Z tydzień temu kupiłam małą sadzonkę właśnie Tardivy.
Możesz coś więcej o niej napisać.
Pliss,,,
Jak szybko przyrasta ??
to prawda,że ma wiotkie łodyżki ??
Kwiatostany, ma chyba duże, sadząc po twojej .
Swoją chciałam prowadzić na pniu.Oczywiście,wiem,że to dłużej.Ale ,żadnej takiej nie mam jeszcze.To tez taką się chce mieć.
Cudna ta Twoja juz jest. A ile ma już latek ??
Co do najwyższych hortensji to jest sporo odmian , które docelowo mogą osiągnąć nawet 4 metry, dotyczy to głównie odmian o ażurowych kwiatostanach, ale myślę, że chodzi Ci o Grandiflorę
Owszem z zazdrością oglądam duże krzaki ale ja takich mieć niestety przy mojej wielkości ogródka mieć nie będę Jak krzak robi się za wysoki stosuje cięcie odmładzające tuz przy ziemi. Jak kiedyś pokażę fotki z dużego ogrodu z mega krzakami to znaczy, że wygrałam w toto-lotka
Kosmosy Iwuś mam od tego roku. Trafiłam na nie zupełnie przypadkiem w kwiaciarni we wsi obok Posadziłam w przechowalniku z trawami i jeżówkami. Mam nadzieję, że uda mi się je przechować.
Diamant Rouge
są wiotkie ale moje formy pienne mają dość krótkie pędy więc ogólnie nie jest to kłopotliwe, te najbliżej środka są podwiązane, za to formy przyziemne dłuższe pędy, jedne stoją sztywno, inne ewidentnie przewieszają się. Próbowałam już różnego cięcia i ciągle tak samo
to miejsce przy brzozach wyglada na bardzo suche....u mnie pod duza brzoza nic nie chce rosnac, wszystko male, opoznione i albo nie kwitnie albo slabo
jak brzozy beda rosly bedzie coraz gorzej, wez to pod uwage i lepiej szukaj czczegos co lubi susze