Za kg zapłaciłam jakieś 20 zł. Ma działać przez 3-5 tygodni bez wzgl. na pogodę. Podejrzewam, że spod śniegu raczej nie działa i mam zamiar posypać potem po śniegu ponownie.
Zobaczymy czy skuteczne
Dorka, inspirka jest boska! Uwielbiam ją i mam zapisaną od roku, chyba podświadomie zrobiłam ta rabatę sosnową z wrzosami, bo szczerze mówiąc dopiero ostatnio sobie o tym pinie przypomniałam. Do takiego efektu jeszcze trochę brakuje... ale dziękuję za uznanie hehe
Dzwoniłam dzisiaj do mojej nowej ukochanej szkółki u Kulasa i zamówiłam 10 szt. sosny Pumilo. W sobotę odbiorę, wiedziałam, że nie skończę jeszcze nasadzeń...
Posadzę je na tej rabacie z wrzosami przed miskantami variegatus, którę wsadzę na wiosnę i na rabacie obok przed śliwami wiśniowymi i dereniami.
Właśnie, muszę przesadzić derenie elegantissima o krok do tyłu, lekko przed śliwy wiśniowe. Derenie będą wielkie i zasłonią kosodrzewinę. Teraz za dereniami jest dziura, której nie mam czym obsadzić, bo elegantissima wszystko zasłoni.
Tej strony jeszcze nie pokazywałam, ale jak już robię małe podsumowanie no to cóż to jest lewa strona działki od drewutni w stronę brzozy i dalej
a teraz jest tak, na pewno będą lekkie poprawki
Obiecałam, chociaż nie mam jeszcze wkopanego kamienia na obrzeżach, tylko jest ustawiony i czeka to trudno, ale wstawiam zdjęcia bo mi się na takie wspomnienia wzięło już z tego sezonu
tak na początku sezonu
zaczęło się nie winnie od latania ze szlaufem
później już było tak
a miesiąc temu było tak kamiory czekają na wkopanie...może się uda jeszcze w tym sezonie, jabłonki przy oczku już nie ma, wykopana