Jak zwykle muszę pozachwycać się Twoim leśnym ogrodem, zaczarowane miejsce po prostu.
Piękne te tiarelle. Czy liczyłaś kiedyś ile masz gatunków i odmian roślin, ogromna różnorodność, niczym w ogrodzie botanicznym.
Przy okazji mam pytanie. Czy budleja powinna już dawać znaki życia? Mam posadzoną budleję w zeszłym roku w doniczce i na razie brak jakichkolwiek oznak życia.
Teoretycznie ostatnie w tym roku.
Będzie czas na porządkowanie i ustawianie wszystkiego.
Chyba, że... będzie jeszcze jedna rabata Obrońca trawnika zaczyna uginać się pod moim pomysłem zrobienia rabaty obok tarasu, żeby osłonić się przed drogą.
W tle załapał się diy projekt domku dla Młodej. W majówkę go będziemy kończyć.
Zuziu! Koty są fotogeniczne. Z tym jest kiepsko, kocice Mania i Ninka już zaczęły się trochę tolerować, ale z białym kocurem Igorem gorzej, żadnej zmiany nie widać, nadal walki, tylko kupka biało-czarnej sierści zostaje. Teraz jeszcze syn przywiózł na tydzień swojego psa Miętusa, Igor go prowokuje, potem syczy na niego, Ninka boi się go panicznie i całe dni spędza w garderobie, tam czuje się bezpiecznie. Istny dom wariatów.
Czosnek niedźwiedzi pojawia się u mnie w różnych miejscach, rośnie gdzie chce. Smaczny, niekłopotliwy,
ładnie kwitnie, wspaniała roślina.