Nie okrywać. Podlać dobrze, wyściółkować korą przekompostowaną, wywalić plastik brezent ze skarpy, aby się nie osuwała zamontować specjalną "kratkę" skarpa jest nieco źle wyprofilowana zbyt wielki "garb" , powinna albo mieć murki, albo łagodniejszy stok, albo szerzej po prostu.
Będzie sporo planów ogrodów stworzonych na te potrzeby (warianty), inspiracji i oczywiście bardzo dużo nowych zdjęć, nigdzie nie pokazywanych, nawet na Ogrodowisku.
Ktoś pytał o jałowce prawie kuliste, nie mam zdjęcia Gold Star. Oczywiście chodziło o Blue Star. Blue Star też nie mam na poczekaniu zdjęcia. Ale znalazłabym, mam prawie wszystko Oczywiście umiem odróżnić Gold od Blue i wiem jakie to kolory Oczywista pomyłka wyynikająca z ilości postów jakie codziennie ogarniam.
Posta poprawiłam.
Maja jest nagrana..czekam czekam Książka angielska i amerykańska z moim ogrodem jest w Amazonie, szczegóły na I stronie wątku. Inna książka (tym razem moja całkowicie)- niebawem, czyli w marcu
Dwa worki duże nazbirałam, nagrabiłam a dziś mam cały ogródek zasypany 2 cm wszędzie to włazi ...myślałam o czymś takim Black&Decker GW3050 (Akumulatorowa dmuchawa do liści, 3-w-1