Cały piątek i pół soboty śmiałam na taczkach
Wyściółkowałam calutką rabatę, jestem zadowolona, że się z robotą wyrobiłam przed zmianą pogody. Zostało mi jeszcze drugie tyle kompostu
Rabata z kompostem wygląda zupełnie inaczej. Tam gdzie włóknina będzie jeszcze dorobiona ścieżka do kompostownika.
Z gorszych wieści to padła mi jedna hortensja Annabell na rabacie grabowej, była podkopana prze kreta. Wykopałam ją i przeniosłam na regenerację w inne miejsce, a jedną z tych co żyła podzieliłam na dwie żeby uzupełnić brak. Obawiam się, też o Annabellki, które jesienią przesadzałam, nie widzę na nich póki co oznak życia mam nadzieję, że ruszą bo jak nie to moja wizja rabaty padnie.
Czy u Was żeleźniaki też już chcą kwitnąć? Znalazłam nawet pąk kwiatowy na jeżówce.
Oj jak już żółte Ci się zaczęły podobać to masz tak jak ja. Wiosną to już chyba każdy kolor mi się podoba Śliczny jest ten pastelowy żółty z różwym, to chyba blushing lady.
Majówka jak tylko pogoda pozwoli będzie spędzona imprezowo i rekraacyjnie. Syn ma urodziny 30.04 i ma plan na ognisko z kolegami Palenisko jest superowe i przez półruszt można nie odpalać grila.
Co do seslerii i przeciągnięcia, nie wiem czy dam jej jeszcze szansę w tym miejscu, jak spotkam sadzonki większe to tak, bo już nie mam z czego dzielić, przemyślę Mam tam ochotę lekko pozmieniać.
Hasło tego sezonu "ale że już???"
Floksy, czosnki, peonie, no coś niesamowitego o tej porze roku. Co nie przeszkadza mi podziwiać
Ale wszystko szybkiej też kończy i to jest gorsza strona tej sytuacji. Teraz się ochłodzi, może szaleństwo przystopuje
Myslalam ze wschodza kirengeszomy a to tarczownice, kirengeszomy wciaz cicho ale licze ciagle ze rusza, maja idealna miejscowe
A to żurawka od Ani Żulawianki, w zeszlym roku porozdzielałam na male kępki, pieknie sie wziely i rosna. Lubie te limonkowe żurawki i akcenty na rabatach
czesciowo ogarniety "mokry brzuszek", potrzebuje dokupic śmialow darniowych. Ale to juz jak skoncze calosc i poutykam je tu i ówdzie. One robia klimat rabatom.
Tu widac ile mi jeszcze zostalo do odchwaszczenia tej gehenny, najgorzej ze pelno tam slimakow, z drugiej strony teraz wylaża wiec troche z nich obczyszcze wylegarnie