Wszystkie zdjęcia Star Profusion sprzed dwóch lat, bo wtedy była najładniejsza .
Do plusów należy to, że zaczyna kwitnąć wcześnie. Pierwsze zdjęcie jest z 14 maja (2015 roku)
Pierwsze kwitnienie jest obfite, potem ma okresy pojedynczych kwiatków i okresy, gdy kwiatów jest więcej.
Pora rozpocząć sezon ptasi
Kowalikowi i sikorkom nie przeszkadzały nawet narzędzia ogrodowe. Robiłam porządki z ziarnami i zanim posprzątałam .... juz ich nie było
Oj tam, nie ma co z tego powodu popadać w depresję. Zaraz człowiek zacznie planować: co kupić, gdzie posadzić, co zmienić, a potem będzie wybierał nasiona, będzie robił zakupy na przedsprzedażach. Będzie snuł plany i wizje przeróżne. I też będzie przyjemnie
no coś Ty nie usuwaj, jest piękna
Ja w zasadzie po necie szukam ale może takie instytucje się nie ogłaszają. Muszę na gruncie sprawdzić. Nawet mam pomysł gdzie . Dzięki za olśnienie
Zostawiam palemki z Dominikany i za kilka godzin fruu do domu
Tu codziennie jadłam śniadanka i obiady
A tak wyglada reszta hotelu, zanurzona w zieleni
Aż nie chce mi się wracać do listopadowej Polski. Jedli pieniędzy wystarczy co roku w listopadzie będziemy wygrzewać tyłki
Dwie taczki które dzisiaj wyrwałam to werbena z samosiewu, już się boję co będzie wiosną.
Chryzantemki były dwie, jedna ciut jaśniejsza, ale gdzieś zniknęła, chyba przemarzła. Tej która została muszę dać wsparcie bo zaczyna się pokładać.
staram się jak najmniej chemii używać w ogrodzie , ale nie zdążę już oplewić tej ścieżki i wczoraj ją pokropiłam bo wiosną próżno byłoby szukać gdzie ona
brzózki Romeczkowe świecą jeszcze
i teraz dopiero widać mój brzeziniak
sosenki to te przygarnięte rok temu od sąsiada i sadzone z gołym korzeniem w samym środku upalnego lata, a modrzewie te co pan im do wysyłki obciął przewodniki bo się w pudło nie mieściły, wreszcie udało mi się wyprowadzić nowe
serduszko dla Was
pod tym akurat wyrosły mi w tym roku maślaki
Nowe karmniki i jednocześnie dekoracje ogrodowe domowej roboty wyprodukowane i powieszone
mrozu nie ma więc powiesiłam w foremkach, żeby się nie urwały
na iglastych fajnie wygląda