U mnie też niektóre mają przerwę w kwitnieniu ale mam ich sporo i kolorowo w ogrodzie a do tego jeszcze inne byliny dochodzą, teraz lilie i liliowce no i hortki ale wypadła mi tojeść, którą dostałam od Ani miałam ją w pojemniku posadzoną w ziemi i w tym roku nie wyszła Twoja jest śliczna i jak dużo i margerytki ślicznie to wygląda pozdrówka Marek
Narzekam Jolu, bo to nie to co bym chciała jeśli chodzi o róże ale to nie ich wina, bo tłoczą tylko ten paskudny deszcz wszystko psuje, teraz też pada jestem już po 2 kawie w ogrodzie Jolu masz ładnie, róże widziałam pozdrówka
a teraz pokażę moje hortensje ogrodowe, które bardzo tej wiosny załatwił majowy mróz, kwitnie jednak kilka łodyg i kilka kwiatów jest zawiązana na pędach tegorocznych.
Z ciekawostek, to widać że ta hortensja jest w tym roku dość niebieska. Nigdy taka nie była ale gdzieś doczytałam że należy jej w korzenie nawsadzać gwoździ i tak zrobiłam. Mialam takie 20cm i powsadzałam je wokół niej. Efekt po dwóch latach
Kochana Zawitko jeśli będziesz chciała to mogę Ci jeszcze wysłać inne skrętniki, nie pamiętam jakie dostałaś a u mnie rozmnożyły się na potęgę i mam ich za dużo
Za rok będą mocniejsze i będą miały roślinki przybyszowe
A firletkę smółkę mogę Ci ukopać bo sama ją dostałam od Iwonki
Witam. Mam posadzone 3 śliwy wiśniowe w szpalerze ,żeby zasłonić budynki u sąsiada. Rosną tam też hortensje. Niestety jedno drzewko obok modrzewia nie przetrwało i chcę posadzić inne. Tym razem chcę kupić drzewko o innym kolorze,żeby rozjaśnić to miejsce. Proszę o podpowiedź jakie tam będzie pasować. Myślę o klonie Drummondii , klonie Odessanum , Brillantissinum lub Golden Globe. Jest to miejsce cały dzień słoneczne ,więc może być problem z przypaleniami liści. A może jeszcze zupełnie inne drzewko .