Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:40, 23 lip 2013

Do góry
Miłego dnia
U nas ma być dzisiaj ochłodzenie do 26 stopni w Suwałkach 18...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:39, 23 lip 2013

Do góry
Iza ale si napatrzyłam Twoimi oczami na piekny, klimatyczny ogród Irenki !
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:33, 23 lip 2013

Do góry
reni napisał(a)

No, masz rację..wstyd jak nic.. pozdrawiam

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:33, 23 lip 2013

Do góry
Małgoś ale kawał roboty odwaliłaś. Już we wrześniu bedziesz się cieszyć z ogrodu. Tylko podlewaj
Ogród Tosi 23:28, 22 lip 2013

Do góry
I nie pochwaliłam pieknie przyciętej lawedy ze stipą!!! Ślicznie
Ogród Tosi 23:28, 22 lip 2013

Do góry
Zrobiłabym trójkącik A w projecie Danusi je masz?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:26, 22 lip 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

U mnie tak samo, upały drugi tydzień. Bikini obowiązuje w ogrodzie Już dziś podlewałam tegoroczne nasadzenia, co nieczęsto się zdarza.
Pozdrówka. Incrediball są incerdible, hi hi. Ale ja wolę te horti z kwiatostanami w kształcie stożków, zdecydowanie. Te będę podziwiać u Was.

Aga ja natomiast wolę kule. Chciaż nie mogłabym się na jeden typ zdecydować....

Ps gdyby nie komary piekne lato w ogrodzie by było....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:24, 22 lip 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Jakoś czytam od tyłu do przodu.
Nie wiem czy coś zdecydowałaś ws miejsca po kosaćcach?
Mi podoba się tam w wersji "po obcięciu" czyli, że coś niskiego.
No, niestety nie wiem co by to miało być a może kulka na nodze?)
Wiem, dużo pogadałam - nic nie pomogłam

Jak patrzę na te motyle to chce mi się kupić budleje - czy ona długo tak wabi te "pawie oczka"?
Dzisiaj widziałam też motyle na budlei w casto - bardzo się zdziwiłam.

Każdy głos się liczy : Dumam mam czas ok tygodnia...

Budleje kwitną od lipca do wrzesnia, Tylko trzeba je ostro ciąć wiosną , bo się potwory rozlazłe robią...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:22, 22 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Madżen - ależ pędzisz A ja tu przed telewizorem śledzę narodziny królewskiego potomka Ale Twój ogród zdecydowanie fajniejszy do oglądania

Hi h jutro rano na TVN 24 skrot obejrzę, będę na bieżąco. Z wiadomościami startuję ok 5:55
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:21, 22 lip 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)

Marzenko mam bunkier wodny pod podjazdem do domu.Nie padalo porzadnie juz kilka tygodni,pomimo ze podlewam ogrod codziennie,ziemia jest spekana,rozstepy sa na 2 cm Woda w kranie ledwo ciurka,jest slabe cisnienie,wiaterek wysusza wszystko w popiol. Jak nie powodz to susza U nas zaczynaja mowic o suszy ostatnich ilus tam lat,mam nadzieje ze tylko dziamgaja jezykami bo nic innego nie maja do roboty.

Qurcze i co robić???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:21, 22 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
to może ten wiatr, kóry wieje od dwóch dni przywieje mi temperaturę. W ciągu dnia bylo u mnie ok 22st

Na bank... W sobotę u nas ma być +34... Grecja dobrze, że w urlopu nie brałam w wakacje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:20, 22 lip 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Mi też wszyscy zniknęli po 21ej

Codziennie świrują powiadomienia, np nie odświezają się albo przerzucają mnie do starszych postów....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:19, 22 lip 2013

Do góry
Pragnę donieść, że nie mam swoich typów hortensjowych. Wszystkie cudne, niepowtarzalne. Jak się napaczyłam w ogrodzie botanicznym to jeszcze bardziej się zakochałam.....
Na mojej rabacie mam 6 incrediball, 5 you and me, 4 ogrodowe moźe forever ever???, 3 lilmlajtki, ktore wyglądją jak olbrzymy, 2 magical moonlight i jeszcze przesadziłam z donic dwie białe ogrodowe a kolejne dwe niebieskie czekają na swoją kolej do wsadzenia ale zamarzyła mi się bladorózowa (taka porcelanowa , niemal biala) ogrodowa do moich you and me.... Fajny byłby efekt... Wiosną poszukam na giełdzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:52, 22 lip 2013

Do góry
Dwa miliony!!! I jak się dziwić, ze czasami się wiesza, jak wszyscy spragnieni oglądania Twoich inspiracji
A propos inspiracji... Danusiu pomożesz: na co zamienić kosaćca w Madzenkowym ogrodzie?

Rabatą w pudrowym różu i pink obejrzałam i będę kopiować
Przedwiośnie ogrodu..:) 22:47, 22 lip 2013

Do góry
martika napisał(a)
Witam i dziękuję. Jutro sadzę Hortensje i wiśnie Umbra. Jakies foty pd wieczór.

Ha prawidłowo ogrodowiskowo
O które drzewka pytałaś? Przed tarasem mam dwie wiśnie (kule na nózkach) a nad niebieskimi hortensjami i białymi mam graby fastigata, które formuję w stożki.
Dopiero miały pierwsze strzyżenie, ale kiedyś widziałam w gazecie ogród holenderskiego flortysty i miał takie olbrzymi stożki z grabów... były boskie i zapragnęłam takie mieć..... to było chyba z 7 lat temu...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:45, 22 lip 2013

Do góry
martika napisał(a)

Witaj. Podglądam Twój piękny ogród, jest cudnie i mam pytanko co to za drzewka na tym zdjęciu?

Martika które drzewka? Te cięte w stożki na nodze? U mnie większość drzew to graby Te skożkowate to odmiana fastigata
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:43, 22 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
hihihihihi tak to jest z tymi mutantamiale że łby mają ogromne to warto sie potrudzić z podporami

Tak samo sobie tłumaczę. A że dzisiaj na youtube wszystkie filmy "how to prune hydrangeas" obejrzłam i wersje " Hortensien schneiden" to jestem mądra hortensjowo i głowę mam wielką jak incrediball. Polecam filmiki. Żadnych błędów nie popełniłam przy cięciu ....więc dostana podpory... kiedyś sobie sama zmutuję limlajtkę z incrediballl..... Na razie kombinuję jakie sobie jeszcze hortensje i gdzie posadzić....

Nie wiem jak wy ale ja sobie muszę zawsze filmy pooglądać,.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:39, 22 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
upał mówisz? gdzie i kiedy bo póki co to marność. na ę chwilę jes u mnie +10 , dzisiaj jak sadziłam żurawki wiało tak okrutnie, myslałam że mi głowe urwie...

O matko dzisiaj o 17:30 u mnie było +31.... do tej pory niemal roznegliżowana po ogrdodzie biegałam...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:38, 22 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Cudne te hortensje ogrodowe, a o Incredyball nawet nie wspominam
Może na rabatke posadzić liliowce, nie wiem czy to dobry pomysł, ale liście nie za wysokie do tego kwiaty, ja wszędzie obecnie upycham liliowce . Co do traw to nie znam się na nich niestety.
Kurcze takie nawadnianie to super spraw, musze sobie zrobić przynajmniej linie kroplujące na rabatach.
Dobrze, że mam głęboką studnie pełną wody bo po napełnianiu basenu 'z kranu' to mama mnie troszke goniła, a jak jeszcze to codzienne dwugodzinne podlewanie by dołożyć

Łukaszu liliwoce już tu były i zostały wyeksmitowane, coś bardziej formalnego, mnie poczochranego ale zwiewnego potrzebne... nic tylko trawka.... myślę o carexach brązowych nie pamiętam czy to buchanana?? Mam 5 szt ... mogę ze trzy posadzić. Mogę dosadzić kulę bukszpanową - dużą.... najwyżej nie pójdzie jesienią pod brzozę.... zar ok tam zrobię rewolucję... Mam kulkę cisową na nóżce ale chyba nie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:36, 22 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
znikłaś mi o 21.18 z powiadomień ....

Mi ostatnio ciągle znikają.... Dzisiaj zniknęło mi Miłkowo....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies