Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:47, 22 cze 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)

Juzik, a jak Twój irys? Kwitnie?
Ciekawe jak u Pszczółki?

Myślałam, że go straciłam, bo dzielona karpa nie zakwitła. Ale okazało się, że mam inne Lubię takie niespodzianki.

Wstyd się przyznać ale nie zauważyłam nawet w tym rozgardiaszu moim. Mógł nie kwitnąć, chyba bym zauważyła.
Droga do spełnienia 11:44, 22 cze 2017

Do góry
wczoraj w ramach relaksu po pracy wstąpiłam do ogrodniczego poogldać drzewka krzaczki

uszłam jakieś 7 metrów i mną wstrząsnęło hmmm kamień i wpadł do buta czy coś...
chcę zrobić krok - nie mogę

podnoszę stopę a ja mam wbity w nogę 5 cm wkręt!!!
przeszedł przez płaskiego buta jak przez masło i wyladował w mojej pięcie!!!

- robiono im nawodnienie i firma robiąca nie posprzątała

wyjęłam wkręta i zaniosłam obsłudze sklepu - zajęły się mną odkaziły ranę zatamowały krwawienie i zakleiły plastrem

w ramach przeprosin
dostałam
cisa
dzwonka i kilka petunii

dobrze że na mnie trafiło a nie na dziecko jakieś

cis - będzie stożek

trochę marne pocieszenie bo pięta dziś boli
Sezon 2017 u Hanusi 11:39, 22 cze 2017

Do góry
Edytko!Moje lilie zaczynają cieszyć oko! Ale i różyczki też sieją zapachem! Na lody chyba też muszę się wybrać, po wczorajszym pieleniu, dziś odpoczynek w domu.

BasiuLT działka niewielka, ale płotu ma sporo- I u mnie wszystko rośnie albo pod płotem, albo wzdłuż ścieżki, albo wokół szklarni. To jak policzyłam na same krzewy i byliny mam 100 m/2 Bo każda rabata głębok na mniej więcej 1 metr.
A czy wszystkie rośliny mam? Skąd, u mnie tylko skromna ilość, możliwości moje już nie te co kiedyś. Ale czasami jakiś rarytasik się trafi!

Na przykład lewizja- kupiłam kwitnącą, w domu szybko przekwitła, wyniosłam do ogrodu, wznowiła kwitnienie, muszę jej zbudować kwaterę, żeby mogła przezimować bez uszczerbku.

Droga do spełnienia 11:37, 22 cze 2017

Do góry
popatrzyłam na foty z zeszłego roku

22 czerwiec 2016

19 czerwiec 2017

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:28, 22 cze 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Aniu, dziękuję za ciepłe słowa. Jakże Ci się chciało tyle czytać..? Pracy dużo za mną, ale ile jeszcze przede mną?
Patent na orliki. Najlepiej jesienią rozsypać nasiona na rabacie i wiosną nie wyplewić

Przepiękne te zestawienia! Gosiu czy to jest szałwia kubańska, o której u mnie pisałaś?
I ten kremowy krwawnik...musze odgapic
Ogród Nety- moje marzenie 11:26, 22 cze 2017

Do góry
Chopin i Nostalgie w tle

Sezon 2017 u Hanusi 11:25, 22 cze 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Na dobry dzisiejszy dzień

dobry dobry ciepły upalny idziemy na lody !!!! śliczne białaski lecę zobaczyć moje liliachy czy już... Bo twoje Hanusia zachwycające !!!
Ogród Nety- moje marzenie 11:22, 22 cze 2017

Do góry
Byłam dwa dni w delegacji, a jak wróciłam to taki rozkwit róż zastałam.
Chopin

Chandos Beauty
Ptasi gaj 11:11, 22 cze 2017

Do góry

Dzieki za wpisy wieczorem odpisze bo tablecik jakis opieszaly nie laczy.

Moja peonia bialo rozowa po kilku latach zakwitla

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:05, 22 cze 2017

Do góry
Takie jeżówki trochę koloru pokazały- dla niewtajemniczonych - ekscytuję się kolorem ponieważ były kupowane w ciemno bez żadnej wiedzy co do odmian ani nawet z grusza koloru czy wielkości, widać było tylko listki.

A te troszkę przesuszone ale podniosą się- jeden dzień nie podlane bo liczyliśmy na deszcz( a się mocno zapowiadało )

Ale w sumie fajnie że jednak odmianowe i naprawdę duże egzemplarze
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:03, 22 cze 2017

Do góry
Andrzej dokładnie tak

paprotnik Fortune'a

Dryopteris filix masa Linearis Polydactylon

te muszę sprawdzić

Ogród z łezką II 10:47, 22 cze 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasieńko przez kilka dni u mnie a potem na Śląsk- mam tylko nadzieję że dobrze zniesie podróż. Kolejna róża która w ilości szt. 1 specjalnie czekała na Twoje zamówienie.

Te róże chyba naprawdę chcą do Ciebie jechać- a jak tak to szykuj miejsce na kolejne- może się skusisz na jakieś jeszcze. A może tę- już się dowiedziałam to Green Ice. Buziaczki

Wysoka już Muszę Rysiowi pokazać Kolejne...tylko gdzie??? Chłop by mnie oskubał, jakbym mu kazała kolejną rabatę robić...jeszcze zrywanie darni to pikuś, ale kopanie pod nawadnianie znowu, nowa sekcja by musiała być, elektrozawór, większa skrzynka (znowu kopanie), zabiłby mnie, na pewno!

Nie kuś mnie, bo mnie na sumieniu mieć będziesz

Jestem Wam bardzo wdzięczna Małgosiu

To ta jedyna dla mnie Wiesz jak się Grace obsypała kwiatami????? A przecież ma rok dopiero Z tą też tak będzie, musi być
Ogród z łezką II 10:39, 22 cze 2017

Do góry
Kasieńko przez kilka dni u mnie a potem na Śląsk- mam tylko nadzieję że dobrze zniesie podróż. Kolejna róża która w ilości szt. 1 specjalnie czekała na Twoje zamówienie.

Te róże chyba naprawdę chcą do Ciebie jechać- a jak tak to szykuj miejsce na kolejne- może się skusisz na jakieś jeszcze. A może tę- już się dowiedziałam to Green Ice. Buziaczki
Rododendronowy ogród II. 10:39, 22 cze 2017

Do góry

Jesli kompter sie właczy wieczorkiem zajrze do Was. Buziaki.
Rododendronowy ogród II. 10:37, 22 cze 2017

Do góry

Rododendronowy ogród II. 10:36, 22 cze 2017

Do góry

Ta piwonia jet od Hani , Haniu dzieki i za nia i za wszystko pozostałe co tu napisałas.

Rododendronowy ogród II. 10:34, 22 cze 2017

Do góry

Rododendronowy ogród II. 10:32, 22 cze 2017

Do góry

Rododendronowy ogród II. 10:31, 22 cze 2017

Do góry
No to napiszę po kolei jak było. Jednak nie jestem tak mocną babą jak kiedys byłam i to gradobicie mnie załamało. Rozchorowałam sie , miałam gorączkę i wogóle postanowiłam ze koniec z ogrodem i Ogrodowiskiem bo o czym miałabym z Wami rozmawiac? M mi mówił ze piszecie ale ja nie chciałam ani pisac ani czytac.Jak w koncu wczoraj zdecydowałam sie że choc parę słów napisze to okazało sie że komputer sie nie włącza , nie włącza monitora i nie udaje sie przegrac zdjec.Nie chciał sie nawet resetowac i trzeba było wtyczke wyłączac z prądu.Poprosiłam więc syna by do Was kilka słów napisał. Jasne sie stało ze musimy kupic nowy bo ten ma trochę lat , ale dzis juz sie wybralismy do elektronika i M jeszcze go włączył i tak jak to jest ze złosliwoscia rzeczy martwych , nagle działa, wiec choc troche do Was napiszę bo nie wiadomo czy za następnym razem sie włączy. Ogród troche sie pozbierał , jak sie nie patrzy na szczegóły to wydaje sie ze nie jest żle. kwitną dzwonki , piwonie , zaczynaja nieliczne róze i cztery martagony którym grad nie poscinał czubków. Po trzech koszeniach trawy w koncu jako tako wyglada.
Bardzo Wam dziekuje za wszystkie wpisy, nie spodziewałam sie ze tak długo mi nie odpuscicie i bedziecie pisac. Dzięki za wszystkie najserdeczniejsze słowa od których łzy stają w oczach. No cóz obiecuje ze jesli tylko komputer bedzie działał to juz bedę. Buziaki dla Was najserdeczniejsze i jako premia moje piwonie.

Pszczelarnia 10:29, 22 cze 2017

Do góry
Ewciu ja dziś będę piła kawę w wyśmienitym towarzystwie Twojego cudownego ogrodu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies