Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród prawie wymarzony … 09:50, 27 wrz 2023

Do góry
Tera kilka fot werbenowego szaleństwa

Amen
Kaszubskie piaski 09:47, 27 wrz 2023

Do góry
W zasadzie ich nie nawożę. Czasem skapnie im trochę siarczanu amonu przy okazji nawożenia borówek wiosną ale to też bardzo oszczędnie. Wychodzę z założenia, że w naturze wrzosy rosną na jałowych piaskach i jakoś sobie radzą. Jesienią opadają liście z brzóz, których nie zbieram, tworząc ściółkę.

W weekend posadziłam ostanie sadzonki z doniczek i ostatnie szafirki. Uff, nie mam już żadnych roślin do sadzenia na ten sezon. Jeszcze tylko zaplanowane Wielkie Przesadzanie Agrestów i można uznać prace ogrodowe za zakończone. Oczywiście nie licząc pielenia, koszenia i podlewania bo jak powszechnie wiadomo ogród to niekończąca się opowieść.

Ogród prawie wymarzony … 09:33, 27 wrz 2023

Do góry
GrassGarden napisał(a)
Witam,

przeglądam twój ogród i bardzo zaciekawił mnie front domu.
Czy jesteś zadowolona z tej kostki? co to za producent?
Sami kładliście czy ekipa?

Witam
Kostka to Polbruk Urbanika 60 grafit
Jesteśmy z niej bardzo zadowolona- kładła ekipa

Ogród w Klein Kottorz 09:22, 27 wrz 2023

Do góry
daszum napisał(a)
Wrześniowe pejzaże

Danusiu piękne wrześniowe kadry z ogrodu trawy królują na rabatach bo masz ich w sporej ilości a to daje efekt wow ❤️
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:52, 27 wrz 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Świetnie to wygląda!!!
I bardzo fajnie wyglądają te ocynkowane donicowiaderka .
Mój ogrodowy pamiętnik 08:33, 27 wrz 2023

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Miskant mi wypuścił jakiegoś długiego, obcego badyla. Ma o wiele grubszy pęd i szersze źdźbła. Pierwszy raz tak mam. Czy miskanty się rewersują? Bo nie wiem czy to wyrwać.

Miskant wypuścił liść flagowy i szykuje się do kwitnienia. Jak będzie ciepło to zdąży
Boso przez ogródek 07:52, 27 wrz 2023

Do góry
Stan Surowy Zamknięty działki osiągnięty, ukończyliśmy prace nad bramą. Radość ogromna

Kolejny cel - szklarnia.
Malinowy zakątek 07:37, 27 wrz 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Klaudia usunąć te moje zdjęcia? Żywopłotu?

Nie, mogą zostać.
Teraz zaczęłam się zastanawiac czy jednak ligustr nie bedzie lepszy na wąski żywopłot.
Juz sama nie wiem.

Taki waski bym chciała jak na zdjęciu, z laurowisni takiego waskiego nie uda się zrobić, chyba....
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:41, 26 wrz 2023

Do góry
Haniu, dziękuję za motyle

Ciężko uwierzyć, że Twój klon już taki duży po zaledwie 8 latach.
Jak codziennie widzę swoje rośliny, to na pierwszy rzut oka nie widzę ich wzrostu. Ale później podchodzę bliżej i jednak widać różnicę. W wysokości, grubości pnia, mniejszych „dziurach” na rabatach .

Ale busz akurat lubię, za rok, a najpewniej za 2-3 lata będę się zastanawiać, co wyciąć, a co przyciąć .

Astry i rozchodniki rządzą.
Te mają piękny bordowy kolor ❤️

Ps. Dobrze, że z Twoim zdrowiem dobrze
Mój ogrodowy pamiętnik 21:49, 26 wrz 2023

Do góry
Miskant mi wypuścił jakiegoś długiego, obcego badyla. Ma o wiele grubszy pęd i szersze źdźbła. Pierwszy raz tak mam. Czy miskanty się rewersują? Bo nie wiem czy to wyrwać.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:30, 26 wrz 2023

Do góry

Kleine Fontane

A te wciąż bieluśkie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:25, 26 wrz 2023

Do góry
Ależ mi się tych zdjęć narobiło!

Rabata zachodnia

rondo z przyległościami

Dębowe zakątki 21:12, 26 wrz 2023

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękny kolor, dalie???

Bukiecik uroczy polecam z trawek obiedkę..jej kwiatostany są płaskie i jakby były z plastiku
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:09, 26 wrz 2023

Do góry
Na froncie bez zmian. Nad wyraz bujnie. Myśl o pieleniu nawet mi do głowy nie przychodzi.

Rabat z boku i skarpowa.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:01, 26 wrz 2023

Do góry
Dzisiaj robiłam porządki w sadzie. Gruszki już zerwane. Zostało jeszcze kilkanaście jabłek na szarej renecie, ale je zrywam na bieżąco i dodaję do koktajli. Okancikowałam trawnik i drzewka. pod drzewkami rozłożyłam kompost. Parę dni temu rozrzuciłam w sadzie nawóz fosforowo-potasowy.
Kompost rozkładam teraz, bo spora jego część ładnie się rozłożyła. Przygotowuję sobie w komorach miejsce na ścinki z późnojesiennego sprzątania ogrodu.

W części warzywnej dopuściłam do kwitnienia bazylii tajskiej. Oby jak najdłużej było ciepło, bo uwija się tam mnóstwo bzyków.

Kolejne prace będą w warzywniku. Zielony nawóz na dwóch kwaterkach podrósł na tyle, że można go ściąć i przekopać. Przez zimę się rozłoży. Ze zbiorem dyń, buraków i selerów jeszcze się wstrzymuję. Wciąż mam zbiory cukinii, fasolki, rzodkiewki i koperku. Jarmuż, natka i pory zostaną na zimę w gruncie.

Blaski i cienie nowego życia 20:52, 26 wrz 2023

Do góry
Astry od Madzi
Sadziłam maleństwa wiosną- w maju. W lipcu wystawały znad słomy. Dziś tworzą obwódkę zastanawiam się jednak nad miejscem, bo chyba mają tu za mało słońca jesienią....

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:41, 26 wrz 2023

Do góry

12 lat temu wsadzałam kępkę astrów w narożniku długiej prostej. Była tam wtedy patelnia. Potem powstała tam rabata cienista, a te asterki wciąż trwają. Wolę życia mają niebywałą.

Blaski i cienie nowego życia 20:40, 26 wrz 2023

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Pięknie te wszystkie twoje hortensje wyglądają
I rozchodniki pięknie się rumienią.
Dekoracje jesienne bardzo ładne

Właśnie, na tej rabacie wymiatają rozchodniki i rdest, inne rośliny giną w ich buszu

Tylko jeden Zebrinus się wybił w tym gąszczu. Z innej rabaty zachwyca mnie obiedka
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:33, 26 wrz 2023

Do góry
darkowa napisał(a)
Oj Haniu, dopiero teraz przyznałaś się
do pobytu w szpitalu. oj oj

dbaj o siebie, chociaż widzę że dbasz
a więc życzę pogodnych dni, ale nie
upalnych
Haniu mam pytanie w sprawie Alden Biesen
czy po przekwitnięciu ścinasz całe grono róży , czy może inaczej

W szpitalu byłam pół dnia. Zrobili mi tomografię głowy, wykluczyli udar i udałam się do domowych pieleszy. Obiecałam sobie solennie, ze już żadnych działań wysiłkowych w upalne dni podejmować nie będę. Siedzę grzecznie w czterech ścianach.

Alden Biesen bardzo długo trzyma ten kwiatostan. Praktycznie chyba tylko jeden jej przycięłam. Jesienią będę ją przycinać tuż pod kwiatostanem.

Teraz w ogrodzie szaleją astry. Duże, średnie i małe. Wszystkie je uwielbiam. Zastanawiam się, co wyciepać, aby znaleźć dla nich miejsce.

Blaski i cienie nowego życia 20:26, 26 wrz 2023

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Fajnie mieć jeże w swoim ogrodzie.
U mnie coś nie chcą się zadomowić.

Tylko raz je widziałam, szkoda. Może jednak buszują i wyjadają robale

Róże jeszcze cieszą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies