2017

Do góry
Ewik napisał(a)
Ozdobione szronem rośliny śliczne ale lato to lato .Cudnie

O tak Ewo już czekam na zielone

Kolorowy ogród na piasku 14:25, 06 gru 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Piękny ogród. Multum kwiatów oglądałam ostatnie foty pięknie.
Rutewka pięknie kwitnie, kiedy u mnie bedzie taka.

Pozdrawiam

Na rutewki warto poczekać, są długo ozdobne. Swoje ścinam dopiero jesienią.
W trzecim roku już było co podziwiać. Jesienią posadziłam białe, ciekawa jestem czy zakwitną.

Kolorowy ogród na piasku 14:12, 06 gru 2017

Do góry

Przegapiłam u Ciebie śliczne, letnie ujęcia, ale już się podelektowałam I wypatrzyłam dalię cudności

Dalia miała być pomponowa Franz Kafka ale coś mi się wydaje, że nią nie jest. Może kto ją ma to oceni.
Z dalami coraz większa loteria, inne nawet nie podobne były do zamawianych.

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:11, 06 gru 2017

Do góry
iwka napisał(a)

Cudne te Twoje skrzaciki
Nie dość, że przystojniaki to jeszcze pod czapeczką mogą coś przemycać pomysłowe

U mnie też śnieg daje się we znaki. Przygniótł moje małe tujki do ziemi. Wczoraj chodziłam i zrzucałam te wielkie i ciężkie czapy. Na szczęście złamań nie ma, troszkę problemy z trzymaniem pionu ale mam nadzieję że się wyprostują
Kolorowy ogród na piasku 14:04, 06 gru 2017

Do góry
mira napisał(a)
Zajrzałam z ciekawości. Teraz jakoś mniej mi się chce forum, ale stale tematyka jest mi bliska, pozdrawiam i melduję że z siewek pierwiosnków wyrosły ładne sadzonki - kiedy zbierałaś nasiona czy nasiona pierwiosnków nie powinny być świeże do wysiewu? pytam bo mam inne ładne.

Miro, pamiętasz, że te inne ładne zamawiałam u Ciebie?
Jeśli nie zebrałaś nasion spodziewaj się siewek pod pierwiosnkami.

Nasiona zbierałam zaraz po dojrzeniu i jest taka szkoła aby wtedy wysiewać ale w lecie mam zawsze ogrodowy zawrót głowy i nie wysiałam. Wysiałam tak jak wszystkie inne pierwiosnki czyli przed zimą do doniczki, zostawiam na zewnątrz a na początku marca do domu. Wtedy kiełkują, pikowanie i jesienią ładne sadzonki jak sama stwierdziłaś

Na wiosnę spodziewamy się takich

Ogród w remoncie 13:46, 06 gru 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Asiu, myślę że likwidacja tego trójkącika to dobry pomysł.
Jak będziecie robili kostkę, to położyłabym ją tak:

i między domem a podjazdem posadziła rośliny.

jeśli czujesz wielką potrzebę (boisz się, że za dużo kostki będzie), to można zrobić oddzielną, trójkątną rabatę w kostce:

Tą rabatkę zrobić wtedy na podwyższeniu, nawieźć dobrej ziemi i sadzić, co pasuje.
Ale ja takiej potrzeby nie widzę.

Aaa, jak będziecie robili tą rabatę, to zróbcie odprowadzenie wody z rynien w ziemię - rury rozsączające. Tak, jak ja zrobiłam na swojej rabatce pod domem.

Fajnie

Też bym chciała całą trójkę. Będę myśleć jak to rozmieścić. Tam pod oknem te cisy myślisz?
Kolorowy ogród na piasku 13:39, 06 gru 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Uwielbiam Twój ogród rabata wygląda wspaniale Lekka i romantyczna, ani grama miejsca na chwasty, ale jak ty ją sprzątasz nie mając gdzie nogi postawić?

Sylwio tak jak piszesz na chwasty nie było miejsca od czasu do czasu coś wyskoczyło to stopę dałam radę postawić Jestem z niej zadowolona, cały sezon prawie nic tam nie robiłam.

Ogród w remoncie 13:36, 06 gru 2017

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:28, 06 gru 2017

Do góry
U mnie śnieg to już spłynął ,od wczorajszego popołudnia pada deszcz...mówię wam tragedia

Byle do wiosny...może łaskawsza będzie

Ogród w remoncie 13:26, 06 gru 2017

Do góry
Asiu, myślę że likwidacja tego trójkącika to dobry pomysł.
Jak będziecie robili kostkę, to położyłabym ją tak:

i między domem a podjazdem posadziła rośliny.

jeśli czujesz wielką potrzebę (boisz się, że za dużo kostki będzie), to można zrobić oddzielną, trójkątną rabatę w kostce:

Tą rabatkę zrobić wtedy na podwyższeniu, nawieźć dobrej ziemi i sadzić, co pasuje.
Ale ja takiej potrzeby nie widzę.

Aaa, jak będziecie robili tą rabatę, to zróbcie odprowadzenie wody z rynien w ziemię - rury rozsączające. Tak, jak ja zrobiłam na swojej rabatce pod domem.
Kolorowy ogród na piasku 13:23, 06 gru 2017

Do góry
Tamaryszek napisał(a)
Witaj Vivo,
Z Twoich rabat można się uczyć kompozycji, cudnie masz. Fajny ten ciemny łubin, ciekawa jestem, co to za odmiana?
Podobno u Ciebie sucho, a jarzmianki masz w takiej dobrej kondycji.

Tamaryszku, ten łubin to Masterpice. Ciekawa jestem jak przezimuje, bo to wiosenny zakup.
Po tylu latach ogrodowania na rabatach mam już ulepszoną ziemię i większość bylin ma zapewnione dobre warunki. Gorzej z drzewami czy krzewami, które muszą sięgać głęboko - tam już niestety sam piasek.

Z nowości łubinowych mam jeszcze Manhattan i Persian Slipper. Nie było spektakularnego kwitnienia, bo sadzonki młode i dzielone.

-

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies