Ewcia, nadrabiam zaległości, albo raczej usiłuję
Zdjęcia Twoje z lata - no cóż - budzą emocje wieeelkie, kiedy za oknem śnieg, a w głowie plątanina myśli
Ten bodziszek z szałwią to jaki???
Masz bardzo ładne zakątki z hostami a to z piodełkiem bardzo mi się podoba bardzo lubię takie miejsca z takimi nasadzeniami i zawszę sobie myślę, że mam ich u siebie zdecydowanie za mało
Od kiedy są oczka, kot uwielbia z nich pić. A ja lubię obserwować jak to robi i nie tylko on. Fajnie wyglądają kąpiące się ptaki i przysiadające owady, żeby sie napić
Miałam pierwszy raz tunel w tym roku. W takim układzie jak Twój dawałabym na wąskich jeden rząd, a w tej szerszej dwa dla przewiewu. Mój sąsiad na takiej wpycha 3 rzędy na mijankę, w poprzednim sezonie o dziwo nie obcinał dużo liści i nie złapały mu ZZ. Odstępy jak Basiek co około 50 cm. Prowadziłam na jeden pęd prawie wszystkie. W tym sezonie spróbuje kilka poprowadzić na dwa.
Chyba dużo cebuli jadasz albo profilaktycznie jako obronę przed szkodnikami pojedyncze cebulki upychasz, co? Mam chyba 4 odmiany bazylii, w tym tajską. Jak będziemy się widzieć przypomnij mi to Ci odsypię troszkę nasionek jak chcesz
Bożenko, żmijowca nie widziałam, ale za to chodzi za mną od jakiegoś czasu cykoria podróżnik. Rośnie tego masę przy drogach. Miałam nawet nasionka, ale wyrzuciłam przez przypadek.
Tez zobaczyłam ją u Andy. W tym roku koniecznie musze ją zaprosić.
Jestem bardzo ciekawa, czy żmijowiec jest tak jak naparstnica tylko dwuletni, czy przetrwa dłużej. raz piszą tak, raz tak, ale jeśli się sieje to w sumie wszystko jedno. Szkoda, że nie rośnie u mnie w pobliżu.
Zimą wszystko co kolorowe jest ładne
Najważniejsze, że nie tylko ładnie wygląda, ale dobrze radzi sobie z suszą. Coraz częściej patrzę na takie rośliny, które nie wymagają ciągłego podlewania. Chociaż moje te, które przetrwały w ogrodzie są już przeze mnie zahartowane pod tym względem
Tak sobie o Tobie dziś myślałam, że albo gdzieś sobie wyjechałaś, albo z jakąś ciekawą lekturą się zaszyłaś przy kominku, albo dosłownie, że Cię zasypało
Aga, no ale widoki masz cudne Ta brama zaprasza do zaczarowanej krainy śniegu