Uwierz, że nie jest pusto, a hortensja maczała się w wodzie i leżała na kulach, przez co kiepsko miały, teraz wstawiam sobie hortensję w donicy tam i potem wystawiam. Nie mam gołego widoku.
Trzmielina fortunego - do wyboru albo żółta albo biała, tnij nisko i sadzonkuj żeby pokryła glebę.Z poczatku podlewaj, potem ujmie się i będzie fajnie pokrywała. Do tego dla odmiany daj fioletowe krokusy i białe. Bo trzmielinę jak wybierzesz żółtą, to się zleje z wiązem. Plus kulki z tui Danica? na ten przykład
Dziękuję za poprawienie linków, pooglądałam z wielką przyjemnością (nieco zazdroszcząc uczestnikom tych spotkań). Spotkania wydają się być przemiłe no i ten urzekający ogród móc obejrzeć na żywo, ach zazdroszczę .
Danuś, byłoby cudnie, pachysandry mam sporo, pięknie mi rośnie, ale w półcieniu! Pod Wredeiem mam cały czas słońce i sucho! Dlatego sprawdziła się smagliczka. Masz innego pomysła ?
Mnie się nie podobało to co pokazywał. I to na teraźniejszy czas.( W ogóle mi się nie podobało, robię inaczej, po angielsku.
Sadzę głębiej, w dołek daję przynajmniej wymieszaną ziemię z kompostem, na dno obornika przegniłego (on sadził w grunt bez niczego) Przed zimą nie tnę (duże rany), tylko kopczykuję, śmieszne było to sypanie skoszonej trawy i garstki liści.
Jeżeli tej linii nie jest za dużo. Np. jeżeli przez wąż ogrodowy przepływa np. 20 l na minutę, a linii masz 100 mb czyli 330 emiterów i razy średnio 2 litry każdy emiter wylewa (to jest 660 l) - to jest w stanie to podlać, a jeżeli wydatek z węża jest mniejszy i/lub linii więcej - to będzie problem, bo na końcu linii już nic nie poleci. Podaj jaki wydatek wody i ile masz linii.
Hortensji wielkiej nie ma od wiosny, poszła do ogrodu z przebudowywanym stawem i rośnie sobie wśród innych roślin okazałych, stożek jest od wiosny, zaraz potem wsadziłam, ekran wykopałam razem z horti, miskanta też wykopałam wiosną. Hortensja Phantom była tam tylko przez jakiś czas, gdy ładnie wyglądała, teraz nie ma tam żadnej hortensji.
Widziłam Danusiu, oczy nasyciłam.
Ja sobie zostawiam zima czas na dalsze przemyślenie jak wprowadzić troszkę ładu na różankę. Trawy, trawy, i czy lawenda z szalwią to dobry pomysł.....