Nie okrywać. Podlać dobrze, wyściółkować korą przekompostowaną, wywalić plastik brezent ze skarpy, aby się nie osuwała zamontować specjalną "kratkę" skarpa jest nieco źle wyprofilowana zbyt wielki "garb" , powinna albo mieć murki, albo łagodniejszy stok, albo szerzej po prostu.
Będzie sporo planów ogrodów stworzonych na te potrzeby (warianty), inspiracji i oczywiście bardzo dużo nowych zdjęć, nigdzie nie pokazywanych, nawet na Ogrodowisku.
Ktoś pytał o jałowce prawie kuliste, nie mam zdjęcia Gold Star. Oczywiście chodziło o Blue Star. Blue Star też nie mam na poczekaniu zdjęcia. Ale znalazłabym, mam prawie wszystko Oczywiście umiem odróżnić Gold od Blue i wiem jakie to kolory Oczywista pomyłka wyynikająca z ilości postów jakie codziennie ogarniam.
Posta poprawiłam.
Maja jest nagrana..czekam czekam Książka angielska i amerykańska z moim ogrodem jest w Amazonie, szczegóły na I stronie wątku. Inna książka (tym razem moja całkowicie)- niebawem, czyli w marcu
Dwa worki duże nazbirałam, nagrabiłam a dziś mam cały ogródek zasypany 2 cm wszędzie to włazi ...myślałam o czymś takim Black&Decker GW3050 (Akumulatorowa dmuchawa do liści, 3-w-1
a ja się "wkręciłam" od kiedy mieszkamy w Wilczej
tu jest tyle ptaków ... mam lasy za płotem...
staram się każdego "z imienia i nazwiska" w Wilczej powitać
mam 2 sroki w ogrodzie..pana i panią i jakoś na szczęście w zgodzie z sikorkami żyją...
..kosy są, rudziki tez...
dokarmiam sroki, również po to, żeby się nie interesowały innym jedzonkiem piękne, ale rozbójnice ...
Jak popatrzyłam na te hortensje, to poczułam się jak W Kiftsgate we wrześniu edit..teraz doczytałam...że to jest Kiftsgate Myślałam na początku, że to u Ciebie.
Ze mnie też ornitolog żaden, ale podziwiam ptaszki niekoniecznie znając ich nazwy. W tym roku miałam młode sikorki, jedną porwała sroka, gdy uczyła się latać Kosów w tym roku nie było.