Haha zauważyłam chociaż ktoś inny chciał być gwiazdą Napisałam u siebie, że wg tego co piszą w googlach ta obiela raczej będzie za duża, ale fakt, piękna jest
Dużo lepiej wygląda ten bok, gdzie pół piątku wykopywałem chwasty.
Stwierdzam, że warto było. Tu gdzie zielone zostało grabiłem i non stop coś wyłazi z ziemi. W stronę ulicy czysto.
Dawno nic nie wrzucałem, bo trochę mam doła ogrodowego.
W sobotę teren pod rabaty i trawnik przejechany był glebogryzarką. Zabieg się nie udał, bo było za twardo.
Od ponad 1,5 tygodnia walczyliśmy z innym problemem. Studnia wykopana na jesieni nie miała odpowiedniego przepływu. Hydrofor ledwo wodę zaciągał i ciśnienie na wylocie było małe. Do węża ogrodowego może i ok, ale nie do moich planowanych nawodnień. Pan od studni nie miał już pomysłu i przyjechał ostatni raz, by udowodnić, że woda jest. Ale się nie daliśmy, ostatecznie obciął rurę i oddał pieniądze. Po niedzieli ma być nowy fachowiec.
Teraz jeszcze zimno, pada. No nie idzie to wszystko
Ochłodzenie wstrzymało proces przekwitania wiśni, mogę się jeszcze nimi cieszyć
Piwonie już w pąkach bardzo zaawansowanych. Kukliki kwitną, są świetne, będę je sobie dzielić.
Ambrowiec już w liściach, buki zaczynają wypuszczać.
Czosnki w stanie w jakim zazwyczaj są w maju. I gilenia moje zeszłoroczne odkrycie, lubię bardzo.
A na mojej pięknie wyściółkowanej rabacie pojawił się kret
Martwię się bardzo o Annabellki któe dzieliłam i przesadzałam w zeszłym roku, nie wypuściły nic, smutne badylki sterczą z ziemi A do tych co wypuściły dobrały się ślomole brrr
Dziewczyny i chłopaki potrzebuję porady dotyczącej tej rabaty. Brakuje mi teraz czegoś co by tam kwitnęło, są tylko tulipany ale to za mało. Ta rabata się budzi latem, fajnie wygląda jesienią, ale teraz no jest bez szału. Wywaliłam z niej miscanty Zebrinus bo zajmowały za dużo miejsca. Po lewej wiśnia tybetańska, na środku oczar, dalej 3 buki Dawyck Purple. Są jeszcze hortensje, 3 Vanilki i jedna Candle Light. Oprócz tego bordowe gaury, jedna nie wstała po zimie, białe liatry, werbena patagońska, jeżówki, bodziszko Rozanne i seslerie jesienne. No i tujki Danica i cisy prowadzone w kulki. Dosadziłam jedną piwonię, ale nie wiem czy w tym roku zakwitnie.
A bodziszka mi coś dopadło. Grzyb to czy co?