Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Moja codzienność - ogród Oli 21:19, 18 kwi 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
Wczoraj robiliśmy rewolucje w warzywniku

skrzynie po czterech sezonach zgniły... i ledwo się kupy trzymały...

ale marzenia się spełniają

Pięknie! Pamiętam jak pisałaś, ze marzysz o takich
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:12, 18 kwi 2018

Do góry
W warzywniku wszystko posiane,czekam tylko jeszcze na pomidorki.

Gracilimusy cudnie rosną

Red Baron

I coś kwitnącego

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:02, 18 kwi 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Polinko, fajny ten kącik leżaczkowo-stolikowy. Jakby stolik dostał blat, to mógłby mieć 3 nogi? Trójnóg.

I Kwartet pokazuje same smakowitości.

Myślisz, że mogę ID ściąć po kwitnieniu, jest częściowo przemrożona a w części zielona i teraz kwitnie i nie wiem, co mam zrobić a to wielkie kępy - czy po wyrównaniu do zera urosną?

Ewko, taki trójnóg już mam i niestety nie pasuje.

Z carexami też mam w tym roku podobny problem... Toszka tydzień temu doradziła aby nisko sciąć i podlać pokrzywą. Dzisiaj już wszystkie suche żdzbła lekko wychodziły po pociągnięciu. Opryskałam skrzypem i zobaczę co się będzie działo...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:57, 18 kwi 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Moje graby w podobnej fazie rozwoju

MAcham

Cześć Reniu
Dzisiaj już graby w liściach

Pozdrawiam!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:36, 18 kwi 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiek,prosze pokaż montanę w sezonie NAjlepiej w jakimś szerszym kadrze.
Kolejna trawka na liści hahaha a ja zapominam cały czas :/
Kiedyś będzie tu ogród 14:57, 18 kwi 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu,mogłabyś pokazać montane w sezonie i jesienią?
Polinko to jedyne fotki jakie znalazłam. Ale nie chodzi o to, że ona nie ładna i jej nie focę. Poprostu rośnie w takim nie do końca 'dorobionym' miejscu ( stanowi skarpety strzępka)i zawsze w kadr wchodzi dziki teren, który nie nadaje sie do pokazania.
Z zeszłego roku:

18.07

23.11

12.12

Rozpoznawanie chorób i szkodników 09:26, 18 kwi 2018

Do góry
Adela

Stosuję w stężeniu 2 - 5%, czyli 20 - 50 ml/1 l wody lub mieszaniny, którą podałem wyżej. Można zwiększać stężenie zależnie od potrzeb, ale najważniejsze jest działanie zniechęcające/odstraszające. Wyciąg wrotyczowo - piołunowy Polinka nazwała miksturą, gdyż działa także na szkodniki glebowe.
O działanie różnych środków eko pytaj również na wątkach ludzi je stosujących, gdyż podaję czasem dane empiryczne, a oni już wyrobili sobie o nich opinię, której często nie znam.

Pozdrawiam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:47, 17 kwi 2018

Do góry
Kasiek,prosze pokaż montanę w sezonie NAjlepiej w jakimś szerszym kadrze.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:56, 17 kwi 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Kilka zdjęć z tego tygodnia bo chyba u wszystkich codziennie coś nowego się zieleni

Graby fastigiata jeszcze moment i będą w liściach.

Moje graby w podobnej fazie rozwoju

MAcham
Kiedyś będzie tu ogród 23:24, 16 kwi 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Czy ona wg Ciebie należy do takich poukladanych carexow czy raczej wprowadza bałagan na rabacie? Wiem,że to może być głupie pytanie...

Polinko jutro poszukam jakiś fotek, ale nie wiem czy pomogę bo rosną one w takim miejscu, że na fotki z szerszym kadrem jeszcze nie ma szans.
Czy są poukładane..hm... dla mnie tak.... Powiedziałabym, ze to mistrzowie drugiego planu- niby nie rzucają sie w oczy (poza jesienią) a są bardzo potrzebni.

ryska napisał(a)
Grill bombowy
Czy ten carex Montana rośnie w pełnym słońcu?
U mnie Renatko carex montana rosnie w pełnym słońcu i ma się dobrze.

Mira104 napisał(a)
Uwielbiam wiosnę i te piękne kolory. Fakt, że wszystko wystartowało i rośnie w oczach. Toszka, gdzie Ty znowu wybyłaś hmm, ładnie to męża tak porzucać
Miro ja też uwielbiam, choć wolę jak wszystko stopniowo rusza, a nie 'buch' i już. Nie wiadomo za co się brać.
Toszka już wróciła (zakładając, że nie spóźniła się na samolot). Od męża czasami tez trzeba odpocząć.

Kiedyś będzie tu ogród 18:14, 16 kwi 2018

Do góry
Czy ona wg Ciebie należy do takich poukladanych carexow czy raczej wprowadza bałagan na rabacie? Wiem,że to może być głupie pytanie...

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:16, 16 kwi 2018

Do góry
Basiu murek też zrobiłabym teraz inaczej, a konkretnie- nie zrobiłabym wcale. Ale już się mleko rozlało i trzeba się pogodzić z tym, co jest i zagospodarować najlepiej, jak się da.
Basiu ogrodzenie nie brzydkie samo w sobie, ale drugi raz też zdecydowałabym się na inne Grymaśna jestem. Tulipany kwitną. Późną jesienią po posadzeniu znacznej ilości w otchłaniach garażu mego znalazłam jeszcze kilka paczek- tej samej odmiany. No to dosadziłam. I są wyraźnie niższe i rozwijają się wolniej, niż te posadzone wcześniej.

Toszko- bardzo Ci dziękuję za pomoc z cisami, miksturami oraz za głos w sprawie koła. Jesteś źródłem wiedzy!
Dodam tylko, że biały "nalot"- pozostałości z miksturu spłukał deszcz, który padał po południe w piątek.Mam nadzieję, ze zanim to nastąpiło, miktura zdążyła wniknąć do krwiobiegu

Makadamia mówisz, że Tobie nic się nie pieni ani nie wychładza Mi nic rosnąć nie chce- zamienimy się?
Swoją drogą podziwiam za zaangażowanie i eksperymenty. Mój Syno miałby reakcję zbliżoną do Twojego starszego

Dorka jak tam weekend? Grill był? Procenty były?

Kamila- nie dyskutuję- trza ciachać, to ciacham. Też mi żal każdego centymetra, ale ....żeby było lepiej musi być gorzej Tak to szło?

Asiu ze Skarbonkowego- pryskałam, a raczej podlewałam konewką z sitkiem po cisach miksturę made by Toszka- 20% roztwór mocznika + florovit według wskazań na opakowaniu. ALE są obostrzenia znaczne, co do możliwości zastosowania tej mikstury- Toszka pisała kilka stron wcześniej.

Iwka kolejna doświadczalna Bestyjko Temperaturę mierzyła- no nieźle, nieźle

Polinka, ale kucanie z kolei ponoć dobre na pośladki

CO DO KSZTAŁTU RABATY:
Asiu ze Skarbonkowego, Gosiu z Bylinowego, Anbu, Anula Zana, Basiu, Wichrzycielko, Dominiko, Asiu i Mrokasiu- dziękuję bardzo, że zabrałyście głos- ostatecznie ułatwiłyście mi podjęcie decyzji- będzie wersja nr 1 z niemal kołem przed oknem kuchennym.

Toszko- przestrzału nie ma- widnokrąg będzie się kończył na dębie i powstającej rabacie kolistej pod oknem kuchennym- dalej wzrok się nie przedrze

Iwi- no mi i mojemu eMowi bardziej wersja nr 1 podeszła. Pan od darni wstępnie ma być w tym tygodniu. Najgorszy czas, bo mają mnóstwo zamówień- to wertykulacja, to pielęgnacja wiosenna. Ale mam nadzieję, ze mnie gdzieś upchnie

Księżycowy... 18:56, 15 kwi 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Piękna, zielona wiosna u Ciebie Aguś!
Też zwróciłam uwagę na nowe rabatki Świetnie wszystko wyszło.

Mam nadzieję dokończyć trawnik z tyłu domu do czerwca. Wtedy dopiero zrobi się porządnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:10, 15 kwi 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Już rozplenice?? Jaką masz odmianę?

Poli, u mnie na dalekiej północy też już są
Moja codzienność - ogród Oli 14:42, 15 kwi 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Acha, nasze ulubione graby Fajna zamiana.
Zastanawiałam się jakie paliki dać do moich

eM wymyślił zmiany jesienią zobaczymy jak będzie w sezonie ale łącznie z klonem w warzywniku wyprowadziłam wszystkie bordowe drzewa
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:53, 15 kwi 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Anula od początku obstawialam 10 na 2,ale nie, że taka mądra jestem tylko na necie o rolnikach czytałam i o tych proporcjach na 1000 L

Mirko widziałam i priv i u Cię na wątku. Cieszę się, że doszło i, że wszytko zdaje się nadal żyć

Zatem Roma... Ze ja nie dam rady? Że ja nie dam rady? Już karton organizuje! Własnym łokciem tenisisty będę kopać i własny mój kręgosłup będzie pakował (kucajac, a nie schylajac się, bo to zdrowsze dla układu ruchu (nadal przyroda))

Basiu bardziej niż się teraz łączy już się łączyć nie będzie. Ale podoba mi się nazwa-nie ordynarna "półka" tylko wyniosła "podwyższona rabata" - szlachecko

Podobno jeszcze lepsze od kucania jest klęczenie. Takie zalecenie dostałam od rehabilitanta
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 10:52, 15 kwi 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Cieniolubne carexy to Silver Sceptre Pięknie święcą na takich stanowiskach.

Dzięki Poli!
No to mam
Nic chyba tam więcej nie dam.
Droga do spełnienia 10:47, 15 kwi 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Ogród ogarnięty - z pominięciem czegoś a'la trawnik
ale co tam
pozostaje sadzenie hortensji na grabowo hortkową i moich kulasków
sztuk 3
ładne?

Śliczne kuleczki i to cisowe ! Ach...uwielbiam
Działeczka Asi :) 10:43, 15 kwi 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Dzisiejsza wiosna

Piękne zdjęcia wiosny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies