Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 14:54, 03 paź 2017

Do góry
Na koniec z warzywnika - malinki, to ich pierwszy rok, wciąz owocuję. Gdyby było więcej słonka byłyby smaczniejsze, ale co tam - była już tarta z malinami, muffinki, koktaile, ciasto kruche, sok i wciąz jemy na świeżo z krzaczka.

Z Pszenicznej ... 14:52, 03 paź 2017

Do góry
I zaczynają marcinki, jeden jest mój, reszta darowana od kochanych koleżanek, kilka jeszcze grymasi

Z Pszenicznej ... 14:51, 03 paź 2017

Do góry
Cynie wyrwane, w przyszłym roku już tu ich nie będzie. Maliny się zrobiły duże więc dostaną stelaż. W nogi coś im posadzę lub między płotkiem a płytami.

Natomiast buki mają skarpetki z poziomek

aronia powoli się przebarwia

Z Pszenicznej ... 14:48, 03 paź 2017

Do góry
W warzywniku dosadziłam porzeczki - 3 szt czerwonej odmiana Detvan.
Doszło koryto po piaskownicy - szkoda było wyrzucać, mąż wzmocnił a ja znalazłam miejsce dla niego.

Grusza którą mam na rogu ( tu jej nie widać ) idzie out, podobnie jak wisienka posadzona zupełnie bez głowy pod śliwą. Tam tworze zakątek hortensjowy
Wszędzie leży włóknina, czekam aż przegnije wszystko pod nią, wtedy zastosuję ściółkę. A pod śliwą zamierzam trawę utrzymać.

Z Pszenicznej ... 14:43, 03 paź 2017

Do góry
Róże - baroneska

bailando - pierwszy rok

leoś - mam ich 4 szt, uwielbiam za niekłopotliwość

i miejsce do przeróbki Artemisy szt 4 - czy dać im pergolę w plecy z powojnikiem?? muszę zasłonić się od syfniku za siatką

Tu ma być ogród :) 14:42, 03 paź 2017

Do góry
Sesleria z rozchodnikami, albo jeżówką - jak to sadzić - naprzemiennie?

Z Pszenicznej ... 14:40, 03 paź 2017

Do góry
zbliżenie molinii dla Ewy - nic się z nią nie dzieje

niektóre limki jeszcze zdążyły z kwiatem

Bergenia już zaczyna, tak jak część bylinowej, ścielą się już listki brzóz

Z Pszenicznej ... 14:37, 03 paź 2017

Do góry
No i znowu pada, jakby dawno nie padało normalnie... wilgotno wszędzie, łącznie z nosami moich dzieci... robię herbatę z przepisu podawanego tutaj na O.
Pyszna, dziś zrobiłam dla siebie - stoi w dzbanku na podgrzewaczu i się nią raczę

Tymczasem w ogrodzie

Trzmielina świeci, pierwsza powoli gubi już listki.

Miskant przy wejściu wchodzi już w żółty etap

Reszta rabaty jesiennej też zmienia swoje oblicze

Blaski i cienie nowego życia 14:22, 03 paź 2017

Do góry
marba napisał(a)
Urszulo, uroczy masz ten niski płotek w swoim ogrodzie. U siebie mam podobny, staram się jakoś sensownie go czymś obsadzić.

U mnie nie jest sensownie obsadzony. Osobiście najbardziej by mi się podobał biały wychodzący z niskiego szpalerku bukszpanowego

Ale to fajny temat, może ktoś coś podpowie Albo wrzuci inspiracje

Najgorsza jest trawa pod samym płotkiem , nie do wykoszenia więc tymczasowo sadzę każdej jesieni rozchodnik na kolejnym kawałku i użyźniam dramatyczną ziemię. Z jednej strony posadziłam ostrokrzew. Wszystko to prowizorki które przeważnie funkcjonują najdłużej. Ale nie wykluczone że się pojawią bukszpany bo w zeszłym roku zrobiłam 170 sadzonek z patyczków

Droga do spełnienia 14:18, 03 paź 2017

Do góry
Wszyscy na coś czekamy ))) to wpisane w nasz los hihi a zawilce masz wypas tez sobie takie trzy kupiłam ))))Moje jeszcze to nędza

