Cześć Miło mi, proszę się rozgościć
Orliki powoli kończą, irysy trawolistne też ale zaraz rozkwitną ostróżeczki a do nich przyfruną fruczaki gołąbki.
Z powojników zaczyna Hagley Hybrid.
Zapraszam
W tym miejscu utknęłam cebulę cyklamena do którego dobierały się w zeszłym sezonie ślimaki. Teraz miejscówkę znalazł tutaj Kichuś. Ciepło, miękko, zacisznie czyli to co koty lubią najbardziej. Trzeba jakieś zasieki zastosować.
Proszę bardzo , jeżeli już to sklep powinien zostać uświadomiony .
Aktualnie w ogrodzie wygląda tak
Najzwyklejsza odmiana kocimiętki, udało mi się kiedyś kupić okaz o ładnym kolorze kwiatów. Bezproblemowa, powtarza kwitnienie po przycięciu. Wada: rozkłada się na boki, potrzebuje trochę miejsca. U mnie w tym miejscu akurat może.
Lubię tę rabatę, mam przy niej mało roboty, mało chwastów. Od czasu do czasu trzeba coś przyciąć.
Z moimi grabami zaczęło dziać się coś dziwnego. Kilka z nich mocno wyhamowało z nowymi listkami (nie zagęszcza się kwiatostan) i kolor liści zmienił się na jasny zielony. Z ciemno zielonego liście zaczęły rozjaśniać się a nawet wpadać w kolor żółty. Dodatkowo na niektórych pojawiły się jakieś larwy - co to jest?
Ewo, przepiękne masz te naparstnice, na dodatek w takich ilościach, bardzo je lubię, ale one mnie chyba mniej.
Ostatnio kupiłam sobie dwie już kwitnące i cieszę się ich widokiem.
Zdjęcia, jak zawsze cudne.