Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Bogdzia 10:52, 01 wrz 2013

gierczusia napisał(a)

Nooo Bogdziu ... Standard ... Mam nadzieję ,że nie tęsknisz.... A jak bardzo byś tęskniła , to możesz mnie kiedyś na tydzień zastąpić ..,,

A tak serio .. Odebrałem dziś nagrodę za 20 lat pracy zawodowej ... Matkoooo , kiedy to minęło ?????

Buziam ... Cieszę się ,że zaglądasz bo to wskazuje ,że forma u Ciebie coraz lepiej ,a to jest najważniejsze

No jest trochę lepiej ale nie całkiem i oczy nadal mnie bolą ale przeciez muszę choc troche wiedziec co się u kogo dzieje.20 lat pracy to już dużo ale jak pomyslę ile jeszcze przed Tobą to nie zazdroszczę bo w tej pracy trzeba miec kondycję , dzieci od razu wyczują i wykorzystają każdą niedyspozycję i z tego powodu nie tęsknię za ta pracą już nie dałabym rady , nie ta forma.Miłego dnia Elu bo to już ostatni wolny.
ewa004 11:01, 01 wrz 2013

Mam posadzone trzy limki obok siebie na dwie pada dużo słońca na jedną prawie wcale
I różnica jest duża ,te na słoneczku są większe ,maja zdecydowanie większe kwiaty
Madzenka 11:41, 01 wrz 2013

U mnie limki rosną w słońcu przez caluśki dzień i mają się baaaardzo dobrze
gierczusia 12:44, 01 wrz 2013

anna_g napisał(a)
Ela - pozdrawiam niedzielnie i deszczowo

Aneczko .. Ja również .. Choć u nas deszczu dwie kropeczki , a teraz znów słońce się przebija... Nie wiem , czy się cieszyć , czy płakać ??

Buziaki
gierczusia 12:50, 01 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

No jest trochę lepiej ale nie całkiem i oczy nadal mnie bolą ale przeciez muszę choc troche wiedziec co się u kogo dzieje.20 lat pracy to już dużo ale jak pomyslę ile jeszcze przed Tobą to nie zazdroszczę bo w tej pracy trzeba miec kondycję , dzieci od razu wyczują i wykorzystają każdą niedyspozycję i z tego powodu nie tęsknię za ta pracą już nie dałabym rady , nie ta forma.Miłego dnia Elu bo to już ostatni wolny.

Bogdziu .. Masz rację.. Wiele się w pracy pozmieniało... A co do oczu , to dbaj o nie , choć sądzę że rozsądna z Ciebie Kobita i jak już Cię bolą mocna, to rezygnujesz z zaglądania do kolejnego wątku ....

Ja też mam oczy po operacji , a w tym roku mamy dziennik elektroniczny i siedzenie przed monitorem mnie nie ominie... Ale jakoś muszę wytrzymać... Bolą ale trudno...

Natomiast dzieciaki mam teraz w swojej klasie tak fantastyczne ,że np piecza ciasteczka i potem sprzedają w szkole ,żeby dzieciaki biedniejsze i z domu dziecka mogły uczestniczyć w klasowych wyjściach .. Tak więc cieszę się ,że się z nimi spotkam , choć wakacji żal ...

Teraz pozostało mi ostatnich parę " godzin wolności ".... Buziam Bogdziu
gierczusia 12:54, 01 wrz 2013

Madzen , Ewciu , Gabrysiu.. Dzięki za info w sprawie limki... Choć przyznam się ,że już teraz zbaraniałam ... Najpierw obstawiałam grzyb , popsikałam , ale poprawy brak.. Potem było że przypalenie i sądziłam ,że to prawda... Bo górne kwaiaty wyglądają tak

A te u dołu tak...

A u Was limki rosną w pełnym słońcu i mają się świetnie , ba nawet lepiej niż sąsiadki w cieniu.... I bądż tu mądry ....
gierczusia 12:59, 01 wrz 2013

A teraz Was niestety porzucam , na korzyść małych paskudnych stworzonek , które wchodzą larwom opuchlaków do ciała poprzez różne otwory.. Blllllleeeeee, jak to pasudnie brzmi...

Taki ... Główna broń anty opuchlakowa dotarła : larvanem... I niech trup się ściele gęsto........ A muszę przyznać ,że wczoraj wracałam dość póżno i poszłam na inspekcję antyopuchlakową z latarką i wiecie coooo , ani jednego nie znalazłam ... Po tej Actarze.... Ani jednego paskudnika ...

Ps. Za każdym razem , kiedy grzebię w krzakach przed domem po nocy i to z latarką w ręku zastanawiam się co teź o mnie myślą sąsiedzi ... Pewnie stoją przy oknach z telefonem w ręku i zastanawiają się czy dzwonić do Rybnika już czy za moment
Agnieszka_B 13:02, 01 wrz 2013

gierczusia napisał(a)
A teraz Was niestety porzucam , na korzyść małych paskudnych stworzonek , które wchodzą larwom opuchlaków do ciała poprzez różne otwory.. Blllllleeeeee, jak to pasudnie brzmi...

Taki ... Główna broń anty opuchlakowa dotarła : larvanem... I niech trup się ściele gęsto........ A muszę przyznać ,że wczoraj wracałam dość póżno i poszłam na inspekcję antyopuchlakową z latarką i wiecie coooo , ani jednego nie znalazłam ... Po tej Actarze.... Ani jednego paskudnika ...

Ps. Za każdym razem , kiedy grzebię w krzakach przed domem po nocy i to z latarką w ręku zastanawiam się co teź o mnie myślą sąsiedzi ... Pewnie stoją przy oknach z telefonem w ręku i zastanawiają się czy dzwonić do Rybnika już czy za moment

Nie musisz do Rybnika, do mnie sie wtedy odzywaj
baraga1904 13:03, 01 wrz 2013

...nie wiem co sugerujesz z tym Rybnikiem ale jakby co podejdę w odwiedzinki...
...szukam i u siebie tam gdzie Biomassem polałam i tylko dwie wątłe krewetki zanlazłam.... działa?
gierczusia 13:20, 01 wrz 2013

Ha ha ... Jeszcze fotkę zrobię tym przyjemniaczkom , co to przez otwory wchodzą ......

Są tak maciupkie ,że ich nie widać ... Bo przecież zmieścić się w.... larwy opuchlaka , to wyzwanie niamałe