Rozpoznawanie nie zimujących w gruncie 14:07, 03 paź 2017

Do góry
Ewas123 napisał(a)
Bardzo dziękuję za podpowiedzi, jednak żadna z pokazanych roślin nie przypomina mojej. Pędy są dłuższe i są twarde jak w trawach na łąkach - te na obrazkach wydają się mięsiste zbliżone do konsystencji kaktusa. Kwiaty mają tzw żarówiasty kolor ( zresztą przepiękny) są w formie długich,wąskich dzwoneczków . Kwitną od maja do dziś bez przerwy. Bardzi chcę dotrzeć do wiedzy jak ją hodować.
dzięki

Russelia equisetiformis
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:01, 03 paź 2017

Do góry
Ewa- ja tak mam jak gra Polska drużynaTeż kibicuje, ale czasami nawet nie wiem co to za gra....

Asiu-Na pierwszy ogień poszedł środkowy tył tam, gdzie będzie pierwszy żywopłot:0
Wczoraj było tak:

Dzisiaj tak:

dzisiaj po pracy będą walczyć tam dalej (mimo, że na razie pada)

Edi - to jeżeli Ci sie sprawdził, to tez zakupię Popryskam jeszcze w tym roku Ostatnio pryskałam i chwastoksem i mniszkiem i po obu trawnik wydawał się słabszy....
Mierzyłam te prawa rabate na dwa sposoby...musze zobaczyć ile mi drzeqw sie zmieści na tym placyku i od tego też będzie zależało jaki duży będzei i czy rabata będzie jak wyżej czy z tym dodatkowym zębem
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 13:57, 03 paź 2017

Do góry
Aniu pogoda byla wczoraj naprawde cudowna piekna zlota jesien, w krotkim rekawku wiekszosc dnia spedzilam Jedynym minusem bylo, ze wszedzie pelno ludzi, na wszystko trzeba bylo czekac i zamiast podziwiac wioki w kolejkach stac. Kolejka do autobusu, kolejka do windy, potem znow kolejka do windy i do autobusu, potem obiad dostalismy dosc szybko ale za to na statek czekalismy pol goziny, no i w koncu znowczekalismy na statek dobrze ponda godzine i w zwiazku z tym nie zdarzylismy na zwiedzanie najstarszego na swiecie sztucznego lodowiska.

Mój zielony świat 13:56, 03 paź 2017

Do góry
Na koniec Tina w jesiennym lesie
Biała wilczyca skończyła dziś 7 miesięcy

A tu Tinę odwiedził duży kolega Deduś (mastif tybetański)

Ogród w Tarnowie 13:53, 03 paź 2017

Do góry
Richie napisał(a)
...i na rabacie

Śliczny zadbany ogród, pełen harmonii, aż chce się w nim posiedzieć i poodpoczywać
Piękne rabaty z wrzosami, a co to za trawki takie niebieskie?
Mój zielony świat 13:53, 03 paź 2017

Do góry
Dąb

Hortensja dębolistna Litlle Honey

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:52, 03 paź 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Hakone posadzona

Fajna ta hakone ... jaka to?
Mój zielony świat 13:52, 03 paź 2017

Do góry
Winnik zmienny Elegans - koralikowe pnącze

Clematis Golden Tiara

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 13:51, 03 paź 2017

Do góry
mamuska1980 napisał(a)
Tak sem myślę lawenda lubi sucho, a ty masz teren podmokły, czy lawenda da sobie rade. Może zamienić lawendę na szałwię?

Mam u siebie i jasmin i bez i nie wiedziałam gdzie te krzaki wstawić więc poszly za ogrodzenie. Ciekawa jestem jak u ciebie się sprawdzą na rabacie.
Niedługo będę musiała je eksmitować zza plota bo drogę będą utwardzać, jak nie znajdę chętnych to pójdą do kosza.

Czesc Gosiu,

Mam lawende na dzialce, fakt ze w wyzszej czesci i posadzone na malym wywyzszeniu, ale pieknie sie przyjely (wszystkie 24 sztuki) i bardzo ladnie rosna. Posadzilam takie malenstwa w maju, a teraz juz drugi raz zakwitly i sa 3 razy wieksze
Mój zielony świat 13:49, 03 paź 2017

Do góry
Barbula

To jad

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies