Dla porównania wielkości moja mama wąchająca Eskimo
o Eskimo się bałam, z kwiat przemarznie bo to była pierwsza zima bez okrycia, a Ona dała radę wbrew pozostałym
fotergille mam w dwóch różnych miejscach ogrodu w skrajnie różnych stanowiskach i ziemi, nie wykazuje różnic poza kolorami jesiennymi w słońcu ma bardziej wysycone.
a to już obiela
Drugi budynek na działce już jest po sławojce która była pierwszą samowolą budowlaną
buahaha piękna ta szopka nie jest ale kosze na śmieci I worki nie będą na widoku. A ja na szopkę patrzeć nie będę bo z domu jej nie widać jest zaraz przy wjeździe na działkę 7k
Folię zdejmę jak będzie może trochę mniej wietrznie i cieplej, zaczęłam ale ręce mi zgrabiały i zrezygnowałam
Od dawna poluję na takie poidełko i zdradź mi proszę, gdzie je nabyłaś...
Roślinność szaleje już od kwietnia...wszystko pięknie wygląda i woła z daleka po zapylacze, których jakoś mało o tej porze...Gratuluję kolejnej wystawy, a w ogrodzie powoli zrobisz...sezon długi...
Aniu, cóż to za ciekawe kule poprzeplatane szafirkami...urocze...
Napatrzyłam się na królestwo tulipanowe...oczy wyszły mi z orbit...no cudnie masz w tym TULIPANOWIE...
Moje ulubione narcyzki, żadne tak nie pachną, jak te, no i kojarzą się z babcinym ogródkiem, może dlatego tak je lubię.
Mam małą kępkę, słabo mi rosną, ale i tak się cieszę, że są.
Budleje zawsze tnę nisko nad ziemią, bo zazwyczaj mi przemarzają.
Szklarenka bardzo zgrabna.
Nie jestem za bardzo w temacie ale warto pamiętać, że rozplenica LadyU to wielki potwór!
Ja już mało komu ją polecam chyba, ze ktoś ma naprawdę potężny ogród. Do tego planujesz je w sąsiedztwie brzóz, które kochają wode. Rozplenica aby pięknie kwitła i nie była pokładająca potrzebuje albo bardzo wilgotnego stanowiska albo systematycznego podlewania.