Dziękuję bardzo. za miłe słowa.
Pokazuję jak umiem, jak patrzę na nie.
O tak warto milina okiełzać.W ten sposób prowadzony dużo mniej miejsca zajmuje w ogrodzie.I fajniej wygląda .
starszy zagajnik jest po prawej stronie traktu a młodszy po lewej. To wlasnie te brzozy z przyczepki, trawnik pod mimi być nie może bo kosic nie spoosob. W tle będą cisy jeśli przeżyją
To masz planik to te kropki na gorze po lewej stronie
W wyborze najładniejszego clematisa to i ja miałabym problem.
Wszystkie mają swój urok.
Dziękuję za miłe słowa.
Takie kwiecia też mam
Goździki, .Zawsze były w moim rodzinnym ogrodzie.Zawsze je lubiłam.I są w moim ogrodzie.Tylko miejsca czasami dla nich zmieniam.
Na jesieni też wysieję trochę między róże
U mnie rosły dość gęsto. W pobliżu miały żarłoczne miskanty. Wygląda mi to na efekt walki o byt.Jedne załapały się na większą ilość pożywienia i słońca. W moim bałaganie nasadzeniowym te różnice nie są wadą.
Czy swoje masz z wysiewów na rabacie, czy z nasadzeń? Pytam, bo swoje chciałabym powtórzyć z samosiewu. Nie wiem, kiedy je ścinać.
Kasiulka Twoje roślinki . Z moich obserwacji wynika, że ten rdest lepiej rośnie i lepiej wygląda w zacienionym zakątku niż w słonecznym. Jutro zrobię swoim zdjęcia to sama zobaczysz
Twój ogród nieustannie mnie zachwyca i fascynuje .
Po zmianie nasadzeń w pojemnikach bratki trafiły na rabatki. Może się wysieją. Spełniają rolę białych akcentów.
Aktualny stan anabelki i pierwsza lilia
Najzwyklejszy czyściec wełnisty też może być ozdobą rabaty. Jeszcze trochę pozwolę mu kwitnąć.
Tu szerszy plan (na pierwszym planie nasadzenia wokół studni).