Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 11:56, 10 paź 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Przykre wieści Andżeliko,mam nadzieję że to nic poważnego. Zdrówka życzę

Z wrażenia nie podziękowałam, co teraz czynie
Na zielonej... trawce :) 11:55, 10 paź 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

zdrowia życze ...szpital to zło konieczne ...obyś szybko do domu wyszła

Dzięki Justyś Fakt kuku można tu dostać, zwłaszcza bez umilaczy typu net, filmy, laptop...

Nie chcę krakać ale do piątku to pewnie minimum tu pobędę, zobaczymy czas pokaże
Na zielonej... trawce :) 11:53, 10 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Główkowate między stożkami posadziłaś hmmmm- no nie wiem czy będziesz zadowolona. One ładne są w początkowej fazie zielono-fioletowej prosto stoją, a potem jak są całe w rozkwicie to się wyginają na wszystkie strony no i te liście mało efektowne. Moim zdaniem najlepiej je sadzić za czymś wyższym lub głębiej na rabacie.

Czy liście jak będą brzydkie mog ściąc jak w przypadku innych czochów? Centralnie przed nimi będą zielone hakone.... za krańcowymi stożkami beatlesy może trochę je przykryją te liściory... no nic jak nie będa mi się podobać to wywale je stąd

Nigdy nie miałam głowkowatych... sugerowałam się Joli przy tarasie ma w takim małym kwadracie i pięknie wyglądały
Na zielonej... trawce :) 11:51, 10 paź 2017
Do góry
AngelikaX napisał(a)
Makuś zamiatarka świetnie się sprawdza, użyłam dwa razy przed wichurami... super zbiera piasku ani grama na podjeżdzie u mnie spokojnie w skarpetach można hasać
Potem się troszkę pochorowałam i obecnie jestem w szpitalu... dziś eM przywiózł mi neta i laptopa więc mogę troszkę do świata wrócić

zdrowia życze ...szpital to zło konieczne ...obyś szybko do domu wyszła
Na zielonej... trawce :) 11:50, 10 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Z hacone masz rację. Koniecznie posadź zieloną. Ja kupiłam All Gold i posadziłam między tujki danica i mi się nie podoba

Mirello a czemu Ci się nie podoba, skoro masz tam zielono bez dodatków żółty powinien być fajnym dopełnieniem

u mnie przy bordowych żurawkach i jasnych ML mógłby się zrobić mały jarmark
Na zielonej... trawce :) 11:47, 10 paź 2017

Do góry
Weekend nie byl kolorowy, teraz czekam na wyniki z tomografii mam nadzieję, że będzie ok
choć czuje się dużo lepiej i już mnie nosi tak, że o cebulach myślę co w domu czekają i na poczcie
Na zielonej... trawce :) 11:38, 10 paź 2017

Do góry
Makuś zamiatarka świetnie się sprawdza, użyłam dwa razy przed wichurami... super zbiera piasku ani grama na podjeżdzie u mnie spokojnie w skarpetach można hasać
Potem się troszkę pochorowałam i obecnie jestem w szpitalu... dziś eM przywiózł mi neta i laptopa więc mogę troszkę do świata wrócić
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:33, 06 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Brawo TY! Teraz odpoczywaj

PS. Avatar boski
dzięki odpoczywam jak deszcz pada, kiedy przestanie? tyle jeszcze pracy mam, dobrze że w tym roku basen wcześniej sprzątnęłam w ubiegłym roku listopad mnie zastał
Na zielonej... trawce :) 19:39, 05 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

ps. Miejsc na obsadzanie mam sporo jeszcze, ale póki nie jestem przekonana na 100% nie sadzę w danym miejscu, poza tym co będę robić za rok, dwa, trzy jak wszystko naraz posadzę, a ręcę i tak będą mnie świerzbić
nic na siłę - u ciebie dzięki temu nie ma przepełnienia. Szkoda, że ja tak nie umiem z drugiej strony teraz te cebule niestety tak się dobrze nie rozmnażają. U mnie te co nie zostały wykopane zginęły lub przy dosadzaniu okazało się, że są maleńkie. Dużych cebul w ziemi teraz nie znajduję. A te co wykopałam w czerwcu jest ich 2 razy mniej. Może to kwestia podłoża - glina i mokrego lata. Nornic nie mam.
Na zielonej... trawce :) 13:47, 05 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Kasiu to główkowate, więc raptem cztery plamy koloru będą po 25szt Gladiatory w takiej ilości by mi się przydały....

Mnie też...szkoda, że cena Gladiatorów nie jest na poziomie główkowatych
Na zielonej... trawce :) 11:12, 05 paź 2017

Do góry
A i jeszcze na temat zamiatarki po przetestowaniu mogę napisać, ze super zakup eM sam tak stwierdził... wymiata na maksa
Tu ma być ogród :) 11:12, 05 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Właśnie miałam podpytać jak wyprawa do Poznania się udała

Ps. Mi linie proste tu nie leżą, po lewej stronie rabaty pod płotem tez jej nie ma

Stwierdziłam, że wrzucam na luz, nie muszę ich mieć już teraz, tym bardziej jak zobaczyłam ile on tam tego jeszcze ma

Wyobraź sobie, że Pan mi podesłał maila z cała serią zdjęć swojej kolekcji, a wczoraj wisiałam z nim z godzinę na telefonie i zdradził mi trochę tajników ich uprawy i pielęgnacji

Oczywiście wspominał, że mu jedna Pani niedawno ogołociła plantację z kul na pniu
Na zielonej... trawce :) 11:11, 05 paź 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Kurcze chyba też się pokuszę

Mam nadzieję, że dadzą radę.... w sumie jakoś bardzo mokro pod dachem nie mają więc raczej, o młode korzonki, że zgniją się nie marwię
Na zielonej... trawce :) 11:10, 05 paź 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Mazan polecił mi Tebu na rdzę. Z Topsinem zapytaj Navi

Dzięki podpytam
Na zielonej... trawce :) 11:09, 05 paź 2017

Do góry
iwka napisał(a)
nie mam właśnie muszę się rozejrzeć za trochę grubszymi, patrzyłam w jednym ogrodniczym to mają takie hihi jak palec może pieńki, cienizna. W drugim pytałam to babka mówi że raz sprowadzali na indywidualne zamówienie

morał jest taki, że będę zamawiać i przywozić z daleka

Moja siostra miała gdzieś namiar pod Krakowem - nie czy to blisko Ciebie ale jak co mogę podesłać
Na zielonej... trawce :) 11:08, 05 paź 2017

Do góry
Iwonka chodziło mi, że za szybko uporałam się z tematem... mam spokojnie jeszcze dwa miesiące

Oj to poszalałaś będzie czad wiosną u Ciebie

ps. Miejsc na obsadzanie mam sporo jeszcze, ale póki nie jestem przekonana na 100% nie sadzę w danym miejscu, poza tym co będę robić za rok, dwa, trzy jak wszystko naraz posadzę, a ręcę i tak będą mnie świerzbić
Tu ma być ogród :) 11:04, 05 paź 2017

Do góry
Właśnie miałam podpytać jak wyprawa do Poznania się udała

Ps. Mi linie proste tu nie leżą, po lewej stronie rabaty pod płotem tez jej nie ma
Tu ma być ogród :) 10:07, 05 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Widzisz same plusy Głównym argumentem może być właśnie, że ciasnawo na rabatach i że szkoda tego dobra się pozbywać... lepiej żeby w ogrodzie zostało niż obcym wydawać

Do rozmowy muszę być dobrze przygotowana, więc każdy argument cenny
Tu ma być ogród :) 10:02, 05 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Hahahha Powoli przygotowuj grunt.... nie tylko ten w ogrodzie

dobrze, że czasu jest sporo, bo to moze być długotrwały proces
Na zielonej... trawce :) 14:40, 04 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Dobrze wykalkulowałaś moje brzozy były patyki ale wysokie ( 4-5m czyli mniej więcej tak jak teraz) Foto wkleiłam wyżej

Jakie wysokie masz na oku?
nie mam właśnie muszę się rozejrzeć za trochę grubszymi, patrzyłam w jednym ogrodniczym to mają takie hihi jak palec może pieńki, cienizna. W drugim pytałam to babka mówi że raz sprowadzali na indywidualne zamówienie

morał jest taki, że będę zamawiać i przywozić z daleka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies