Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Dominiki 15:51, 01 wrz 2013

Do góry
Dominiko jesteś niedoścignionym wzorem!!!! gratuluję wygranej w konkursie.
Twoje donice i kompozycje mnie zachwyciły i powaliły na kolana. Takie wyczucie stylu, gust i indywizualizm jest rzadko spotykane. Bardzo zazdraszczam i błagam o więcej inspiracji z Twojego ogrodu będziemy kopiować

Ps i dziekuję za mobilizację bo bym chyba moich donic nigdy nie wkleiła, wciąż były za brzydkie dla mnie do obfocenia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:48, 01 wrz 2013

Do góry
Bardzo dziekuję WSZYSTKIM, ktorzy zagłosowali na moje kompozycje donoczkowe. Bardzo dziekuję i jestem zaszczycona Chociaż najwięcej zawdzięczam Danusi, gdyż mnie zainspirowała do kompozycji biało-czarnych sezonowych. Zwkle miałam niebieskie kompozycje a w tym roku kopiowałam naszą trendsetterkę Szefową
Jeszcze raz wielkie podziekowania za to, że do mnie zaglądacie i głosowaliscie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:46, 01 wrz 2013

Do góry
trafo napisał(a)
Zmieniasz piękne na piękniejsze Poproszę o więcej obrazków bo zachwytów nigdy dość

Będą brazki wieczorkiem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:46, 01 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Madżenko buziam niedzielnie i konkursowo!

Wróciłaś ??
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:45, 01 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko gratuluje wygranej w konkursie

Wielkie podziękowania
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:44, 01 wrz 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nowa rabata z kulkami obezwładnia ... i jakiego daje kopa Madżen widziałam ... ja wiem, że mi się zdarza o 3 posty smarować ale że Ty też ... joga ? ... rabata ... ? ... czy cuś ?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:44, 01 wrz 2013

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

Będzie pieknie - jak zawsze u Ciebie. Juz to widzę

Aga ja jeszcze nie widzę wiem co będzie rosnąć ale jak mam do namysłu caaaaałą zimę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:43, 01 wrz 2013

Do góry
Domi napisał(a)
A ile to się musiałam naprosić, żebyś wstawiła swoje aniołki konkursowe Gratuluję nie tylko wygranej, ale i nowej rabatki.

Dominiko gratuluję ZŁOTA Należy się jak nikomu
zięki za mobilizację, bo nie planowałam uczestnictwa
Blaski i cienie nowego życia 15:39, 01 wrz 2013

Do góry
Ula Ty kompostownik dla całej miejscowości zrobiłaś? Pożyczysz troszkę miejsca w nim???
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:11, 01 wrz 2013

Do góry
O to chyba juz wróciłaś Pokaż jak trawa urosla
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:10, 01 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Czytam o Twoich kłopotach z serwisami sprzętowymi...ciężka walka. U mnie w piątek znowu Bosch był do płyty indukcyjnej...sklep ich wysłał (niezgodność towaru z umową)...i znowu to samo...jeszcze nie wiem, czy mam ochotę się z nimi sądzić...ale na wpisie na fejsie nie pomyślałam...spróbuję jeszcze tego. Dzięki.

Nowa rabatka pięknie wyszła. Co to za żółtawe trawki na obwódce? Jakieś carexy? Jakie?

Bosch=Siemens....

Żólte trawki niskie to tatarak, opisany dlaczego jest u mnie powyżej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:08, 01 wrz 2013

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Inspiracja cudna ! Nie sądziłam że lawenda daje tyle mozliowści - zwłaszcza stylistycznych Cudo!

Agnieszko od lat jestem zakochana w lawendzie... Tylko od lat nie mogę sobie poradzić z jej brzydotą zimą i wczesną wiosną dlatego szukam sposobów na nadanie urody rabatom z lawenda. Chciałabym zrobić reprezentacyjną rabatę przed płotem z miskantami (zebrinusy, które mi się pięknie rozrosły i mogę je wiosną podzielić) , z lawendą, kostrzewą siną i berberysami. Miały być tawułki ale zamieniłam je na lawendy, gdyż rabata będzie na skarpie z południowym słońcem, wysypana żwirkiem , na podwyższeniu, więc lawendzie i kosztrzewie powinno być tam dobrze
Aha mam jeszcze dwie kosdrzewiny do przesadzenia, ktore dodadzą uroku rabacie zimą.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:01, 01 wrz 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Marzenko super zmiana! i grabowy zywopłot boski jak dobrze pójdzie to niedługo swój bedę sadzić
Jakiego masz klona palmowego?

