Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:27, 11 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Reniu też ciekawa jestem gdzie ta donica na froncie przy lewej rabacie

Co do tulipanów to ja na froncie w danikach w żwirku dałam queny, za nimi gdzie rosną żurawki w korze skusiłam się na łan Bleu Aimable - wg fot z netu piękne jasnofioletowe - 100szt czeka na posadzenie także z wejścia będa się z quenami przenikać zobaczymy na wiosnę co z tego wyjdzie

O donicy wyjaśniłam wyżej Oli ... ciągle się robi

Setka tulipanów!!! wow to będzie mega efekt
Ja posadzilam dzisiaj jedynie 31szt queenów, 12 czosnków Purple Sensation i 12szt Mystic van Eijk ... frontowa obsadzona bez Krzysztofów jednak
Sezon 2017 u Hanusi 21:20, 11 paź 2017

Do góry
Aguśiu, dziękuję za cenne informacje dotyczące borówki Rubel. Może to on i jest, bo wszystko na to wskazuje. Ja nabyłam ją w zakładzie doświadczalnym w Strzekęcinie k/ Koszalina. I była to pierwsza borówka na tym terenie. Krzew jest u mnie od połowy lat 80-tych. Czyli już wiekowy i ciągle owocujący..
W tę jesień chcę go odmłodzić, przycinając połowę pędów do ziemi. W przyszłym roku- następne pół.

I jest najsłodszą borówką w moim zestawie.
Mirkowy ogród (początki) 20:59, 11 paź 2017

Do góry
cyma2704 napisał(a)
Mirko widać, że łamiesz się w sprawie stipy, skoro nasiona zbierasz. U mnie co roku setki siewek, nie nadążam z pieleniem. Mam nawet czteroletnią, większość odbija bardzo ładnie. Na zagospodarowanych rabatach wycinam połowę kępy, ponieważ stipa dominuje nad innymi bylinami.

Miskanty kolejne zagoszczą.
Flamingo ładny, już się u mnie przebarwiają liście.

Szałwie to terminatory, zawsze wiosną szybko się zbierają.

Muszę policzyć swoje trawy.

Słonecznych dni.

Hehe zobaczymy wiosną czy się złamie (pewnie tak).Mnie w tym roku przezimowały dwie ale marnie odbiły .Siewek u siebie nie widziałam albo wypieliłam.Zakwitły ze 4 kłoski i z nich nasiona zbiorę. Ty masz śliczne duże Miskanty ,moje malutkie ale urosną i będą cieszyć. Policz trawy .Ja mam 15 odmian.
Ogród za grosze 20:49, 11 paź 2017

Do góry
Rosa napisał(a)
kalina Watanabe wiosną, aż świeci na rabacie. Dlatego pisałam, że powinna mieć odpowiednie tło.

i latem

Ewo, a jak z zimowaniem Watanabe, nie przemarza?
Czytałam, że wrażliwa.
Też się zastanawiam, nad jej zakupem
Ogród Nebel 20:42, 11 paź 2017

Do góry
Nie mogę się oprzeć, żeby nie pokazać co w tej chwili robię...

To nie są ciasteczka do jedzenia na święta... to elementy dekoracji wykonane przez mnie z masy solnej.

Sezon 2017 u Hanusi 20:40, 11 paź 2017

Do góry
Aniu, chyba jednak w kosmos nie wystrzelę.

A fasolkę uwielbiam w każdej postaci. I ponoć od czasu do czasu wskazana dla zdrowotności i ona, i groch.
Bogusiu, jak moje dalie po dwóch dniach ulewy będą wyglądać, tego nie wiem, ale jeszcze kwitną, chociaż ich czas już dobiega końca.

...uDany ogród 20:38, 11 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Danuś a od strony trawnika, a w zasadzie między nim , a chodniczkiem będą jakieś roślinki czy trawnik będzie dochodził do samego chodnika?

Do samego chodnika planuję, chcę żeby zrobił ładne tło dla nasadzeń na rabatach.
Musze mieć chociaż kawałek trawnika...za stawem będzie tylko malutki kawałek i tu od tarasu troszkę.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 20:37, 11 paź 2017

Do góry
Z rewolucji jeszcze wczoraj wykopałam dwie dwuletnie róże 'Lavender Ice'. Były w jednej linii z 'Novalis', ale za duża różnica w wysokości. Lavender Ice dużo mniejsza.
Szukają nowego domku Chętnie wydam je w dobre ręce. Jeśli ktoś chętny to proszę o kontakt. Preferowany odbiór w Krakowie. Ale odpowiem dopiero jutro, bo zmykam do domu bez dostępu do internetu

Mirkowy ogród (początki) 20:33, 11 paź 2017

Do góry
Mirko widać, że łamiesz się w sprawie stipy, skoro nasiona zbierasz. U mnie co roku setki siewek, nie nadążam z pieleniem. Mam nawet czteroletnią, większość odbija bardzo ładnie. Na zagospodarowanych rabatach wycinam połowę kępy, ponieważ stipa dominuje nad innymi bylinami.

Miskanty kolejne zagoszczą.
Flamingo ładny, już się u mnie przebarwiają liście.

Szałwie to terminatory, zawsze wiosną szybko się zbierają.

Muszę policzyć swoje trawy.

Słonecznych dni.
...uDany ogród 20:29, 11 paź 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Dana stworzylas miejsce zaczarowane, które przyciąga mnie jak magnez. Nie spisob oddać tego słowami.

Kasiu, dziękuję kochana za miłe słowa. Ja z niecierpliwością czekam na efekt końcowy mojego "projektu"
Boję się, czy nie przesadzam z tą architekturą. Myślę jednak ,że jak dojdą trawniki, kora i zrobi się ogólny porządek będzie ładnie. OBY

Ogrodowe przygody 20:28, 11 paź 2017

Do góry
tulucy napisał(a)

Dobrze wiedzieć, że człowiek nie jest sam

W kupie raźniej
Ogród Nebel 20:22, 11 paź 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Tego srebrnego wazonika nie widziałam,chyba dopiero teraz go zrobiłaś?
Fotki z podróży jak z bajki...obejrzałam...i mogę pochwalić się,że piłam oryginalną,zieloną herbatę chińską...którą zaparzyła nam Ewa.Pozdrawiamy.

Bogusiu, moja córka z podróży po Chinach - dała mi do obejrzenia - 5000 zdjęć, więc uznałam, że po obejrzeniu takiej ilości fotek, mogę napisać o swojej "małej podróży"

Co do moich robótek ręcznych...tak się rozkręciłam, że ze zrobieniem zdjęć jak zwykle jestem do "tyłu". Eksperymentuję, bardzo mocno - za jakiś czas pokażę 'co mi w duszy gra'.

Ubolewam, że niestety nie mam zdolności plastycznych, ale potrzebuję zajęcia, działania - nuda mnie zabija.

Tak wygląda ostateczny efekt, tego co zrobiłam

Niestety, kolory widziane na zdjęciu, nie odpowiadają rzeczywistości
Sezon 2017 u Hanusi 20:20, 11 paź 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Do weekendu obiad z fasolą będzie -

Haniu, po spożyciu fasolki, będziesz w weekend działać w ogrodzie jak odrzutowiec
Uważaj na Się
Buziaki
Działeczka Asi :) 20:19, 11 paź 2017

Do góry
asiak napisał(a)

I na koniec ja we własnej osobie w różach Ascot

Pozdrawiam wszystkich cieplutko

Asiu, przesympatycznie wyglądasz.
Po różach wcale nie widać, że dopadła je jesień.
Pozdrawiam
...uDany ogród 20:17, 11 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudnie nawet bez słoneczka
A tu gdzie ta trawka i ten rowek w ziemi to będzie nowa rabatka? Czy to teren pod budowę?

Sylwuś juz mi tęskno za słońcem, jakieś zdjęcia wtedy bardziej optymistyczne.
Tam gdzie ten rów,będzie trawnik
Rów będzie pogłębiany i będziemy zakładać drenaż na całej powierzchni, potem tam założymy porządny trawnik. To obszar obok przyszłego, ewentualnego tarasu. Na wiosnę tam wyrównam i wtedy zasieję trawę.

Jak posprzątam teren po naszych tegorocznych pracach pokażę jak to będzie wyglądało w całości teraz wstyd cykać foty
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:16, 11 paź 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dziś nie pada, nawet momentami jakieś przebłyski słonka widać, ale wieje i zimno . Jesień idzie wielkim krokami.

Szałwia jest niezmordowana

Jaka jesień Patrzę na te zdjęca i oczom ne wierzę ,że aktualne są..Piękna ta szałwia.
U mnie liście mało efektowne od dawna mam Czy to możliwe,że za bardzo ją przycięłam ? Jaki jest sekret długiego kwitnienia ?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 20:15, 11 paź 2017

Do góry

W cieniu - zacieniona 20:14, 11 paź 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Fotki z dzisiaj...jeszcze zielono.

Świetne ujęcie ogrodu, widzę je pierwszy raz
Takie perspektywy lubię
Bogusiu, mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku ze zdrówkiem.
Pozdrawiam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:11, 11 paź 2017

Do góry
Warzywnik wciąż czeka na mobilizacje sił.
W ogrodzie słychać szum traw i trawek. Szkoda, że nie wpadłam wcześniej na pomysł wykorzystania w ogrodzie wąskokolumnowych zimozielonych. Fajnie wygladają w trawach.

Kwitną dzwonki Poszarskiego. Ciekawa jestem jak przezimuje sadzona w czerwcu turzyca Kyoto. Sadzone eksperymentalnie w ubiegłym roku turzyce S-s skradły moje serce. Przepiękne są.

W ogrodach formalnych imperata Red Baron wygląda świetnie. U siebie bardziej lubię tę zieloną.

Trzmielina wytworzyła owoce.

Astry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 20:04, 11 paź 2017

Do góry
Udało mi się usunąć jałowca-czupurka, który był wsadzony przed domem. Zmiana był już od dawna zaplanowana, ale szukałam zamiennika.
Nie chciałam wsadzać tam wysokiego drzewa, ani wprowadzać jakiegoś jaskrawego koloru.
Miejsce jałowca zajął zielony klon palmowy ' Scolopendrifolium'. Na razie malutki, ale za klika lat (jak oczywiście przeżyje), myślę, że fajnie wypełni tą przestrzeń.
Przy okazji demolki, aby wykopać jałowca musiałam usunąć bergenie. Chyba już tam nie wrócą. Spełniły przez kilka lat swoją funkcje. Teraz pora na nowe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies