No to nasionka gipsówki też zapakuję , moja w tym roku też jakać maleńka - nie wiem czy one są krótkowieczne czy ma słabszy rok? W zeszlym roku była ogromna. Zobaczymy za rok.
Wydaje mi się, że cały problem z tym rodkiem polega na tym, że on nie pasuje do charakteru nasadzeń pobliskiej skarpy i rabaty z lawendami i trawami po drugiej stronie. Tam masz nasadzenia tak geometrycznie. Więc może zrobić tu też tak trochę symetrycznie czyli rodka na środek a kule po bokach i podsadzić zimozieloną turzycą. Może wtedy chociaż tą symetrią połączy się z pozostałymi rabatami. No nie wiem...
hmm żywopłot z bluszczu hedera helix, a drzewo -żółte, ale to raczej nie najlepsza opja...
Jeszcze jedna opcja to inny rodzaj bluszczu. Są bluszcze marmurkowe, one takie jasno zielone będą, są też żółto-zielone. Może z nimi pokombinować?
Ten cis to chyba nie tyle żółty, tylko jasno- zielony.Żółty cis = chory cis, a takiego bym nie chciałą) Na razie - po staremu. Jakieś małe wariacje rabatkowe. Ta hakone, to nie za żółta tu jest?