Monika miałam różne klony, już nawet nie pamiętam.... Ten to odmiana trompenburg, kupiłam u Kapiasów za 80 zł.... W przeciwieństwie do kupowanych wcześniej droższych okazów... Gdy ten również zdechnie to nie będę płakać z powodu ceny.... To miejsce, w ktorym rosnie gromadzi wodę spływającą z tarasu (po deszczach i po częstym myciu szlaufem tarasu) dlatego zrobiłam mu drenaż, posadziłam na podwyższeniu i wkoło rósł tatarak. Mimo że tatarak cynamonowy nie cieszy się popularnościa na forum, to u mnie spełnia swoją rolę, wypija nadmiar wody. Dlatego teraz tatarak został przesadzony na linii tarasu i rabaty coby żłopał wodę

Jesli chodzi o tego klona na razie mnie nie zachwyca... Nie rośnie szybko , nie wybarwia sie na mocno czerwony kolor ale poczekam do jesieni...a marzy mi się taki lekko wyginany parasol kształtowany w lekkie bonsai nad tarasem.....ale te ktore szybko rosly i były piekne nie przeżywały w moich gliniastych, podmokłych ogrodach, podobnie jak rh... Teraz się uczymy wzajemnego obcowania. Może kiedyś równiez polubię sie z wrzosami....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:55, 01 wrz 2013

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
co ile posadzilibyście trzy budlejki żeby tworzyły dość zwarty szpaler?

Wszystko zaleźy jaką odmianę kupisz. Moje budleje rosną wszerz na 1,5-2 m więc posadziłabym co 1,2-1,5 m aby narastaly na siebie, pod warunkiem, że będziesz je radyklanie ciąć wiosną , bo budleje tego wymagaja.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:52, 01 wrz 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)
Marzenko pytałaś jakiś czas temu o różę Larissa. Czy wiesz już może jak one się sprawują? Będziesz sadziła?

Dorcia Larissa rośnie u Noemi (ogród Magdalenka) i jest przepiękna. Jeszcze kilka osób ma na forum tę róże i wszyscy się zachwycaja. Ja juz nie mam gdzie sadzić róż.....mam 25 róz okrywowych , 4 austinki, 2 NN a ogród ma tylko 900 m2 a gdzie miejsce na dom, trawnik i bukszpany???. A jeszcze bedzie jedna austinka, na razie tylko obmyslam miejsce dla niej.
Jeśli kiedyś postanowię wymienić fairy lub bonicę to bedzie larissa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:50, 01 wrz 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)
Marzenko czyli rozumiem, ze kulki pozostaną z taką wielkością jak teraz, nie dasz im urosnąć
Nie musiasz odległości mierzyć

Na razie bedą idelanie kulkowane, to nie zdążą urosnąć. Gdy radykalnie tnie się bukszpany to już tak szybko nie przyrastaja. Nawet gdy się zaczną zrastać to mi nie będzie przeszkadzać. Zawsze bukszpany muźona latwo przesadzić (bardzo dobrze to znoszą). Myślę czy jeszcze wiosną nie dosadzić ze dwie kule. Ale jeszcze musiałabym dwie azalie przesadzić....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:47, 01 wrz 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...Marznko..Ty o 3 w nocy, po imprezie jeszcze odpowiadałaś na posty? skąd masz tyle siły...podpowiedz, to zakupię ten cudowny preparat z H.... takiej godziny to ja w życiu na oczy nie widziałam

Ps. ...po laniu Dursbanem robiłaś jakąś kwarantannę dla Tytusa? jak on reagował? a może Dursban nie ma żadnego wpływu na małe czworonogi? ...tak się zastanawiam....

Aga mieliśmy burzliwy powrót z imprezy z powodu naszych M (prowadziła koleżanka 120 km) więc się obudziłam i zasnąć nie mogłam

W czasie lania Dursbanem Tytus nie był wypuszczany na ogród (robiłam to wieczorem), potem zlalam wodą. Na drugi dzień rano znów podlałam rabaty i dopiero wypuściłam psa. To preparat gazujący i widziałam , że odstraszał Tytusa, omijal je.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:44, 01 wrz 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Śliczna rabata - magiczny zakątek, mam pytanie, jak się nazywają trawy przy kulkach?

Jolu te niskie to tatarak cynamonowy, te wysokie z kłoskami (do przesadzenia) to molinia prawdopodobnie caerulea
Co z tym ogródeczkiem począć 11:42, 01 wrz 2013

Do góry
Macham Ewo
Ogród w skali mikro :) 11:41, 01 wrz 2013

Do góry
U mnie limki rosną w słońcu przez caluśki dzień i mają się baaaardzo dobrze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies