Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 14:26, 10 wrz 2014

Do góry
Te ulewy to zmora siejących trawniki, bo nasiona spływają jak grube wałki i płyną po rabatach
Róże Ascot 5 szt. 14:24, 10 wrz 2014

Do góry
Można je wkomponować w projekt..jakby co
Ogród z lustrem 14:22, 10 wrz 2014

Do góry
Trawka jest...prawie, bo siłą rzeczy musieliśmy przejścia wokół domku zostawić, dla nas, dla budowlańców (robią strukturę na tynku). A my zamykamy ogród brakującymi przęsłami Sałata się przyjęła i rośnie Dziecko je malinki bo owocują (te powtarzające).

Jutro może być już pierwsze koszenie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:18, 10 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wrzosy dają po oczach, mogłyby rosnąć przed rozchodnikami, niby kompozycja jak u Any, kolorek ten sam, tylko w innej konfiguracji

Taki mam plan bo wywalam stamtąd len, a jakby do berberysa Admiration dac wrzosy, tylko czy na patelni sobie potem poradzą?
Ogród z lustrem 14:16, 10 wrz 2014

Do góry
W ostatnich dniach było trochę ważniejszych spraw i bardzo trudnych wiecie co mam na myśli..nie było jak wgrać zdjęć, ale mam nowych sporo. Jak mi się uda - wkleję
Ogród z lustrem 14:15, 10 wrz 2014

Do góry
Siłą rzeczy musiałam skasować panu robiącemu ogniska "reklamę", ale wiemy o co chodzi. Znaczy kwadracik jest beee??
Tak to trochę kształt pod prąd.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:12, 10 wrz 2014

Do góry
Wrzosy dają po oczach, mogłyby rosnąć przed rozchodnikami, niby kompozycja jak u Any, kolorek ten sam, tylko w innej konfiguracji
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:10, 10 wrz 2014

Do góry
Byłam Dopiero dziś zauważyłam że masz różową zjeżdżalnię Fajna.
Ciągle jestem dumna Nie myśl sobie, że nie..
Ogród pod lasem 14:03, 10 wrz 2014

Do góry
Kochani, ja gwoli wyjaśnienia troszkę. Jeśli działka duża, a mój projekt ambitny i ogród w całości wypełniony, to musi być koszt. Przecież tej ilości roślin i w dodatku dużych i ładnych, nikt nie rozdaje za darmo, trzeba je kupić, trzeba podłoża kupić, trzeba posadzić "ludźmi" - nie przyjdą za darmo, bo sami to się zamordujemy kopiąc wielkie doły i wywożąc gdzieś ziemię. W dużym ogrodzie dużo się pomieści, dużo wyniesie nawadnianie, bo samemu się nowego ogrodu tak wielkiego nie podleje.

Duży ogród = proporcjonalnie spory koszt.
A i praca dobrego wykonawcy też jest w cenie..jakiejś, tak żeby zarobił, a nie żeby się tylko narobił

W końcu można dalej nie mieć ogrodu i sadzić jak popadnie po jednej sztuce.

Mając projekt można uzbroić się w cierpliwość i latami realizować, zbierając oczywiście potrzebne fundusze.
Ja też nie mam lekko w mojej sezonowej pracy, zimą przecież nie robi się ogrodów
Ogród z lustrem 10:04, 10 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Witek najpierw wykopał duży dół, około metra, potem nasypał grubego żwiru (to po to że jak będzie się gasiło ognisko, woda bez problemu spłynie w dół i nie zniszczy trawnika).

Potem położył matę jako swoiste "sito", żeby ten żwir się nie zamulił, na to nasypał piasku, a potem obłożył boki kostką granitową na zaprawie. Optowałam przy kształcie kwadratowym, ale Witek powiedział, a widziałaś kobieto kwadratowe ognisko?? i pomysł upadł

Dno ogniska jeszcze nie skończone, bo trawa ważniejsza. Kształt okrągły

Genialny przepis, jak zrobić ognisko. Zapisuję. Ciekawe spostrzeżenie z tym kształtem ogniska. Ponoć koło jest najdoskonalszą formą.
Wilcza Góra 09:17, 10 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niesamowite zdjęcie wejścia w kropli wody

takie się udało i postanowiłam je wstawiać zawsze, kiedy pokazuję "spacerowe" ujęcia ogrodu ... bo jak spacer, to i wejść przecież trzeba

pozdrawiam Danusiu i ciesze się, że zaglądasz do tego mojego, Wilczego świata mam nadzieję, że wkrótce uda się w "realu"
Ogród z lustrem 09:00, 10 wrz 2014

Do góry
Siedzisk przy tym ognisku ma nie być, takie mam wieści, można przysiadać na tarasie, bo nieco wzniesiony jest, ale mnie by pasowały takie klocki drewna-kubiki
Nawożenie, zasilanie trawnika 08:53, 10 wrz 2014

Do góry
Daj sobie spokój z nawożeniem, zrobisz to na wiosnę.
Ćwiczenia w linkowaniu 08:50, 10 wrz 2014

Do góry
iwka napisał(a)
ćwiczę

[url=https://www.ogrodowisko.pl/watek/4623-herbicydy]

i nie umiem

Po znaku = wklejasz adres linku, pokazałam to w Twoim wątku w dziale projektowanie, możesz to podejrzeć robiąc CYTUJ
Rozpoznawanie bylin 08:44, 10 wrz 2014

Do góry
zosiabg napisał(a)
Czy ktoś może mi podpowiedzieć, co to za roślinka ?

Rozchodnik okazały.
Wilcza Góra 08:43, 10 wrz 2014

Do góry
Niesamowite zdjęcie wejścia w kropli wody
Ogród z lustrem 07:59, 10 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Optowałam przy kształcie kwadratowym, ale Witek powiedział, a widziałaś kobieto kwadratowe ognisko??

Dobre, jednak nas czasami ci faceci na ziemię sprowadzają. Mają konkretne postrzeganie świata
Wilcza Góra 23:07, 09 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak trafię, to podjadę

jak już zakończę wszystkie Zarządy i inne audyty oraz wrócę pod koniec września "do dom" z UK dam znać, ok ?

muszę ogarnąć Wilczą zagrodę najsampierw
Wilcza Góra 22:43, 09 wrz 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Danusiu,
jak miło przeczytać taki komentarz
Ty do Wilczej (nie ważne, że tylko przejazdem) ..a ja z Wilczej
zaczęłam bardzo trudne tygodnie, poprzecinane dłuższymi wyjazdami służbowymi
pozytyw taki, że będę również kilka dni w Anglii i może starym dobrym zwyczajem ....znów coś miłego-ogrodowego mi się przydarzy
mam nadzieję, że któregoś razu podjedziesz do mnie ?
byłby to dla mnie "Wilczy zaszczyt"

Jak trafię, to podjadę
Wilcza Góra 21:05, 09 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja powiem, że codziennie myślę o Wilczej bo tak się składa, że przejeżdżam dwa razy, rano i wieczorem, a nawet czasem cztery razy No, żebym o kobiecie tyle myślała, to niemożliwe jest po prostu

Danusiu,
jak miło przeczytać taki komentarz
Ty do Wilczej (nie ważne, że tylko przejazdem) ..a ja z Wilczej
zaczęłam bardzo trudne tygodnie, poprzecinane dłuższymi wyjazdami służbowymi
pozytyw taki, że będę również kilka dni w Anglii i może starym dobrym zwyczajem ....znów coś miłego-ogrodowego mi się przydarzy
mam nadzieję, że któregoś razu podjedziesz do mnie ?
byłby to dla mnie "Wilczy zaszczyt"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies