Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 14:38, 28 wrz 2023

Do góry
Dostałam od sąsiada sadzonkę wisterii, zastanawiam się czy ją posadzić przy słupie od balkonu, mogłaby się piąć po barierce na balkonie, czy to dobry pomysł? Balkon mam od takiego północnego-zachodu, ale słup jest pół dnia w słońcu. Da radę?

Znowu dzisiejszy dzień jest niesamowity!

Trawy na przedpłociu i zapłociu

Chwastowiski -stipowisko, szalona trawa
Ogród długi 14:38, 28 wrz 2023

Do góry

Piękne ujęcia, nie do uwierzenia, że tu jest szerokość 13m!

Zdradzisz co to za kulki przy chodniku? Lawenda tak ładnie obcięta czy jakieś iglaki?
Ogród Muszelki 14:37, 28 wrz 2023

Do góry
Codziennie zrywamy i (zjadamy) miseczkę cherry 'Philovita'. Są przepyszne!

'Betaluxy' również nadal rodzą i kwitną.
Krzaki piękne, jak w lipcu. U mnie jest bardzo dobry pomidorowy rok. Wygląda na to, że pomidory padną dopiero wtedy, gdy przyjdzie przymrozek.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 14:28, 28 wrz 2023

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Twój ogród jest dla mnie dużym pocieszeniem, bo daje nadzieję, że w przyszłym sezonie u mnie też już będzie tak bujnie.
Schyłek lata to chyba jest najlepszy czas dla ogrodu. Wszystkie rośliny rozrośnięte, dają poczucie przytulności.

Magda będzie, zobaczysz! Sierpień zawsze był moim faworytem ale tegoroczny wrzesień go przebija!

LIDKA napisał(a)
foty z liatrami przepiękne.

Takie wdzięczne i fotogeniczne zestawienie tworzy z rozchodnikami.
Tak, drzewa jeszcze młode ale spokojnie, szybko rosną. Kanzany są już trzy razy większe niż jak były sadzone.

edi75 napisał(a)
Ładny domek Daria
No i kolejna ...takie fotki wrzuca że mnie pozostaję tylko powzdychac

Haha Edytka, ja też wzdycham do wielu ogrodów, nic się nie przejmuj, niedługo będę wdychać u Ciebie

Wiaan napisał(a)
Piękne fotki i nie dziwię się, że przepadłaś z daliami

No, troszkę przepadłam, tylko nie ma ich gdzie sadzić haha

Angelika95 napisał(a)

Powiedz mi proszę jaką tu masz szerokość tej ścieżki z trawnika? Zachwycająco naprawdę

Ścieżka ma 120 cm szerokości.

antracyt napisał(a)

W takim razie super to wymyśliłaś

To nie do końca był mój pomysł, tzn chciałam trawy tam posadzić ale gatunki podpatrzyłam u jednej z dziewczyn tu na Ogrodowisku. Rozmiar miskantów mnie trochę zaskoczył, ale póki nikt nie protestuje to rosną

Angelika95 napisał(a)
Kolejne piękne zdjęcia. Pokaż nam proszę miskanty na przedpłociu

Proszę bardzo

Ten ostatni miskant jakiś pomylony, nie kwitnie, może to Gracimilus?
Ogród Muszelki 14:06, 28 wrz 2023

Do góry
Sałata wysiana na początku września.

Ogród Muszelki 13:48, 28 wrz 2023

Do góry
Szok. W poniedziałek, 25 września zlikwidowałam ogórki. Dosypałam do skrzyni kilka cm nowego kompostu i wysiałam mizunę. Miałam stare nasiona, więc wysiałam gęściej, licząc się z tym, że słabiej wzejdą. Wczoraj widziałam, że wykiełkowały. A dzisiaj już są taaaakie! Pogoda wybitnie służy nowoposianym maleństwom.

Ogród długi 13:15, 28 wrz 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
O matko. Jakoś magicznie wizualnie to podwórko powiększyłaś, bo takiej odpowiedzi się totalnie nie spodziewałam. Myślałam raczej o jakiś 20 m.

Noo, typowy ogród długi. Dlatego tak bardzo nie lubiłam tej działki, teraz trochę się to zmieniło.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:02, 28 wrz 2023

Do góry
Zapraszam na zdjęcia z ewolucji rabaty przez ostatni rok.
Zaraz po budowie.

Obornik.

Poplon kwitnący.

Poplon przekwitnięty.

Plan nasadzeń.

Dzisiejsze z sadzenia + drobna kora.

Prawie finał. Brakuje świdośliwy i rozchodników.

Magary Dramaty z Rabaty 12:42, 28 wrz 2023

Do góry
Magarciu, oto moje truskawki z przed chwili :⁠-⁠*
Co wrażliwsi są proszeni o zamknięcie oczu :⁠-⁠P
Ania na Żuławach 12:13, 28 wrz 2023

Do góry
ajka napisał(a)
Gdzie zdjęcia ukończonej rabaty?

Mam tylko zdjęcia nieukończonej

Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 12:09, 28 wrz 2023

Do góry
Moje drogie,moi drodzy ogród w skali mikro powoli kończy pączkowanie..może mnie tu nie ma ale jesteście wszyscy w moim serduchu nabyłam tu ogromu wiedzy,poznałam cudownych ludzi...dzięki Wam za wszystko
Wilczy ogród 12:05, 28 wrz 2023

Do góry
Magleska napisał(a)
[img

Naprawdę czarujące ...!!! Madziu kusisz tymi zdjęciami...szkoda,że tak daleko do Ciebie, bo już w niedzielę byśmy były z Agą u Ciebie
Wilczy ogród 10:43, 28 wrz 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Ile w tym energii!
Zieleń, drewno i antracyt 10:26, 28 wrz 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Z jednej strony, trochę głupie jest to ciągłe pisanie w wątkach, że "pięknie masz" jako reakcja na kolejną porcję zdjęć
A z drugiej strony - jak nie napisać czegoś co jest prawdą???
No a z trzeciej strony - po to wrzucamy fajne zdjęcia, żeby doczekać się pochwały Często tylko forumowe koleżanki są oparciem i służą zachwytem

Zuza - więc ten teges, no wiesz, masz pięknie

P.S. Te onętki filiżankowe się wysiewają??? Powtarzają cechy? Masz jakieś obserwacje w tym przedmiocie? Chciałam kupić nasiona w zeszłym roku, nie kupiłam, nie pamiętam z jakiego powodu. Kupiłam te cytrynowe, ale szału nie ma, a też był w tych z górnej półki

Tak, tak, masz rację - chwal ile chcesz

Kosmosy filiżankowe z reguły nie powtarzają cech, ale kilka samosiejek jednak powtórzyło. Taka miła niespodzianka. Żółte też mam, bardzo je lubię. Zdecydowanie nie są z górnej półki, nasiona kupuję co roku w markecie budowlanym (one też nie powtarzają cech)
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:25, 28 wrz 2023

Do góry
Naparstnica zrobiła niespodziankę i zakwitła drugi raz
Pięknie się wkomponowała w rabatę

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:08, 28 wrz 2023

Do góry

Powiedz mi proszę jaką tu masz szerokość tej ścieżki z trawnika? Zachwycająco naprawdę
Spełnianie marzeń - ogród czas start 07:32, 28 wrz 2023

Do góry
Angelika95 napisał(a)
Mam pytanie: kupiłam rozchodnika Matrona, sadzonka XXL, czy on nie jest uschnięty? Sprzedający mówi, że tak powinien wyglądać o tej porze.

Na pewno nie powinien tak wyglądać, moje dopiero różowieją, ale nie wiemjaka mam odmianę. Ostatnio dodawałam zdjecie roChodnikow dla Marcina u siebie
Magary Dramaty z Rabaty 00:17, 28 wrz 2023

Do góry
Naoglądałam się dziś na forum tylu fajnych, pięknych zdjęć, od których szczena opada, żółć zalewa żołądek z zazdrości, że muszę wstawić coś dla równowagi

Zabrałam się za moje poletko truskawkowe:

Niech mi ktoś wytłumaczy jak można było tak zaniedbać te kilkanaście metrów i doprowadzić do takiego stanu??? I kiedy to się wydarzyło???

Z założenia to miejsce na truskawki, chociaż w tym roku był tam bób - w ramach odpoczynku dla ziemki
Nie potrafię wytłumaczyć kiedy to zarosło chwastem i jak to się stało... Jedno jest pewne - obornik czyni cuda
Połowa wyrywki za mną Nie chcę nawet myśleć jaki sryliard nasion chwastów wysiałam przy ich wyrywaniu...
Zbliżenie:

Mam nadzieję, że jutro, pojutrze skończę walkę z chwastem i rozłożę kartony.
Wiosną zamówię sadzonki truskawek w sprawdzonym miejscu (TARcia - buziaki ).
Zastanawiam się tylko co zrobić później, w kontekście tych wszystkich nasion chwastów, które zapewne wylezą. Kartony się sprawdzają ale może są lepsze pomysły???
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 23:07, 27 wrz 2023

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)

O! Ja tu widzę miodek i miodarkę
Dębowe zakątki 22:51, 27 wrz 2023

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu Świetnie namalowany pejzaż z rzeczką, gratuluję zwycięstwa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies